• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jo, orálně... upřímně - moje kozy nebyly odčervovaný cca dva roky a moc to neřeším - jsou dospělé, zdravé - teď byly rok a půl buďto těhotné, kojící nebo dojící, takže to jsem jim nic nedávala. Teď s tím vetka přišla, tak jsme je odčervily - ale beru to spíš jako formální záležitost.
    Podobně u Nedouše - testy má negativní, takže odčervujeme 1-2x ročně pro formu (a pro potvory, které se testama nezjistí) - je mu osmnáct, ta pravděpodobnost, že něco má, je poměrně nízká....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Nikdy a do žádných! Nedávat jméno! TO!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUFFOCATE: Nikdy se nezamilovavat do cizich koni! :)) Ono i do tech vlastnich je tezky, jak je videt.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    NYEMI: musi to byt tezke. Ja mam srovnani jen se psem a tusim jak to boli..
    my ted bydlime na statku u koni a budeme se koncem dubna stehovat a uz ted je mi smutno, ze nebudeme u koni. Hlavne kvuli dceri, bude mit rok a jsem rada, ze je v uzkem kontaktu se zviraty a nemusi na ne jen koukat z dalky pred ohradnik. No a i kvuli sobe. Oblibila jsem si tu jednu kobylu a bude mi chybet. :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ach jo. Vypadla tu na mne Solinka.

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE navic se tam muzou nektery mikroorganismy tim odcervenim i pozabijet... tak jestli mate nejake specialni kapsle, ktere bachorem projdou, treba?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: pockej pockej, odcervujete kozy oralne? my teda prezvykavce odcervujeme jen injekcne, pac pres ten bachor moc ucinnej latek neprojde, vsechno se tam nastipe... tak nevim, jestli v americe maj jiny bachory ale zni to podezrele :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no... nevím, jestli rády... spíš jsem jediný stálý člověk v jejich životě... navíc člověk, který je bere na procházky, na pastvu, vyčesává jim kašmír, drbe je - a nosí jím granulky a zrní :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ale, maji te rady :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak coby lovná zvěř neječí v situacích, kdy ječíme my (bolest a podobně) - spíš "prudí"... buďto se svolávají, nebo protestují (např. vézt kozu v autě je zážitek). Nebo na sebe upozorňují (to občas dělá vedlejší hňupík, když chce s námi na procházku - to je takové tiché tázavé pomektávání).

Tohle ječení byla imho stížnost na vetku... možná mě i volaly, abych se šla taky schovat, než mě zlá vetka ďobne do ramene a do huby mi nacpe nějaký humus (odčervení)....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Predpokladam, ze meci, kdyz maji stresik?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... když jsme šly očkovat sousední kozy, tak pořád na mě ze svého chlívku ječely, ačkoliv JIM se už nic nedělo :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem dneska vytáhla kozenky z chlívku a výběhu, přijela vetka je naočkovat - a šup, kozy byly zpět v chlívku :-)).... zajímavý, že si vetku pamatujou, ačkoliv je očkovala naposledy před rokem... pak teda v létě operovala kůzle, ale jinak to fakt není osoba, co by je nějak pravidelně týrala....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUFFOCATE: Moc jich tu nejezdi, alebrz je to slepa :) Tohle konkretne je u Draci skaly. Ale jezdi sem tam. Je to dobry, ze kun je na ten provoz dost zvyklej, auta ho nechavaji chladnym. Uz jsme na nej s kamaradem zkouseli i troubit, ale prej dobry je to. Zacinam mu kolem tech aut vic verit. (Jako jeste to neni level Solinka, ale na to mam jeste tri roky :D)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    NYEMI: kde ze to presne bydlis? Jezdi tam hodne aut? Me to takhle z fotek neco pripomina..
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dukazni material ze dneska. Vlastne jsme dneska meli na tu hodinku spolu spoustu zazitku, ktery byly extremni a na hrane, ale vsechny vyresil velice dobre! Pasak je to!
    A pro pobaveni ze serie prihod prihodim tu posledni - stavila se kamaradka s kobylou. Normen se zpusobne zaparkoval u ohrady a touzebne na ni brejlil a byl strasne klidnej. Kobyla ho ostentativne ignorovala, a sem tam se po nem ohnala s vyvalenejma ocima, ze Normen neni Sol a ze se s nim kamaradit nebude. No, ja jsem si s kamaradkou mezitim povidala, kone byli hodni, ja jsem u toho Normena drbala a hladila... A jak ho tak hladim, tak jsem ho podrbala zespoda na krku. A jak to bylo kontaktni, tak si kun polozil hlavu na moje zada, coz je prijemne a mile a delava to tak i normalne. No, az na to, ze tady jsem se mu po konsku "nabidla". Takze jak jsem ho mela pres rameno, najednou cejtim, jak si tu hlavu oprel, a koukam, zveda predni nozky, pomalu a rozvazne, ze teda si na mne naleze. Co vam budu povidat, ve chvili, kdy mi doslo, co kun chysta, jsem ho strasne okrikla. A pozor - kun ihned zanechal nezadouciho lezeni mi na zada, slezl a vycouval. Zadny vztekani, kopani, dokazovani neceho. Opravdu byl strasne moc hodnej. Takze jsem ho pro formu jeste odehnala pryc, a on zpusobne vyklidil pole, nevyhodil, nebyl zlej. Nakonec jsem ho obratem zase privolala a moc drbala a chvalila a on byl zase moc hodnej. Mam z toho radost, protoze to probehlo vlastne uplne v poradku. Ja jsem mu dala nejakej signal (a jeste to pro nej bylo matouci, protoze bejt kun, tak tim lezenim pod krk ho k tomu uplne vyzyvam) a on na nej zkusil reagovat, zjistil, ze to udelal spatne, a hned se opravil a to jeste bez zbytecny paniky. Mam z toho radost.
    Jsem zvedava, jak dlouho bych vydrzela s konem na zadech :D

Nejdriv jednu nozicku, hlavne neztratit rovnovahu... To soustredeni v me tvari!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: ♥
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: paráda Nyemi!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Jo a teda po dnesku uz mu nemuzu rikat blbon, no.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Toz jak jsem si slibila, tak jsem udelala. Slunicko opravdu vylezlo a bylo nadherne, kun byl celomaceny, takze po pul hodine cisteni jsem velmi odhodlane vyrazila, ze teda dneska uz to nebude jen sezeni na koni pri paseni, ale opravdova jizda.
    Nalejzala jsem z vyvysenyho svahu, nejdriv takova klasika s jednou nohou pres zada, ale tentokrat, kdyz se rozesel, tak dostal porucino, ze bude stat. Tak zustal stat, dostal pochvalu a odmenu a pak uz jsem si nalezla uplne. Doposavad kdyz jsem na nej nasedla, tak se po nejaky dobe vzdycky rozesel az roklusal (asi petkrat dohromady), a ja to resila tak, ze jsem z nej slezla, uklidnila, pochvalila (chvilku jsem si rikala, jestli to neni spatnej vzorec, chvalit ho za to, ze jsem vlastne slezla, ale brala jsem to tak, ze pochvala byla za celkovou situaci, ktera nikdy nebyla splasena, jen mirne nervozni). No, tak tentokrat to slo pekne, usel tak pet, deset metru, jenze pak jelo auto, a ja jsem na nem nechtela radsi sedet v doprave. TAkze jsem si auto na dalku zastavila, zkusila s nim uhnout ke strane, ale to je na nej jeste moc raketova veda, tak jsem radsi slezla. Auto projelo, vratili jsme se na misto, kde jsem nasedala, znovu jsem ho pristavila, a znovu nalezla. Vsechno hezky SUPER pomalu. No, a pak uz jsme ujeli fakt hodne, treba padesat metru. V klidku, zadnej stres, parkrat jsme zastavili, dostal ze zad odmenu. Pak se teda zase rozklusal, ale myslim, ze to nebylo z nervozity, ale z takovyho "hej, tak pujdem rychlejs" popudu. Zastavit se mu uplne nechtelo, tak jsem zase sklouzla, a klusali jsme jen na ruce. A nakonec jsem si zase nalezla z patniku, a to uz bylo uplne nadherny. Zase jsem ho parkrat zastavila a zaverem sesedla na v klidu stojicim koni.
    No tech pochval, kdybyste to videli. A on vypadal, ze je strasne spokojenej taky.
    A pak jsme pokracovali v jiz nudne ceste na hrad, kam jsem si sla vyzvednout vyprany pradlo ke kamaradum. Mne to tak neprislo, ale vlastne pro Normena to bylo poprvy, kdy byl v mensim davu lidi a mezi stankama s fakt roztodivnym zbozim. Byl uplne v pohode, koukal, zvedavej, klidnej, jen chtel vsecko brat do huby. Pak utrhl nejakou papirovou ceduli a ja mu ji musela vypacit ze zubu a znovu ji prispendlit.
    Jinak kdo trochu tusi, u prvni brany na hrad je takova odbocka na pesinku (po ty chodime). Je tam asi sest strmejsich schodu a pod nima dira, bo tam je jen skala a tam uz vede pesina. Konicek tamtudy sel nahoru a dolu, a reknu vam, kam se hrabou kavalety. Ten kun roztoci mozek na totalni obratky, uplne je videt, jak se tam toci kolecka, kdyz premysli, kam da kterou nohu a je uplne desne peclivej. Jednou vam to vyfotim!
    Jo a jeste se vlastne podarila jedna vec, kdyz jsme pak sli tou pesinkou uz zpatky. Nejaky maly holcicky se strasne chtely sapat po konickovi, tak si rekly, ze ho dobehnou. ALe to jsem ani ja, ani kun nevedeli, protoze jsme byli za skalnim ostrohem. Vicemene ty holky vylitly koni za zadkem sprintem zpozaskaly a Normen se vydesil, a popobehl. Rada bych rekla, ze na dylku voditka se dal zase slovem zastavit, vlastne reagoval uplne nadherne. Pak jsem mu holcicky ukazovala, a myslim, ze priste uz se nelekne :)
    No, a fotky nejsou. Ale prisaham, ze je to vsechno pravda!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam