• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Rodinka, herdek.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: No, jsem pomala, ale nahodou jsem trenovala a trenuju! Pred vanocema jsem rozvazela vanocni stromy v kyblech, a to ma kolem dvaceti kil jeden ( bonbonek byla todinka v devatym patre s rozbitym vytahem). A uz mesic vozim blbounovi vodu v barelu kazdej den, a tech 50-60 kilo se pronese...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mě přijde, že bys potřebovala trochu tréninku ty..... nějak mu nestačíš :-))

K těm prériím - kůň bydlí v Sierře, to je jako Alpy - akorát teda ta východní strana přechází poměrně rychle do pouště... a u nás bydlí v Santa Cruz Mountains (pod Loma Prieta, to je epicentrum toho velkého zemětřesení v osmdesátých letech), takže opět na horách... no nic, dopiju kafe a vyrážím... uáááá....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo a rozhodne uz neni hubenej a ne, neni to chlupama!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Mne Carolianiny prerie prisly rozlehly dost :D

A mam tu sestrihany trenink! Dobre, neni to tak uplne trenink. Jen jsme si hrali a prijde mi to roztomily, jak je hrebec rozlitany. A je teda strasne hodnej. I kdyz ho chyti rapl, tak se necha slovem zklidnit. Strasne se snazi.

netrenink
    http://www.youtube.com/watch?v=AJJ5WSN0uJw

PES
    PES --- ---
    NYEMI: To by ovšem nesměli být v kopcích a horách ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Myslim, ze rozmazlujeme vesele vsichni :)) Tak uz se tesim na hromadu akcnich fotek rozlehlych prerii za velkou louzi!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no uvidíme... prý byl dneska nesvůj (hlásila sousedka, která ho měla zkontrolovat) - je v jiném paddocku než ty roky před tím, tak se asi nestačí divit.... budu s ním muset zase promluvit a budeme si muset zvyknout... on ho totiž majitel taky rozmazluje... :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak to si pěkně užijete...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ještě jsem ho neviděla, ale majitel tvrdil, že je tlustej :-)... ale myslím, že byl poněkud říčnej (majitel), protože původně psal, že bude vyjíždět v osm, v devět psal, že zrovna 40 minut honil Neda po pastvině a že přestože mu vysvětloval, kam jede, tak kůň nechtěl....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Super! Můžeš do jara vykrmit a rozmazlit koníčka :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a já mám zase koně!!!!! uáááá.... už jsem myslela, že letos nedorazí, a když jsme takhle na Silvestra na horách, přijde mi textovka od majitele "tak já zítra Neda přivezu"... uáááá... jen taková perlička - hory máme 300 km od domova, na trase ke koni, takže zatímco já lyžovala, kůň se vezl po silnici pod rezortem do stájí.... a já tedy ze sjezdovky organizovala, aby měl ustájení, aby na něj někdo ve stájích počkal, aby dostal nažrat.... haha... takže kůň dorazil ve středu, já dneska (čtvrtek) večer, tak se snad zítra uvidíme.... to je zase historka...
    Jenomže my to s majitelem nejsme schopní vyladit od září (já jsem byla v Česku, pak on děsně pracoval, pak zase byl s rodinou na Havaji a my zatím zaplatili hory) - a odložit to bylo blbý, protože v sobotu má začít sněžit a vypadá to tak na půl metru až metr - v tom se nedá jet třítisícovým průsmykem přes hory s koňským přívěsem....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Prezili jsme to! Neco malo pres dvacet minut utesovani polosilenyho mastodonta, nicmene jsme to zvladli spolecne!
    Takze muzeme uz taky poprat stastnej a veselej!
    PES
    PES --- ---
    Ve městě již je kanonáda v plném proudu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    taky přeju všechno nejlepší, vám i vašim koním a ostatní zvířeně!
    PES
    PES --- ---
    Na Silvestra se u nás vyčasilo a i když v tom větříku ty +4°C jdou pocitově spíše k nule, tak jsem po návštěvě Haciedy (zapsat stavy vodoměru, plynoměru a elektroměru) protáhl výlet i za Vobluďákem & spol. na ranč.
    Od Vánoc na blátě, takže zahájení bylo ve stylu 'proházejte si blátem cestičku ke koni, jinak přijdete o boty'. Naštěstí ani kůň a ani přístřešek nebyly ta těch 48h od poslední návštěvy moc zas....aní, tak se to dalo zvládnout rychle a jeste zbylo dost času na pořádné rozčesábí, drbání a mazlení (jakože dnes na tom sluníčku měli mazlivou náladu úplně všichni).
    Ani stezka proházená blátem minule s odvodňovacími stružkami po spádnici nebyla tak zničená, takže proházení zbytku včetně spojky od přístřešku k senu nezabralo moc času. A koně nejsou hloupí, chodí pi tom odházeném, aby se nemuseli brodit sračkoblátem okolo. Navíc pokud přituhne, jak slibují rosničkáři, tak budou mít i slušbě rovnou pěšinku tím jinak zmrzlým tankodromem...
    PES
    PES --- ---
    Tak pěkného Silvestra, veselý Nový rok a úspěšný celý rok 2019 !
    PES
    PES --- ---
    Nehoří letos těch stájí a seníků nějak moc?
    Zemědělský areál zasáhl velký požár, s plameny bojovalo šedesát hasičů - iDNES.cz
    https://olomouc.idnes.cz/...lama-hasici-p1y-/olomouc-zpravy.aspx?c=A181227_152155_olomouc-zpravy_stk

Že by každý nacpal skladovací prostory na maximum (a možná i o trochu více) a takový přiskřípnutý či přimáčknutý kabel elektroinstalace (záleží tedy na vyšetřené příčině u toho kterého případu) je neštěstí hned :-/
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Obecny termin je "nehoda" resp. "nestesti"
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Nejak nastesti nevidim spojitost mezi konma, co nechtej zastavit v kocare a konem, co je/neni vystrasenej petardama...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam