a zpět ke koním.... můj nejnovější miláček.... trenérka přitáhla z aukce čtrnáctiletou QH.... bere na ní začátečníky, kobyla už se trochu za ten měsíc práce spravila, nemá takový senný pupek a začíná se trochu nasvalovat... Dneska jsem na ní vlezla já s westernovým sedlem a sidepullem... chodí bez uzdy úplně bez problémů...
Ale to, že je odložený sirotek se na ní projevuje jinak - zalejzá si do přístřešku, kde pod sebe kálí i čůrá, takže prase neuvěřitelný (má paddock cca 120 - 150 metrů). A dneska při projížďce kolem stájí trvala na tom, že půjde domů, jakmile viděla svůj paddock (ano, jsem blbá, nechala jsem otevřená vrátka)...
Takže asi jí budeme muset učit na nějaké ty koňské požitky... dneska se vyválela na jízdárně v teplém písku a pak tam chvíli zůstala ležet (nevím, jestli je schopná / ochotná lehnout si v paddocku, nevšimla jsem si, že by měla kdy špinavé břícho - ale studenti jí pečlivě čistí) a předvedla jsem jí naší cvičnou loučku se zelenou travičkou.... tam mmch vylezla na dunivý dřevěný schod, co tam máme z cvičných důvodů.... tvářila se suverénně....