• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja uz jsem ti k tomu svoje rekla, ale na to se neda mlcet. Na to, ze se mu to tahne pres mesic a vsichni, krome tebe, nemajitele, na to mrdaji... Slusny :/
    PES
    PES --- ---
    Koníček má stále oteklé a ještě citlivou oblast směrem po břiše (červeně vyznačeno) :-/ Je to nějaké nezdolné :-(
    MIST
    MIST --- ---
    GIO: zanechaly skodu......krom travy spasly i palmy, zlomily merunku, jenze to bylo pod kopcem a to uz zalevajici sousedi nevideli, ti byli jen ucarovani pohledem na stale posekany travnik.
    GIO
    GIO --- ---
    MIST: nezanechavaly-li skodu i na jine zeleni, pak je to skvela sekacka, treba Andula od judity umi dokonaly green, jak na golfaku, ale neni to koza, je to A1/1.))
    GIO
    GIO --- ---
    NYEMI: je fakt, ze vlastni zkusenost taky rika, ze samec je nejaky pristupnejsi vychove, samica spis toleruje, ze se ji snazime neco vmacknout do hlavy, ale ocivine to ma podstatne vic na salamu)
    PES
    PES --- ---
    MIST: Zjevně skvěle vychované... přišly, upravily, odešly...
    MIST
    MIST --- ---
    GIO:nestesti ciziho vzdycky tak potesi :D.....vlastne jsem si vzpomnela, jak jsme jednou byli v Evrope a chodili mi sem zalevat kytky sousedi.
    A nemohli prijit na to, co to mame za uzasny travnik, protoze jsme 6 nedel pryc a porad mame posekano. Az jedno odpoledne prisli a na travniku, jedina zelena oaza siroko daleko, bylo stado asi 50 koz. Vzdycky se prisly napast a pak sly domu, sekaly to poctive.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    GIO: no hlavně že to dobře dopadlo, uf......
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeste spam z dnesniho treninku. To dulezity tam neni, a to bylo noseni ciziho jezdce, troubeni na roh, piskani na pistalku a chozeni kolem traktoru, co nakladal na poli baliky. Plus vlak a odchazeni od stada.
    Na zaver jsem mu navesila mundur a sedlo a testovala uzdeni, ale to uz bylo spis symbolicky.
    Musim rict, ze prace s hrebcem je oproti praci s kobylou jako presednout z favorita do mercedesu.

GIO
    GIO --- ---
    CAROLIAN: jj no ve mne by se krve nedorezal kdyz sem se mrkla z toho okna a tam Mates na asfaltce..
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    GIO: my máme přes silnici u stájí "klášter" (nevím přesně, prostě tam chodí mniši v hábitech) a ti mají na příjezdu krásnou travičku (zalévají), takže se jim tam běžně pasou srnky... no a takhle jedno ráno, se tam pásli islanďáci.... blbý je, že je to nepřehledná silnička v horách, na které je poměrně hustý provoz, takže to mohlo dopadnou ošklivě...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    (to jako cele rulicky obvazu)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: obvazy do usi, se dava kdyz se uspava
    GIO
    GIO --- ---
    jesteze ty moje pusinky ponici se nechali vpohode chytit a jen tak za hrivu odvest domu)) bo samozrejme ohlavky ve vybehu nemivaji))
    GIO
    GIO --- ---
    taky jsme meli konsky unik minly vikend. se rano vzbudim, zivnu a kouknu z okna na ulici a tam ponik))
    takze bosa v pyzamu jsem sla zasahnout. tam uz jeden mistnak drzel Juditinu Olivu za hrivu a bezradne stal uprostred vozovky, zatimco moji dva ponici se motali kolem.))no dobre to dopadlo, snad ani nic nejelo zrovna, ale jista si nejsem,))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: A vcera jsem ho vypiskavala pistalkou, to bylo taky neco. Prijde mi, ze ho to bolelo do ousek, takze mu zkusim udelat z neceho spunty.
    PES
    PES --- ---
    Chce PODPÁLIT koníčkááá!!!!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Nejaky treninky pred mesicem.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY:NYEMI: právě, že se najednou chová jako hříbě... ale chodí postávat k téhle kobyle (jsou teda přes hrazení). Stará kobyla je má za přístřeškem, normálně tam moc nechodí, ale teď s mladejma furt visí u plotu...

Kdo ví, co mají kobyly za sebou (přišly dvě, stejně staré, "kámošky"). Z běžných věcí vůbec nemají strach (deka, igelitové pytle, plachta). Na všechno jsou zvědavé, se vším si chtějí hrát. Když jsem přinesla kýbl s vodou, tak si v něm chodily ráchat hubu a různě ho okusovaly až ho překotily a pak ho postrkovaly dokola nosem.... Podobně deku hozenou přes hrazení - chodily jí očuchávat, občas jí zkusily vzít zubama - bylo jim jedno, že jí vytřepávám a dávám si jí na hlavu a tak.
    Ale něco se tam stalo, protože trenérka je přivezla k nám z nějakého záchranného centra pro koně - prý je chtěli utratit, že jsou nezvladatelný a agresivní. Tak mi přijde, že kobyly neměly moc zkušeností s lidma (nebo dekama, kýblama atd.) a jsou prostě zvědavé - ale třeba neumí chodit na ohlávce...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Klapani zubama je vyraz podrizenosti. Delaji to hribata a opravdu mladosi. Neco ve stylu “prosim neublizuj mi, jsem jeste mlade, nic ti nevezmu, neudelam...” a jinak si myslim ze je spis zvedava, ale mozna ji nekdo ublizil tak prekonava trauma a zaroven v ni vitezi zvedavost, protoze ji u vas mozna jeste nikdo poradne nezmlatil tak zjistuje ze to nemusi byt na dennim poradku, ale kdyz se k ni otocis, tak se predsi jen drzi na pozoru. To ze se nebavi s konma muze byt dusledek nedostatecne socializace a nebo ji mezi sebe neberou a je otloukanek
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Spis mi to prijde, ze ji nekdo "cvicil".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam