• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no Ned strávil svůj život chozením po lese... prostě chodí rovně z bodu A do bodu B - ale není moc ohebný a nemá nacvičené to, že by se mohl otáčet kolem zadku nebo naopak předku - nemá "rozpojený" ty dvě půlky těla. A podle mě je moc dobře, když kůň dokáže uhnout jen předkem, nebo jen zadkem - a nebo pochodovat do strany (viz třeba zavírání brány). Když umí udělat jeden malý krok a počkat na další pokyn a tak... Ned se do všeho hrne, aby to měl za sebou, takže zrovna nacvičit, že chci jen jeden krok (třeba aby se srovnal podél hrazení, abych na něj mohla vlézt), bylo docela důležité - naučit ho, že kvalita je někdy lepší než kvantita... :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: A to enni spatny napad, Normen se ted uz pomerne naucil ustoupit zadkem a zacina chapat ten tlak spravne, tak bych taky mohla zacit stepovat na klade. Sol to trvalo nekolik tydnu (realne nejmin pet lekci, ale spis vic), nez zacala chapat...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No určitě jsi pro něj "prdlá" - on přece UMÍ chodit v terénu (a sám), takže z jeho hlediska ho přece nemáš co učit (ty se máš vézt a jen globálně určit směr a on už se má postarat, aby tam jezdce donesl... popř. tam popohnal i ty loudaly, pokud by šlo více koní a on to jistil zezadu...)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: To zni dobre. Hodim ty stránky Jitce Bartošový co dela ve VUZV a SRAZ Toulcove Dvore welfare koni. Treba by pomohla je trochu vic medializovat, pripadne je podporit z nejakyho grantu v ramci projektu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a abychom se bavili o koních (pro změnu), tak Nedoušek mi dneska zakraboval přes položenou kavaletu - doprava i doleva (přední před a zadní za, takže skutečně musí chodit bokem)... tak mám radost... (on si myslí, že jsem prdlá, ale tak co už :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: nevím, já jsem to nenašla.... a prostě bych tu osvětu od nich čekala - a mrzí mě, že tam není (nebo jestli je, tak někde zastrčená)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Uplne jsem ty prachy nejak vypustila. Ja je beru, jako ze jsou hlavne na poradani tech zavodu, osvetu od nich nejak necekam. Ale je fakt, ze to tam tusim pisou.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: chápu, že stránky jsou neúplné, ale trochu mě tam děsí to, že vlastně všude se jen píše "zaplaťte nám", ale není tam nic o bezudidlovém ježdění jako takovém :-(
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: dekuji.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Znam to, samice kolem koni jsou jak urvany ze retezu. Nicmene to hodlam zatim podporit a doufat, s nejlepsi vuli.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jako prakticky každý spolek (a u těch koňských to platí dvojnásob) se rozhádají a rozpadnou na kousky ve chvíli, kdy dojde na peníze... :-(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A uz odstartoval!
    Cesky bezudidlovy spolek by se mel stat alternativou pro lidi, co chteji jezdit zavody bezudidlove, ale pravidla cjf jim to primarne neumoznuji. Jedna se o vsechny moznosti - parelky, hakamore, nakrcaky, atd.. Protoze se mi ta myslenka libi a chci ji podporit, delam jim zdarma grafiku a samozrejme promotovat, jak to pujde. Doufam, ze vydrzi dlouho a budou soudrzni a ze to prinese trosku lasky do sportu.

Cesky bezudidlovy spolek
    https://www.bezudidlovyspolek.cz/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    LIENEN: Wow, diky!
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    NYEMI: Teorii máš zmáknutou dobře. A to nemyslím ironicky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tohle je kvůli požárům - je tam 1600 akrů "divočiny" obklopený barákama. Když chytne park, tak zfajruje celá hora.
    Jinak nevím, odkud tu vodu berou, protože baráky tam jedou na studny - nevylučuju, že je to potěmkinova vesnice, protože uprostřed lesa vyrostl hydrant.... nebo jestli tam něco bylo (původně tam baráky stály)... rozhodně to nevypadá, že by kopali nějakou přípojku na něco.
    Ze svojí vlastní studny nikdo 75 koní "živit" nebude... taháme jim vodu z potoka...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak to budou "zalévat" ten park v suchu, jo? Nu, když už tam kopali, tak to do té stáje mohli také nabídnou (samo za $$$)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ne, tohle není pro nějaké koně, jsi upad, ne?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A zavedli vodu (slušně) i Vám do stájí? :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: kolik penez Normen stal?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam