• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: vozejcky tahat! ale tam je to jeste dobry, aspon sviti slunicko. Ve Wieliczke v solnych dolech meli asi v patem aptre pod zemi staje a ti kone se nikdy nedostali ven, tahali dulni vozejcky dokud nechcipli. a hlavne ponici pac jsou silni a mali, do stol vhodni :(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Do kamenolomu, ZAPRAHNOUT A MAKAT!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: do kamenolomu na vahu to je dobry :D
    PES
    PES --- ---
    Nu andalušanka se nám také pěkně "vyžrala" :-) Ale jistě, takový mega-obr jako hřebec např. percherona to není (toho je opravdu tunový kus, vážili jsme na průmyslové váze v nedalekém kamenolomu cestou, než šel do nedaleké stáje)... Se shirkou snad majitelé do kamenolomu někdy zajdou také - anebo se s nimi někdo domluvíme a zajdeme tam když tam bude třeba jen paní majitelka (neb pan majitel musí pracovat, aby na ty hladové krky vydělal :-))
    GIO
    GIO --- ---
    PES: ja spis myslela to porovnani s andaluzankou v ohrade.) ale tak mala neni, to je jasny.))
    PES
    PES --- ---
    GIO: Tak není to hřebec, že áno :-) A na plochých fotkách to nevynikne, že je i tak mohutná (+ majitel není žádné titěrné ořezávátko)...
    GIO
    GIO --- ---
    jak koukam na tu shire kobylku, uz nevypada tak velika kdyz je porovnani.)) ale je teda prekrasna, to chcii))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: ted jsem v laktaci, tak treba ted by to bylo jiny :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: no vidis jaka jsi vonava :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: No na me treba skacou vsichni hrebci vsech veku uplne kdykoliv :D ja uz se k nim nepriblizuju :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mě to přijde blbost.... proč by v principu lovná zvěř měla nějak reagovat na periody dravce?
    Nicméně dokážu si představit, že lovnou zvěř znervózní pach krve. I tomu se imho dá dobře zabránit (kalíšek, hygiena).

Jinak bych to viděla spíš jako reakci na vlastní podrážděnost
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: to neni ale treba ho matou naky zensky feromony progesteronovy .), jako primati to s tou riji mame vselijaky .)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Ale nejaky veci se mi tam nezdaj..:treba ze hrebec reaguje primarne na chovani klisny pravda neni (feromony jsou svine). Verim tomu ze hrebec muze reagovat i na zenskou v estru neb to pozna po cuchu, ale to fakt neni v dobe jeji menstruace
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Z ciste fyziologickyho hlediska je to blbost...ale vzhledem k tomu, ze se behem menstruace casto chovame podrazdene, odrazi se to i v pristupu ke zvireti behem vycviku a na to muzou reagovat blbe nejen hrebci... nasla jsem tedy ne studii a odbornej calnek, ale nicmene docela pekny vysvetleni podporujici mou teorii :) po studiich se mrknu az se pripojim ke compu a nahodim WOS
    Can stallions really tell when you are menstruating? - Good Horse
    https://good-horse.com/health-management/can-stallions-really-tell-menstruating/
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: zadame to Vampy! :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja jsem ochotna verit tomu, ze to je cejtit, koneckoncu obcas to dokaze citit i clovek. Ale ze by to delalo nejakej bugr v tom animal handlingu? Jestli je na to treba nejakej proof, nebo studie, nebo tak. Jsem zvedava!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak jako je to citit, nektery to imho muze vyvadet z miry...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, tohle jsme si nastesti s mumonem vyrikali hned prvni tyden, jak na mne skocil. Ale prijde mi jinak pomerne opatrnej.

Jen tak mimochodem, co je pravdy na zensky periode a zvirecich samcich? Slysela jsem to v ruznych obmenach, ze zenska s kramama nesmi k hrebcum/lvum/janevimcemu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no hlavně já jsem poněkud rozbitnější než on, nebo kolegové ze stáda....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, vlastni nazor je cool, ale jsou hranice! Bezpecnosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam