• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Zpětně to obvykle změnit nejde, ale snad to do příště bude jen lepší...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nelituju niceho a svuj zivot bych nemenila :) A s konikem jsem porad, coz mi dela dobre. Za tyden bude zase zakulacenej! A pak hura hrebec, do pruvodu a na paradu! A na mazleni a za konikama.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Záleží na tom jak se to "rentuje", ale když to vidíš takto, tak asi ano...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ne, nebyla. Byla bych ve skarpe, bez kone, kteryho bych si nemohla dovolit, protoze si nemuzu dovolit platit ustajeni a najem. Nikdy jsem nemohla. To, ze jsem za tri roky vyhodila 100k za bydleni mi prijde ok.
    PES
    PES --- ---
    No bez papíru by sice nedal, ale neprotekla bys těch zmíněných 100k v materiálech a práci (+ ten čas) a nejspíš bys byla jinde, stabilněji a se slušnou perspektivou... No ale to je jako když se malé dítě musí spálit o ta kamna, že? :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ani ne, jak rikam, tak nejak to bylo ve hre, uz kdyz jsem do toho sla. Kdybych na zacatku chtela papir, tak to zmrdecek vubec neda, protoze by vedel, ze mne pak na tom nemuze zdimat.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Njn, tvrdá cesta k poučení a naučení se, jak je třeba být paranoidní a čím vším se jistit...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Obcas ani ten papir nen smerodatnej.

Prisel typek a rekl "hej, mam letni pastvinu, je tam maringotka muzes tam bejt v lete"
    "kdyz ji zrekostruuju, muzu tam bejt dlouhodobe?"
    "jasne"
    A tak Nyemi prichazi o sto tisic na praci a materialech, zatimco typek bere dotace na prostor, co jsem mu obhospodarila a pak chce jeste dost hustej najem (zatimco on sam plati za prostor tu castku, co ode mne pozaduje za mesic, za rok).
    No, v zaveru jsem se musela odstehovat. Vtipny je, ze prede mnou tam byla ctrnact let neobhospodarena dira a ted se to zase stane, protoze typek chtel dojit, ale tezko najdou lepsiho spravce (hejla) co by tam do diry v lese sypal svuj cas a prachy a jeste solil.

Nebudu lhat, uz kdyz jsem do toho sla, tusila jsem to, nicmene kdybych v zivote nic nezkusila, tak bych mohla nedelat nic. Dalo mi to nejkrasnejsi roky se Sol a uvedomeni, ze kdz dokazu z hoven postavit jeden barak, zvladnu to i s dalsim (coz se ted deje).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jsme zvedavi :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: To platí už dávno (snad od vynálezu papíru :-)), že "co je psáno, to je dáno"...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Muj je jen kun...

Jako pokud chcete long story, muzu vam ho tu odvypravet, ale kratke pouceni je "Na vsechno mejte papir".
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: to jsem taky myslela, že život v maringotce má nějaké stabilní obrysy.... a že si tam tak nějak žijete s koněm a slepicema....
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Ja myslela ze je ta maringotka kde bydlis tvoje. Nebo to uz je hudba minulosti?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: ja hlavne resila, ze jsem byla cely leto zase na ulici a kun byl v dost mizernejch podminkach :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no přikrmit by potřeboval... ono letos pastva asi nic moc :-(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeste jedna ze dneska. Kdyz prijedu "domu", vypustim ho z ohradky na celou zahradu. Vetsinou za mnou chodi, zkouma vsechno, co se tam vali (a toho je fakt hodne, napriklad treba kabely na zemi) a obcas se pase. Current mission - vykrmit chudaka pred zimou.
    Jo a bonus, vcera nam nad hlavou lital vrtulnik, co kontroloval vysoky napeti, co mame primo nad pastvou. Cekala jsem, ze to s nim aspon pohne, ale zda se, ze si na techniku uz zvykl (jen co vrtulnik prelitl, tak si lehnul).

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Takhle by se ve stejné situaci nejspíš chovala "malá béžová QH", ta je také strašná všetečka, všudybylka a vtěrka, ta by se také šla podívat úplně všude kam jde člověk...

(O víkendu dokonce provokovala ke hře na honěnou - vždy přišla, hlavu na rameno anebo pod ruku, ale pohladit se nenechala, odskočila a s pohazováním hlavou čekala na sebemenší pohyb a reakci, aby to z místa rollbackem odpálila tryskem okruh okolo ohrady... a když zjistila, že za ní nikdo neběží, tak doběhla zpět a zkusila to znovu...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Po dni v ohradce jsem ho pustila na celou zahradu, a on misto aby se pasl, chodil vsude za mnou. I do chatky vlezl.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Trénoval chození po schodech? A (pro nějakou dobu poslední) šlofíček v klídku a na sluníčku si také užíval...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Po dlouhe dobe shledani. Mumon to oslavil slofickem.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam