• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Ja sletela s helmou na hlavu na poli kdyz mi bylo asi trinact a mela jsem lehky otres mozku. Helma praskla...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tím chtěl básník říct, že helma není všemocná.... na třetí stranu - když mi dcera spadla s helmou ze splašeného koně do kovového hrazení, tak měla lecos (včetně zlomeného nosu), ale hlava naprosto v pořádku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: na druhou stranu - my jsme na jaře našli ve stájích ženskou v bezvědomí (krvácení do mozku, ale snad to rozchodila, nicméně na koně už nesedne, protože má díru do hlavy - dali jí zpátky tu kost, kterou odvrtaly, ale prý to v tomhle věku už nesroste), která helmu nejspíš měla a po pádu si jí sundala, protože jí bolela hlava...

SIRRIL_NEMESIS: nechat zraněného člověka v mrazu v nepřístupném terénu a jít někam čekat na sanitku, taky není optimální....
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Mas dve moznosti :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    VAMPY: omg, proboha kdo byl tak blbej, ze cloveka po podobne udalosti (obzvlast pokud mel podezreni na uraz hlavy, prip. krcni patere) dopravoval na koni do staje misto toho aby na misto zavolal sanitku? :(
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: To "frajeření" také nějak nechápu... když jsem se dostal na koně naposled, tak nějak neplánovaně a nebyla po ruce přilba dostatečné velikosti, tak i na relativně snadnou a bezpečnou vyjížďku na nezáludném spolehlivém koni jsem si vzal alespoň svoji cyklopřilbu (ono vysekat se na kole se dá také prakticky stejně ošklivě jako na koni, že ano)...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Trochu by mne zajimalo jestli ta holka co narazila do stromu mela helmu. Nam ve ctvrtek spadla na vyjizdce z kone 70leta pani. Kun je hodne dopredny, ale jinak nevyskakuje, moc se neplasi, jen venku se boji a tak specha. No a ve ctvrtek uklouz a kupdivu pani (ktera jeste neni uplne hubena, takze to teziste je dvojnasobne vratke) se skacela jak pytel brambor rovnou na hlavu. Nikdy nenosi helmu a ejhle otres mozku. Nic si nepamatuje. Ani to jak ji jina jeji sedesatileta kamaradka nacpala na jejiho hucula a dovlekla do staje, kone ponechala svemu osudu (protoze to uz by na duchodkyni bylo moc vlacet zranenou na koni a jeste druhyho kone co leti jak blazen odnekud z lesa). Sedmdesatnice je sama, bez deti a pribuznych a ma v peci svou 95 letou maminku ktera trpi tezkym alzheimrem a psa po operaci, takze krome toho ze se pulka staje starala o odvoz pani do nemocnice, druha pulka jela domu postarat se o psa a maminku. To jak se kun dostal domu vlastne dotedka nevim. Asi prisel sam nejak v zapeti. Ale kdyby ta zenska mela helmu a nebyla frajerka protoze “ji celej zivot nepotreboval”, tak by vyla maximalne potlucen, ale ne s otresem mozku a ztratou pameti v nemocnici...
    PES
    PES --- ---
    Divoká sobota v Čechách...
    Pod dívkami se splašili koně, středočeští záchranáři řešili dva případy během jediného dne – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ili-kone-stredocesti-zachranari-resili-dva-pripady-behem-jedineho-dne.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeden pokus o odesilani n kruh. Vzdycky se mni libili rotujici kone, kteri delaji ruzne veci, tak jsem to zacala taky zkouset. Je to docela zajimavy, u Sol jsem se u toho jeste hrbila, ale zda se, ze hrebec mne naucil stat rovne. Je to fakt zabavny, hlavne ta prace s tlakem na dalku.

http://youtu.be/ygi43rgIVXI
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska se urodilo! Bohuzel jsou ty videa strasne nudny. Ale ja mam porad v srdicku, jak se snazil, holomek!
    Prvni zatez ever! Ze zacatku se trochu bal a ohlizel se, tak jsme dali pauzu, prosli se s rozporkou a pak jsem spalek opet pridelala. Je v tom jeste neohrabany, ale velmi soustredeny a porad premejsli, jestli to dela spravne. Je tam videt, jak se velice rozvazne a pomalu ohani po postranku zadni nohou :D Pak jsme sli i na dvacet minut ven a tahali to v terenu, bylo to uplne super!
    prvni spalek
    http://www.youtube.com/watch?v=OmSyNFWbuHU

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: jeste ze k nam nikdo necoura, fakt, to musi byt desne nervy totok resit. nevim co, dala bych asi metr pred ohradnik jeste ostnaty drat pod elektikou na kravy, kdyby se mi to delo, ale lidi tam ty jabka stejne nahazeji :(
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: no... Jako jo. Ono i v lete je to des. Zahradkari maji sklon hazet konim travu ze sekacky, zaparenou. Ale stajne devce to tam dorvalo, ale zima. Loni se nam domlatily dve kobyly neb tam nekdo nasypal hromadu chleba a matky se fakt serezaly silene. Jako jeste ze sud je odolne cune, ale i tak. Stoji na jizdarne jak poleno a nechce se hybat. Musim ji lonzovat aby se vykadila a to je fakt ob den.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: to je desny :(
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Musim rict, ze me zacinaj fakt neskutecne stvat krmici. Jak prituhlo nepomaha nic. Rano jsem sud chtela vzit na rychlovku a to zvire je nafoukly jak kopacak a sere jak vsichni sloni v prazsky zoo.... Vsude na vybezich cedulky. Premyslim zda by nebylo lepsi tam dat fotky mrtvol koni. Takovy marny boj u nas.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: tak az se v necem budes hrabat ;) me by zajimala metodika, jak se klasifikuje ten bordel. U nas teda matka na synacka vliv mela, je to stejnej bordelar, v boxe kazde rano smichane peklo :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Ja bych se mrkla,ale jsem lina :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam fotku, kde je videt, jak se konicek zakulatil a vyrostl! A pak jednu tahaci :)

PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Možná je... (něco o napodobování vzoru matky :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: na to je nejaky vyzkum? :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: To záleží (a hodně prý dělá vliv matky na hříbě).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam