• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Během dopoledne na Haciendě doslova "nakapalo" jen pár litrů do barelu. A to na každý z obou barelů připadá kolem 50m2, takže to takto na pohled nedává snad ani 1mm/m2 plochy srážek na zemi :-(

Po sloupcích zleva doprava stav 7-9-10-11h (na tom obrázku z 10h je vidět jak doslova KAPE)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jo, tohle jsem dával k dobru jinde...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tohle by si měli přečíst všichni
    Většina starých civilizací vyschla, varuje biolog Pokorný. Měli bychom se podívat na důvody | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...zaci-vyschla-meli-bychom-se-podivat-na-to-proc.A190426_220457_ln_domov_vag
    PES
    PES --- ---
    Ale tady v okolí Zatáčky stejně prd... hladina v barelů pod okapem se prakticky nepohnula. Na zemi to ani není poznat, jen se zatáhlo a ochladilo :-(
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Dobré zaklínadlo na přivolání deště. Obdobně jako umytí oken. Australští šamani by mohli závidět ;-)))
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: mas hezky hlas :-)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: vcer jsem umyl auto... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja mam video z gopro vyjizdky, hec!
    Nejvic pysna cvicitelka jsem ve 3.20, kde byla velmi hlucna krizovatka a pak z momentu, kterej ve videu neni, protoze kamera byla naplacla ve hrive. Na srankach projizdel nakladni vlak, kterej delal uplne silenej virval, a i kdyz byl konisek vystrasnej, nemusela jsem slejzat, abych ho utesila.

velka parada
    http://www.youtube.com/watch?v=35BQkKy9xBw
    PES
    PES --- ---
    Na takový obrázek v pondělí je teď radost pohledět... od posledního "nakapání" před 6 dny tady bylo sucho (a ten měsíc předtím ani nemluvě, Sahara hadra)...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    MIST: ty jo... Lito
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: tak to je škoda, jsem se těšila, že se o bránu klepnul ten kretén....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nějak moc o tom víš, tak bacha, aby se na druhé straně Údolí nestála další nehoda... však tam to bahno strašně klouže a i ty bahenní jámy mohou být bezedné (či může dojít i na úplně nevinnou nehodu s rokem divokých včel)
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: bohuzel, "oblibeny soused" is still alive and kicking :/
    PES
    PES --- ---
    MIST: Drsný...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: uf, teda u vás to žije.... určitě to nebyl ten tvůj "oblíbený" soused a určitě to byla nehoda??? Just asking...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: kéž by, ale pochybuju..... hele, i vodu máme vedenou trubkama přivázanýma na stromech :-) Jak za Tarzana :-)
    MIST
    MIST --- ---
    Podelim se o tragicko-komicky zazitek.

Predevcirem do ulice kolem 6 pm prijela sanitka, hasici, policajti serifove - neco vaznyho se stalo na konci ulice.

V 10:30pm tam furt byli, sedela jsem na balkone a najednou slysim, jak kdyz ulici jde nekdo, kdo ma drevaky, smerem k blikajicim policejnim autum.

Vzala jsem dalekohled a ejhle, dva kone, na prochazce, bez majitelu, obhlizeji seriffovo auta a pokracuji ve vychazce. Volala jsem soudeda konare, ze tam jsou volni kone, at mi jde pomoci je chytit, at neprekazeji.

U schranek pribehl seriff a povida, ze nas soused se zabil, jel na kole na vyjizdku, bez helmy, spadnul a vzal hlavou o ram brany. Oni to tam vysetrovali a uprostred mereni a foceni jim pres mrtvolu prebehly kobyly a zucastnily se vysetrovani. Tak at pro ne teda jdeme, ale ze telo tam porad jeste lezi :O

Kone jsme vyhnali, nenechali si dat ohlavku, takze dve seriffacke auta jely zic-zac ulici a blokovaly kone, my je pobadali z boku a dalsi policajt za zadkem. Jeste porad se stipu, abych se ujistila, ze se mi to nezdalo.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Počkejte až si pak někdo vzpomene zakabelování, zasíťování a i na ty kamery jednou dojde ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: v "akci Z" jsme třeba už udělali zastřešené úvaziště. Bohužel do věcí, jako retenční zdi, se nemůžou pouštět amatéři...

Já jsem ráda, že ty návrhy, co si nechali vypracovat (firmou z Texasu, kteří jsou zvyklí na roviny a neomezený prostor - tady pro zemětřesné hory - no comment) neprošly kvůli penězům... jsou tam totální kraviny, jako třeba přestěhovat jízdárnu (proč???), nebo mít paddocky na hraně toho ujíždějícího svahu, nad potokem (tj. budou mrzutosti z toho, jestli koně serou do potoka nebo ne - i když jsou paddocky předpisově dvě stě stop od vody).
    Systém, že stáje zůstanou tak jsou (ověřeno devadesáti lety provozu) a "jen" se udělají nezbytnosti jako rozšíření silnice, aby projeli hasiči, zespádování dolní jízdárny a bydlení pro "domovníka" je imho mnohem rozumnější (a levnější).
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jste v Kalifornii, zkus jim zprostředkovat zkušenosti a možnosti úspor při stavbách v "Akci Z" ;-))) Tam u Vás by se to mohlo chytnout na "úrodné půdě" (alespoň ten koncept a ideologické podhoubí tam také máte ;-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam