• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ja uz tak chodim mnoho let :) a rozhodne nemam problemy. Uspesne se vyhybam plisnim i smradu, jen mam spinavy tapky, i kdyz si je meju nekolikrat denne :)) Ale musela jsem se to nejakou dobu ucit, nez se mi na to udelala kuze. Nicmene je to super, hlavne v terenu, kdyz slapnu na nejaky nerovnosti, tak mi treba zacuka v lokti, nebo zamrazi v zadech. Akupresurni body mozna fakt nebudou kec.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to by pro me nebylo, mam desne plochy nohy a rozlamany kotnik, potrebuju tvarovane pevne dobre botky... kdyz chodim bosky, po delsi dobe me to desne boli
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: co chodím v bosobotách, tak mi přestal vypadávat kotník, bolet kyčel, bolet záda.... tak třeba bude Nyemi taky zdravější bosa :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tezko muze byt nejakej sponzoring kdyz nevime jakou velikost mas .))))))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no zlaty kanady proti temhle bufum, ja se svym rozbitym kotnikem bych zchromla po kilometru
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Az na podzim. Ted je leto, tak budu moct bosky. Ale diky za sponzoring :))
    Spis si pak koupim zase vojensky boty, ty vydrzi i nekolik let.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: dobry boty nejsou prepych, nohy te budou nosit celej zivot... jako na farmarky za 800 snad vydelas ne? .) kolikatku mas nohu? (jestli je to tajny tak do posty)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nebranim se darum. Jinak si nemuzu dovolit plejtvat prachy na takovej prepych.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak si vem nejaky normalni boty na chozeni typu pohorky a ne tyhle hruzy, to je tak na prehazovani hnoje, ale ne na turistiku .)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ha! Tak prej mam fotky!

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dnes uuuuplne prvni, lec nezdokumentovana prochazka s druhym konem! Myslim, ze takhle blazenej jeste nebyl. A jak byl poslusnej! Nervozni jen ze zacatku, ale kdyz pochopil modus operandi "jdeme spolu", tak se uvolnil, prestal nervozne zuzlat voditko a zacal uzdiboval travicku. Mohli jsme spolu klusat, chodit, po ceste jsme se mijeli, stridali v tom, kdo jde prvni, nekdy kobyla, nekdy Normen, nekdy ja, nekdy on... Parkrat se nechal trochu unest, ale stacilo ho upozornit a hned se vratil na zem. Pul hodiny lasky, a na ctvrtek jsem mu ji objednala zase. Pujdem nekam na turu. Sice mi pak asi upadnou nohy, protoze kamaradka si vozi zadek a ja musim po svejch, ale co ja bych pro nej neudelala.
    GIO
    GIO --- ---
    CAROLIAN: bych ti prala videt, jake nas pulcik valach zpusobuje pozdvizeni mezi tremi kobylami,) se muzou zblaznit, o kterou bude mit zajem, a on je z toho taky cely ricny, nevi co driv:)) a MeeToo to tu tez trochu pripomina,a le do toho taky slusne zenske sobje jako jsi u nej moc blizko koukej jit jinam, nebo nekoukej na nej ten je muj)) ale samozrejme, jakmile je zacne cichat on, hned iii a uuuu a hophop a cavyky.)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: jednak oni se opravdu někdy chovají stádně - a někdy chtějí vyrazit za ostatními - zvlášť když ti ostatní jdou směrem domů (nebo prostě směrem, který se jim víc zamlouvá)...
    Nepříjemné je i když kolem tebe někdo procválá - a kůň se chce přidat k útěku.... Ned navíc těžce snáší bičíky - respektive koně, kteří se bojí (zpanikařený kůň, kterýho jezdec drží pod kontrolou násilím).

S kobylama, byť je Ned valach, občas je taky těžký pořízení, ony se občas předvádějí a provokují a pak pohoršeně ječí, když se na ně i třeba jen podívá... občas je to jak MeeToo... :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Uaaa, mam to porad v hlave, jak jsme to zvladli. Takovou radost!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Velmi! Ale nepotrebovala jsem stjgr ani trubku :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: plus teda hrebci vetsinou kdyz vidi kobyly tak to hned resi, rehtaji a predvadeji se a jsou vzruseni, takze je to vesele
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MIST: ne, primarne neboji, ale maji silny stadovy pud a kdyz se nekde potkaji, hned chteji zapradat socialni interakce. A jelikoz jsou to ruzne osobnosti tak jeden muze druheho zastrasovat (to je normalni komunikace, hned si vyjasnovat pozice) nebo bazlivy jedinec se muze bat (na zaklade nejakych predchozich zkusenosti). taky pri tom setkavani se kone ruzne ocichavaji atd. no a hrebci maji jeste tu vlastnost, ze kobyly po nich bud kopou anebo se jich "boji" a zdrhaji pred nima, anebo jsou ochotne je prijmout a pak to neni pro jezdce moc prijemne, kdyz ma na zadech kone... :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Myslim, ze treba vampy nam o tom dokaze rict neco na uceny urovni! Ja jen rikam, co jsem za ty leta vypozorovala.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MIST: TO se taky muze stat, ale to je spis hodne spatna psychika danyho jedince, nemelo by se to dit. Myslim, za Carolian mela na mysli takovej beznej stadovej reflex, ze pokud dela bordel jedno zvire, ostatni se pripoji, protoze se na ne prenese neklid.
    V tomhle mym pripade to bylo takovy jeste jiny (prislo mi to tak), ze jen muj kun byl zdivocelej, protoze je to hrebec a je izolovanej od ostatnich. Driv jsem tohle znala z opacny strany, Sol nikdy kolem koni nevyvadela, a kdyz nekdo delal bordel z ostatnich koni kolem ni, okazale ho ignorovala.

Nedelam si iluze, kdybych Normenovi nedomlouvala pravidelny konsky navstevy, tak by se na mne dneska vybodl.
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN:
    NYEMI: vysvetlete mi psychologii kone. Kone se boji konu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam