Ja nejak na kone nemam cas ani chut, takze krome denni davky drbani nic moc nedelame. Vcera vecer jsme se byli trochu projit, par kilacku, napast se... A bylo to dobre. Kun byl poslusny, na to, ze je jen dobre zivenej a nedela nic, tak az prekvapive poslusny. Prosli jsme se po velke louce, kde zvladal jit, aniz by mi urval voditko i s rukama, pak jsme potakli nejakou seslost, asi dvacet lidi s taborakem a autama, tak jsem kone socializovala a lidi byli pry nejaky fucking normies, seslost ze stredni a byli strasne u vytrzeni, kdyz jsem jim rikala, ze na kone se nema jit fyzickym tlakem, ale bez pretahovani a tlaceni. A pak jsem sklidila obdivne povzdechy, kdyz jsem zvladla kone demonstrativne slovem zacouvat, otocit a popojit, aniz bych ho tahala za voditko (coz je cely Normenuv repertoar).
No a uz se dost stmivalo, kdyz jsme se vraceli, kdy mel poprve slabsi chvilku. Zamerne a cilene se mne pokusil vytlacit z cesty, odejit do krovi, a kdybych s nim nepracovala, mozna by hrabl i po drsnejsich medotach. Chvilku jsem se s nim pretahovala jakoze po dobrym, ale kdyz uz preslapl hranici, tak jsem ho servala svym brutohlasem. A pak byl uz klid, slapal a byl velmi ukazneny. Zvladal i jit po tme v lese pomerne slozitym terenem (hodne prudkej kopec, ve kterym byly padly stromy, co jsme prelezali), a velmi si hlidal, aby mne nezaslapl.
Premyslela jsem nad tim, a trochu mi prislo, ze proste hodne znervoznel, kdyz se setmelo a my sli skoro tmou tim lesem. Snazil se mirit na louku (sli jsme podel, ale lesem). Takze je mozny, ze situaci vyhodnotil jako rizikovou tam kde jsme byli, usoudil, ze by bylo lepsi bejt na otevrenym prostranstvi a tak nejak si rekl, ze pokud to nechapu, tak mne donuti. Anebo taky ne, kdo vi. Nicmene bylo to celkove prijemne, kazda podobna zkusenost je strasne dobra, protoze nas oba posouva dal. Kun podobnejma testama prochazi hodne dobre, i v narocnejsich situacich se proste necha zkrotit aniz bych musela pouzit nasili. Resp. jednou jsem to zkusila s "klasickym pristupem" a kun velmi rychle zacne hystercit a je totalne nezvladatelny, takze nastesti ani touhle cestou jit nemuzu (pokud bych ho treba nechtela umlatit).