mám dneska komplikovaný den, ale zdá se, že se začaly hýbat věci s mou různorodou vlastní i svěřenou zvěří....
kobyly z jatek - Crimson je závislačka na Cream, to jsem tu psala... včera ale naskočila na Cream - už jsem to viděla minulý týden, myslela jsem, že náznaky a pokusy jsou v rámci "blbnutí" a "probíhání". Nicméně včera na ní fakt vlezla a Cream jí napálila do hrudníku - ale hlavně tím to neskončilo - honila jí dokola, snažila se jí někde zavřít a zkopat (kruhovka naštěstí nemá rohy, že), kousala jí do kohoutku, fakt jsem takhle nasranýho koně ještě neviděla. Takže jsem psala majitelce - a kobyly jsou ode dneška nastěhované do paddocku, kde mají mezi sebou vrátka - tj. můžeme je pouště k sobě a můžeme je oddělovat. Ne, že bych považovala oddělování koní za dobré, ale v tomhle případě to asi bude nutné.
Díky Psí historce o hřebčící kobyle z nedávna, jsem majitelce psala i to, že se mi nezdá, že kobyla skáče na spolubydlící a že otravuje i ostatní kobyly přes plot - takže teď jsem za hvězdu, protože vetka majitelce potvrdila že to je fakt na pováženou a má přijet a kobylu vyšetřit.
Každopádně jsem ráda, že se podařilo pro kobči najít oddělitelné ustájení - jestli Crimson bude potřebovat operaci, tak by bylo dobré, aby se naučila být odděleně, plus Cream má Crimson už taky asi plné zuby a zjevně si užívala to, že má svatý pokoj.
Teď zbývá držet palce, aby se nějak zvládla zdravotní situace....
Od koní jsem jela za kozama, a tam jsem zjistila, že moje kozenka se konečně uráčila vlítnout do říje (pět nebo šest týdnů nic - tj. buď jsem to propásla, nebo to nebylo znatelné - v pondělí jsem ale zajela ke kozlovi a přivezla kozenkám navštívenku - kozlí hadr), takže jedeme za kozlem.
Sousedovic kozenka od úterka kulhá, respektive v úterý kulhala, dneska už skáče po třech, podařilo se mi uhnat vetku, která byla náhodou na ranči pět minut od nás, takže přijela hned....
ALe tedy ráno stěhování koní, pak přetahování se s velkou rohatou kozou.... a za chvíli vyrážím za kozlem (až jeho majitelka přijde z práce)... uááááá...