• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no, na brigádu zrovna ne, ale na kontrolu za dva týdny... vlastně cca za 12 dní :-))... I když... představa brigády, kde bych byla BEZ RODINY... uáááááá...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak kdy vyrážíš do hor za koníčkem na letní brigádu??? :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mi koníšek odjel... trubka jedna, při odjezdu v přívěsu plakal a otáčel se po mně... uáááá...

(přitom vím, že tam se pak bude nosit po pastvině s ležérním pohybem ocasu a ignorovat mě i v případě že nesu mlsky :-))
    PES
    PES --- ---
    To musela být fuška
    K zapadlému koni museli hasiči dva kilometry pěšky. Po třech hodinách ho rukama vytáhli | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ach-ho-rukama-vytahli-gqv-/zpravy-domov.aspx?c=A180621_095951_ln_domov_rsa
    a to tady obvykle nemáme pasti typu "mud-holes", o kterých se občas zmiňuje CAROLIAN.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska asi poslední den s Nedoušem, majitel si ho má zítra vyzvedávat - tak jsme šli na poslední vyjížďku, že si to jako užijeme.... uááááá...

Takže dobrý dobrý, na kopci na první loučce zaparkovaný náklaďák a přívěs správců rezervace. Tak jsme si to obhlídli, že jako OK. Pak koukám, že pod kopcem se práší - a on tam traktor s pluhem (kvůli požárům se tu rozorávají kraje travnatých ploch - aby se oheň nešířil). Tak jsme počkali, až traktor dojel k nám, s tím, že teda uvidíme, kam pojede, abychom se mu vyhli a nemuseli číhat, jestli nám nevyjede někde za zadkem. Traktor zamířil na druhou louku a my cestou dolů, k dálnici. Tam jsou koně vždycky nervóznější, je tam hodně hluk, takže není slyšet, co se děje okolo. Minuli jsme hlučné místo, otočili se směrem domů, zašli do prvního lesíka - a proti nám BULDOZER. Buldozer začal couvat, tak OK, chtěla jsem počkat, do toho ale se nám ZA ZADKEM objevil další náklaďák a pluh na louce nahoře byl zrovna v otočce, kdy byl slyšet.
    Takže jsme šli za buldozerem, který na rozcestí zamířil doleva, tak jsme šli doprava směrem domů (doleva bychom domů došli taky). Vede to lesem, strží podél potoka, takže hluk strojů jsme přestali slyšet a Ned se trochu vzpamatoval.
    Asi sto metrů od stájí se cesta stáčí skoro o 180 stupňů přes most přes potok. Přešili jsme potok a z lesa za námi se vyřítila místní pinda (cválající na jednom koni, druhého na vodítku - jako když pominu v jakém stavu jsou ty místní stezky, tak teda cválat koně do stájí mi přijde značně na palici). Takže to už jsem na ní řvala, ať zastaví, protože Ned vypadal, že situaci vyhodnotí tak, že ti dva koně utíkají přes buldozery a že by bylo dobré začít taky zdrhat.
    Naštěstí teda poslechla a všichni jsme došli těch sto metrů bez ztráty kytičky, ale teda vám řeknu, to byla jízda....

V rezervaci jsem fakt nečekala těžkou techniku a rozhodně ne v tomhle počtu, a samozřejmě, že si obvykle dávám pozor, a pindě se vyhýbám - a samozřejmě, že jediný den, kdy se takhle za námi vynoří, je zrovna ten den, kdy už je Ned vycukanej na doraz z buldozerů.....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: jo snazim se ji dat kazdy volny den, ale nestaci to no. Chtelo by to denne, ale dojizdeni do prace to znesnadnuje kapku..zase ma kondicku jak masina.jezdime ted ven s dostihovym klusakem a to moje prte to opravdu tvrde stiha. Mam z ni radost. Da 30km a jela by jeste :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: naši islanďáci taky přibírají z ničeho.... ale co mají pravidelný pohyb, tak je to mnohem lepší...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: jojo, navíc ho nemá nijak zaplé nic :) jen nahozené :) abych poslala obrázek paní co šila deku :) jsem na ní docela hrdá, dost zhubla, ale teda nojono tloustne ze vzduchu. ten kus poncla je v ní hodně znát
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: soudek je ňuňu - ale to sedlo je nějak divně, ne? Myslím obřišák? Nebo mu to tak dělá proto, že je soudek? že mu sedlo klouže dozadu a obřišák dopředu?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ano, já to tak beru a jsem moc ráda, že mě přišel zkontrolovat - dokonce opustil říjící kobylu, aby zjistil, co se děje... takže doufám, že pokud by mě někdy nešťastnou náhodou někde vyklopil, že by třeba zkusil, jestli bych se na něj nevyhrabala...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Ze bych sem taky jednou placla obrazek sudu? Vlastne proc ne. Mame novou deku. Je úplně naprd jen hezka no...takze soudek

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Koně jsou zvědaví a zvláště když uděláš něco vymykající se běžnému stereotypu, tak to obvykle přijdou prozkoumat (a co kdyby Ti náhodou něco bylo, že? - tak se na to můžeš podívat i tak, že Tě šel zkontrolovat, protože Tě bere za hodnou takové kontroly, co kdyby se Ti něco stalo, ne? :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem dneska byla hrozně unavená a líná a ve stájích nikdo nebyl, tak jsme se s Nedoušem flákali... já jsem seděla uprostřed jízdárny na schůdku a on normálně přestal obluzovat kobylu za hrazením a přišel zkoumat, co že to jako dělám.... furt mě očuchával a nechápal.... normálně když už sedím, tak třeba na hrazení, ale tohle jak jsem byla nízko, tak mu to asi přišlo divný (mě taky - když ke mě šel, tak instinkt byl zvednout se a s cizím koněm bych se asi zvedla).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ochocuju kone na ohen! :)) Tenhle zpusob fungoval skvele i u Solinky, je to super. Clovek si tak sedi u ohynku s kamaradama, opejka neco a ten kun je zvedavej a sam si prijde. Nejlepsi first contact! (teda.. tohle bylo jeste pred opejkanim, jsem akorat rozdelala ohen a nosila sklenicky a talirky)

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Ne docela, ale doslova... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak mám přilbu, abych nebyla padlá na hlavu a ona mě praští, to je docela na palici, ne? :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Prostě praštěná... a je v tom nějaký rozdíl? :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mám úraz ze stájí :-) jsem spěchala, hodila jsem přilbu na polici ve skříni, sehnula se pro něco dolů - a ta svině se skutálela a praštila mě štítkem do hlavy.... mám tam bouli jak kráva... prej bezpečnostní pomůcka :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kdyz ja nemuzu za pruvodem, prisel pruvod za mnou! Jedna jeho cast kolem mne dneska prosla, jen malicka, ale koni tam bylo aspon deset. A k mumonovu stesti se tu u nas i zastavili a davali si pauzu a konaci v pruvodu svolili, ze kone za nima muzu vzit.
    Takze mumon sel na voditko a ven z ohradky a mel dovoleno se cuchat a nufat s valaskem! Tak se nufali a riceli na sebe, ja byla na prasky, jezdkyne byla totalne v pohode, ostatni jezdci nas taky podporili. Bylo to super. Pak odesli, mumon mel trochu hysterak, nicmene opet jsem ho zvladla na ohlavce odvest. Zkusenost vyvazena zlatem!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ony jsou pry pracovitejsi nez osli a klidnejsi nez kone ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam