• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: to je jasny no a smutny
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: Jo, Vobluďák by se do kondice a hubenější vizáže dostal určitě rychle... Ale musel by se tomu někdo věnovat, pravidelně a soustavně... No a to majitel proste nedělá...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: hele kamaradce ted umrela kobyla. 23. Umrela ve spanku. Krasny zivot mela a byla v tehle kondicce. Ono se to da i se starym konickem. Jen rikam, neprudim.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vzhledem k jeho veku je ten stav fakt smutnej.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Má svoje stádo (smíšené), svoje kobylky, teď i odrůstající hříbošku (které snad stádo vysvětlí, že se nemůže chovat jako předtím, kdy byla 'sprateček po ochrannou maminky')...
    V základu je spokojený, žrádlo je, voda je, stádo je, přístřešek je... sem tam ho někdo přijede 'oprášit', aby nezarostl mechem a nesnil 'od podvozku'...
    No a to, že by potřeboval nějakou kondiční práci ze země pro zhubnutí a nabrání svalů (stejně jezdit na něm není vhodné)... no asi nikdo nemůže mít všechno...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To je dost smutny zvire. Bez jakyhokoliv zajmu okoli, plus navic v takovyhle "kondici" mu nemuze bejt hej. Kor na to, kolik mu je let :(
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Ber to tak, ze je alespon spokojenej ze ho nikdo neotravuje :)
    PES
    PES --- ---
    Ten pupek, ach ten pupek :-/ a žádné svaly na zádech :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja mam video, na kterym je muj neovladatelnej hrebec! V zaveru mne odmenil za trpelivost krasnym chozenim do strany. Asi uz mu u toho zacnu rovnat tu hlavu.

divoky, nebezpecny hrebec!
    http://www.youtube.com/watch?v=VLlcMt99oOI
    PES
    PES --- ---
    Tak dnes 'velká akce' jménem OČKOVÁNÍ. Paní veterinářka se mne již v pátek ptala, zda bych se nemohl v neděli ukázat - měla štěstí, tento víkend jsem poprvé nocoval na Haciendě, tak jsem dnes ráno mohl zaskočit na ranč - přece jen 10min. na kole je něco jiného než skoro hodina cesty z města.
    Strašpytel Vobluďák byl dnes velký hrdina, vzal jsem ho z výběhu a dovedl na obvyklé místo do boxu, aby stál u stěny a nechtěl se motat (umí se moc dobře před injekcí schovávat za člověka). Hned přišla paní veterinářka a on viděl, že má jehlu - ale jak jsem jí říkal už když se ptala zda přijedu, neschovávejte to před ním, ať vidí co to je a nepanikaří - a jak viděl Vobluďák stříkačku, tak sice trochu 'povyrostl', ale ani se nehnul a dostal injekci raz dva, ani s sebou necukl. A dostal odměnu a šel zpět do výběhu.
    Nakonec mi přibyl ještě Ferdík, jehož panička byla tento víkend někde na školení, ten je (byl) také panikář před injekcí, ale přišel se pomazlit a podrbat uši a paní vet. s injekcí ani neřešil - tak si paní vet. pochvalovala, že mám na injekce jezdit já, že ten kůň u toho mazlení nic neřeší.
    A nakonec ještě dvě kobyly - 'mlaďoška' a její postarší matka kobyla - protože majitelka je 14 po porodu císařem a ještě se potřebuje trochu šetřit, ale ta se přijela alespoň podívat i se svojí 4 letou holčičkou (nadšenou, že má dva malé brášky)...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Dneska me fakt potesila reakce kobyly. Uzdim a kobyla mele hubou, ze udidlo ne a kdyz ji doteklo ze v hube neni nic, spokojene prezvejkla a opravdu na ni bylo videt, ze je spokojena :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: úplně úděsné... hraničící s týráním chudáčka koníčka! Kaj se!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Je to strasny, vubec bych nemela kone vlastnit. Je tak divokej a neovladatelnej :(
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No nazdar, 'kazit' koně furíkama :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska se nechal trochu ovladat od ciziho... tvora! A vubec, kolik koni se zvladne neposrat z vobrovskyho chodiciho plysaka! Je tak strasne sikovnej, ten muj mumuhrebec! ♥
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Anebo se zrovna na reprízu S-S-J podívali :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ááá.... to zase soudruzi vymysleli něco, co my, sledující Slunce, seno, jahody, víme už dávno...

Terapie hudbou? Terapie hudbou! | EQUICHANNEL.cz
    http://www.equichannel.cz/terapie-hudbou-terapie-hudbou
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak to víš, pořád se snaží poroučet větru dešti - a on ten vítr a déšť často nespolupracuje :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jo, občas se seknou - jako když stav sucha trval i když u Vás tekly kopce přes dálnici a v Oroville praskala přehradní hráz ve švech (tedy praskal ten přetokový/obtokový kanál)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: kritické sucho vyhlašují politici, neodpovídá stavu..... jak říkám - tyhle cykly jsou delší než jen střídání ročních období...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam