• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nefunguje..... a swat cream je taková vazelína, kterou pak z koně nedostaneš.... občas jsem tím mazala drobné ranky, ale přestala jsem s tím - protože možná to ochrání před hmyzem, ale lepí se na to všechen prach a humus, takže imho z hygienického hlediska spíš horší.
    A z koně nejde vymýt - možná nějakým mýdlem a chemií, ale to používám nerada.

Takže teď mám sprej s desinfekcí (takovou tou fialovou) a stříkám to, nebo mám "stříbrný" sprej, na pokrývání ran a přelepuju tím. V zásadě ani jeden neodpuzuje mouchy, ale tím, že to "nevoní" krví a hnisem, tak na to mouchy nelezou. Mluvím teď tedy o kousancích a povrchových ranách. Pokud jsou na hlavě, tak jen vymývám betadinem (zase hlavně z důvodů, abych smyla krev a plazmu a překryla pach "raněného zvířete").

Holt běžné mouchy musí zvládnout sám.... u nás teda momentálně peklo s klíšťama, jak strčí hubu do trávy, tak po něm lezou (a já je pak doma vyklepávám na klávesnici - řekla bych, že průměr mám tak 2x týdně klíště, které vyklepu s hlavy nebo oblečení).
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Z emeriky si lidi sem vozili nejakou verzi (silnou) toho SWAT repelentu, ktera se snad do Evropy ani nevozi. Ma to i 'mastickovou' verzi...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Je to konsky kriz.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tam je Ned ožranej taky.... holt tam nejsou tolik chlupy.... repelenty - nenašla jsem žádný funkční - to je tak na hoďku a nazdar.... takže asi splachovat pot v horkých dnech a obalovat blátem :-))
    U nás se 70+ koňma v blízkém okolí ale mají mouchy ráj - co je platný, že Nedovi čistím denně, když sousedi na to prdí....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    To je super, takovy emancipacni upgrady! To moc podporuju :))

Jinak postup ve vycviku hrebce - uz se mu libi i drbani na tech panskejch vecech, nebot jen za vcerejsek je ma uplne rozstipany od musek. Je ze mne molester :( Ja zadnej takovej organ nemam, ale predstava, ze mne nejakej hmyz okusuje na ohanbi mne uplne desi. Zejtra zkusim lidskej repelent a pak nekdy zajedu pro konskej. Snad mu to trochu pomuze. Jojo, leto a s nim i radosti...
    GIO
    GIO --- ---
    jj to je pravda, pokud chlapi nestihnou rezat do obeda, mohou nastoupit holky, pravda, to se uz nas tez traduje
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GIO: za dob mladi moji mati pry v Krnove dopoledne mlatili pomlazkama kluci holky a jak se prehouplo odpoledne holky jim ty pomlazky ukradly a rezaly do chlapu
    GIO
    GIO --- ---
    VAMPY: a u nas na morave i hosi lijou vodu na zenske..ne? nebo hazou do vody a pod...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    co vim, tak v nekterych koutech nasi a sousedni republiky to koledovani panove nemaji zrovna zadarmo. liti vody obohacene o ruzne nevabne az nechutne ingredience je docela solidni revans
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    GIO: Ja si myslim, ze je uplne v cajku, ze by se honili vsichni po polich. Byla by to mnohem lepsi bojovka.
    PES
    PES --- ---
    GIO: Dali + Daly by si souboj na návsi :-)
    GIO
    GIO --- ---
    NYEMI: no mi asi moc ne, protoze to tak nejak postrada smysl,a le tak co už.)) (obecne vzato, kdyby chodily i holky, koho by doma slehaly, kdyz by doma nikdo nebyl, ze)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    GIO: To se mi libi, ze chodi i holky!
    GIO
    GIO --- ---
    NYEMI: tak vesnice. si predstav, ze u nas chodi koledovat s pomlazkama i holky. a pry to zdaleka neni zadna ojedinelost. napr v Beroune je to pry taky docela plosny nesvar.)) je to sice prasteny, ale zas tak moc me to neprekvpauje, je jim proste lito, ze ony si nic nevykoledujou a musi jen davat, tak to holt zemancipovaly a vyrazi taky... nevim, no, nazor na to uceleny nemam.)

jinak ja velikonoce nerada odmalicka, ale syn sel koledovat letos poprve, a byl nadsen.)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak u nás zase "nuda".... je hnusné vedro, takže Nedoušek je celej ožranej.... včera se mi na trailu dokonce zapotil (pže ještě pořád má tuny zimní srsti).... tak jsem ho dneska vzala jen na kruhovku a na deset minut na jízdárnu (mám migrénku a fakt nejsem v kondici na ježdění - plus jsem neměla čas - jsem strávila ráno příliš mnoho času česáním kozenek :-)).... a pak dostal pořádnou koupel - a možnost se oválet v písku jízdárny... takže mám z koně řízeček - ale doufám, že kombinace vymytí potu, ochlazení přes poledne, a pískový dvojobal trochu pomůžou s mouchama a svěděním a tak....
    PES
    PES --- ---
    Zatím se často "rosničkáři" spletli, věštěné mrazy buď dlouho nepřicházely anebo avizované oblevy skončily jako tuhé mrazy :-) , ale na následující týden věští extrémně pěkné - resp. teplé - počasí

Chladné počasí je na ústupu, příští týden bude až 22 stupňů - iDNES.cz
    https://zpravy.idnes.cz/...ved-chmu-duben-jaro-otepleni-fgr-/domaci.aspx?c=A180402_133153_domaci_bja
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: slepice jsou asi Američanky a udělaly ti tradiční americké velikonoce :-))

NYEMI: mě by symbolická sousedská návštěva nevadila... ale to, že se na vsi nalejval tvrdej i patnáctiletejm klukům, že jsme řešili, jestli ten kluk v příkopě je vůbec živej a tak - to mi vadilo hodně.... vadilo mi i to, že my se patlali s vajíčkama a kluci je pak po sobě házeli.... prostě nějak z toho zmizelo to hezký...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Joo a k hledani vajicek mam super story, jak jsem pred dvema tydnama zjistila, kam mi zanasi slepice! Taky jsem hledala vajicka :) A nasla doupe se ctrnacti na hromade! Takze ted jsem mohla spousut obarvit a napict mazanec a zakusky!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Abych vas teda neochudila!
    VESNICE PYCOOOO!
    CAROLIAN: Jsem rada, ze fakt nemam tyhle zkusenosti s ozralejma kretenama, v ramci "tradice" glorifikujici nasili na zenskejch. Nastesti jsem ted uz velka a silna a sebevedoma, takze muzu velikonoce oslavovat a u toho sirit osvetu, jak je byt symbolicky biti zenskejch blby. Ja jsem treba pro, aby pomlazky mely i zenske a navzajem se s chlapama sermovali :)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: přiznám se, že mi velikonoční zajíček a dětičky hledající vajíčka s košíčky na zahradě, přirostli k srdci víc, než ožralí puberťáci blijící nám v rámci koledy na zahradě a v baráku...

A letos to byly úplně nejlepší velikonoce, páč jsme se s dětma domluvili, že jsou na zajíčky a hledání vajíček už velký, a že si raději koupíme dobrou normální čokoládu, než nějakou srajdu v barevným staniolu.
    Dcera navíc měla normálně trénink, protože mají za týden závody, takže normální den. Jejich škola sice má v pondělí (to je tady poměrně výjmečné) volno, ale to zase jdeme k zubaři :-))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: A ja si ted vsimla ze je to jedno vejce nazdobeny :D me to nevyslo letos :( nevim jakto ale barva mi chytla pod tim voskem i. Tam nak natekla bo co...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam