• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Muj zivot je naplnenej. Kun mi dneska cvalal!

PES
    PES --- ---
    Bylo včera v TV.
    Ty zapomenuté, neoznačené a často i vrstvou hlíny zakryté jímky či studny jsou pasti. A ty železobetonové 'dekly' a překlady postupně chátrají a chátrají, až pak na ně jednou někdo stoupne...
    Hasičská technika zapadla, koni z jímky pomohl další kůň a traktor - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...dl-jimka-hasici-jezdkyne-ceske-hermanice.A190211_084655_pardubice-zpravy_skn
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Vždyť by Ti pak klidně pomohl i vstát... za zuby ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nevylozil abys vedel! TSSSK!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: A ten následující snímek, kde Tě koníček v rámci škádlení vyložil před sebe a kouká jak ležíš bude? ;-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hueeuuheee!

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Uz i samym nadsenim nacvalal, ale jeste se necitim, ze bych mu natolik verila, tak jsem ho hned vyklidnila zpatky do klusu...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Konečně s ním můžeš "držet krok" (dokud Vám tedy Příroda nevezme ten "málo adhezní povrch" :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak kdo ma rad tahaaaniiii! Sousedka jeste fotky nedala, tak jsem si dneska pozvala kamaradku a sanky zaprahla znovu!
    Koni to pomerne jde, dela zacatecnicke preslapy, ale je tak srtasne snazivej, ze se na nej nejde hnevat. Casem se to nauci precizne :)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a ještě pro změnu koza... respektive hňupík... bazének dostali na seno, aby jim neleželo v blátě a sněhu...

PES
    PES --- ---
    Jezdí se... až se jednou s kontrolou ucho utrhne...
    V Německu zastavili přívěs s koněm z Česka, byl přetížený skoro o tunu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...v-nemecku-zastavili-prives-s-konem-z-ceska-byl-pretizeny-skoro-o-tunu.html

Kolik asi tak ten kůň vážil, pokud nevezli dva anebo nějakou extra zátěž a celé kovářství s výhní a kovadlinou k tomu :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja stale nemam fotky z vikendovyho prvniho tahani, hrebec tahal sanecky s maminou a ditetem a psem, ale ty fotky! Doluju! Ze! Sousedky! Tak az budou, prijde spam. Zatim mam ze dneska prumerny konsky trenink :P
    A teda za zminku stoji, ze dnes kun tahl asi 300 kg, vuz za auto s balikem sena, protoze jak je vsechno pod snehem, autem jsem se k tomu nedostala a sama jsem s tim ani nehnula. A proste mi vzal dech. Fakt byl uplne uzasnej, s myma radama na drate to zvladnul v klidu, silne a pomerne presne (byl tam i jeden obrat o 90 stupnu). Jo a teda tahal vlastme poprvy, nejtezsi zatim byly ty sanky :)
    Takze seno navaleno, kun stastnej a ja neskutecne hrda, na toho kluka myho sikovnyho!

netrenkink 03
    http://www.youtube.com/watch?v=hjgrdlp16Cc
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tys mě asi neslyšel zpívat..... :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jsi připravená na 'krizové situace'? Je zpěv by asi nepomohl... ;-)

Muž v USA zabil holýma rukama pumu, která jej napadla. Šelmu uškrtil | Zajímavosti | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ama-pumu-ktera-jej-napadla-selmu-uskrtil.A190206_090737_ln-zajimavosti_ele
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: jéžiš to je nádhera hele, fakt krásný
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To je alespoň změna proti buď fádně vyschlé (oaks) krajině anebo totálně rozbahněným (mud) pastím ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak tady vjezd do stájí

pohled na kruhovku

ze sněhu máme všichni druhé vánoce - u majitelky stájí, kam jsem šla pro teplou vodu pro kozy, jsem se setkala s několika dalšíma lidma, dostala vajíčka se slaninou, kafe, a odborně dohlížela na stavbu sněhuláka

moje kozy, nigerijské, byly ze sněhu poměrně kyselé

oproti tomu koza sánská (původem z Alp) se zdála nadšená a pořád sníh žrala
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to muselo vypadat fakt dobře, všichni koně "mrtví" :-).... Ned se dneska taky nastavoval na sluníčko, asi mu byla zima, přes vydatný kožich....
    PES
    PES --- ---
    U nás (J.Morava) sněhová nadílka z (před)minulého pondělí stihla o víkendu za brutální oblevy (až +10°C) roztát a co náhodou neroztálo, to spláchlo nedělní pršení... Následující pondělí si sněhového přívalu užili naopak v Čechách (tedy od Vysočiny na opačnou stranu, než o týden dříve), ale posléze trošku poprášilo i tady u nás, aby nám to nebylo líto... a pak se vyčasilo, takže úterní ráno bylo opět mrazivé (ve městě -6°C a u Vobluďáka -10°C), ale teď nad ránem na středu to u nás (J.Morava) trochu zatáhlo, což omezilo noční vymrznutí na "fádní" -4°C ve městě resp. -5°C u Vobluďáka (jak koukám na nedalekou meteostanici, ale začalo u ranče trochu pofukovat a tím oteplovat dříve a rychleji než u nás ve městě, takže už tam mají "jen" -2°C)...

Sníh během minulého týdne byl fajn, koně čistí, neb se neměli kde umazat. A když ve středu bylo jasno a opřelo se po ránu do výběhů Slunce, tak to prý vypadalo jakoby celý ranč postihla nějaká katastrofa, než si téměř všichni koně našli místečko na sněhu, kde sebou plácli a dali si šlofíčka na sluníčku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: jsi mě předběhla.....

Já bych pro ostatní dodala, že jsme na 37. rovnoběžce, tj. na úrovni Alžírska a tohle je cca 300? metrů nad mořem?
    Jako v Sierře ve dvou a půl tisících sníh samozřejmě je běžně, ale tady u nás je to fakt vyjímka.... mi nasněžilo na kozy :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam