• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak za chvíli to bude na vlastní farmu... hýja... hýja... hou! :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    odbočím od koní.... T., majitelka stájí, kde mám kozy, má svoje tři kozy a slepice (kromě teda koní atd.). Loni pořídila nové slípky a nového kohouta, protože to vypadalo, že starý kohout je v posledním tažení... no pořád ještě žije, ale skončil s jednou starší slípkou ve výběhu u mých koz, protože ho ten mladý děsně masil.
    Včera jsem si všimla, že jedna z mladých slepic je dorvaná do krve - zřejmě jí kohout porval a ostatní slepice jí pak klovaly, tak jsme přesunuli slípku taky k mým kozám.
    Slípka zajásala a rozhodla se vybudovat trasu metra D z Kalifornie do Prahy (jako takhle nadšenou slepici jsem neviděla už dlouho - zřejmě pochopila, že tady jí nikdo nebude prudit a odhánět a že se může rýt v hlíně a prachu) - a zjevně si velmi rychle ochočila i kozy.... Na tomhle obrázku je zajímavé to, že to je moje alfa koza, taková nerudná prudička.... ale prý si slepici necháme :-)) (fotila T., když večer zavírala zvěř... slepice nechtěla do kurníku).

NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUFFOCATE: Uaaa! Dekuju!
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    NYEMI: super, moc se mi libi, jak s nim pracujes. Uplne me to vzdy zahreje u srdce. :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam k tomu nejaky srdceryvny povidani, ale sper to das. Asi jen vysvetlim, ze to na zacatku je jak slysi cizi kone, ale nezabije mne a necha se odvyst pryc. Coz povazuju za breakthrough.

achievmenty
    http://www.youtube.com/watch?v=NyCiJvemPRE
    PES
    PES --- ---
    Tak, tak, moc pěkný film s T.Hillem
    Mé jméno je Nikdo / My Name is Nobody (1973)
    http://www.sms.cz/film/me-jmeno-je-nikdo

Můj milý Nikdo,

zemřít není to nejhorší, co se může člověku přihodit. Podívej se na mne, jsem už mrtvý tři dny a skutečně jsem našel svůj mír. Jednou si mi řekl, že můj život visí na hedvábné nitce, ale obávám se, že na dotyčné nitce spíš visí tvůj život. (Jeden je vyřízenej. Tak si podáme toho druhýho!) Vždycky se najdou lidí, kteří se budou snažit tu nitku tvého života přestřihnout. Ale to ti přece nevadí. Mám dokonce pocit, že to potřebuješ. A v tom je mimochodem rozdíl mezi námi dvěma. Já se vždycky snažil střetnutím vyhýbat, ale ty je stále vyhledával... a slávu přenechával druhým. Pořád si zůstával Nikdo. Měl jsi to dobře vymyšlené, ale tentokrát jsi hrál příliš vysokou hru, příteli. Všichni už vědí, že dnes jsi Někdo. Teď už nebudeš mít tolik času na legrácky. Ale ty to zvládneš... Až... Až se jednoho dne objeví nějaký nový Nikdo a bude z tebe chtít udělat hrdinu. A potom přijdeš na to, že jediná možnost, jak zase být Nikdo, je... zemřít. Ode dneška budeš muset chodit v mých botách. I když ti budou ještě chvíli velké. Ale důležité je, že ještě na chvíli uchováš sny mé generace. Uděláš to jistě po svém, ale bude to záslužný čin.
    Když se tak ohlížím zpět, zdá se mi, že jsme byli romantické duše, které věřily, že se někde objeví hrdina, který všechno vyřeší. Ale tenkrát býval Západ obrovský, opuštěný a nekonečný. Byl tak rozlehlý, že člověk za celý život nepotkal známého dvakrát. Ale když jsi se objevil ty, bylo už všechno jiné. Obrovské prérie se zmenšily, byly přeplněné, každou chvíli jsem narážel na lidi, které jsem znal...
    Ale nezapomeň na jedno. Za to, že můžeš žít tak jako teď, vděčíš všem, kteří tu byli před tebou. Ano. Těm, o kterých si dnes můžeš číst v knížkách. Ti také museli v něco věřit. Ale jejich sny se rozplynuly. Celá země se změnila. A i já si tu zas připadám jako cizinec.
    Nejhorší je, že se změnilo i násilí. Rozrostlo se. A zorganizovalo. Dobrá pověst dnes nic neplatí. Ale to jistě všechno víš. Je to tvá doba. Já do ní nepatřím.
    Přemýšlel jsem o příběhu, který vyprávěl tvůj dědeček. O té krávě, která přikryla malého ptáčka kravincem, aby se zahřál, a o kojotovi, který ho vytáhl ven a sežral. Už jsem pochopil smysl té bajky, ale ty ho znáš dávno a žiješ podle něj celý život. Je to prosté: Lidé, kteří po tobě házejí bláto, ti třeba nechtějí ublížit. A ten, kdo ti z něj pomáhá, nemusí být tvůj přítel. Ale nejdůležitější je 'jsi-li po nos v blátě, tak mlč'.
    Teď docházím k závěru, že lidé jako já musí odejít. Možná, že jsem už unavený a nemám chuť bojovat, ale není pravda, že s přibývajícími léty přichází moudrost... Přichází jen stáří... Nechci mluvit jako kazatel, ale hrdinu jsi ze mne udělal ty. Doufám, že ještě někdy potkáš někoho, kdo bude stejný jako ty. Určitě se nebudeš cítit osamělý.
    Říká se, že přátelství roste s dálkou a odloučení lidi spojuje. Asi to bude pravda, protože už po třech dnech se mi to tobě stýská.
    Už budu muset končit. Začínám být trochu unavený. Za všechno ti děkuji.

P.S.: Chtěl bych ti dát ještě jednu radu. Až se někdy budeš chtít nechat oholit, přesvědč se, že ten člověk v bílém je opravdu holič...
    (Zpověď Jacka Beauregarda @ Mé jméno je nikdo - My Name Is Nobody - Il Mio Nome E' Nessuno , Henry Fonda & Terence Hill)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Si právě říkám, že je to jako když jsem (ne)Mlaďošku týral do kopce a "shazoval do lomu" :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Si pis! Nezodpovedny majitel hrebce! Co ho bez ohlavky pousti na louku! TEROR!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jde o pokus zlámat koníčkovi nožičky mezi těmi balvany anebo ho rovnou utopit v řece??? :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeste obrazek. Gopro ma snimaci skill asi milionkrat lepsi, nez muj mobil...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: No tak jako uz tedka se lonske seno prodava za 1400 balik. Az bude letosni seno, pujde to pres dvojku
    PES
    PES --- ---
    Na Slovensku a hlavně v Polsku (alespoň co dohlédl radar a mapa úhrnů srážek) od soboty do dnes napršelo docela slušně - tak už vidím ty nákupy sena z Polska (ovšem tam nejsou hloupí a do ČR budou prodávat draze)...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Během dopoledne na Haciendě doslova "nakapalo" jen pár litrů do barelu. A to na každý z obou barelů připadá kolem 50m2, takže to takto na pohled nedává snad ani 1mm/m2 plochy srážek na zemi :-(

Po sloupcích zleva doprava stav 7-9-10-11h (na tom obrázku z 10h je vidět jak doslova KAPE)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jo, tohle jsem dával k dobru jinde...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tohle by si měli přečíst všichni
    Většina starých civilizací vyschla, varuje biolog Pokorný. Měli bychom se podívat na důvody | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...zaci-vyschla-meli-bychom-se-podivat-na-to-proc.A190426_220457_ln_domov_vag
    PES
    PES --- ---
    Ale tady v okolí Zatáčky stejně prd... hladina v barelů pod okapem se prakticky nepohnula. Na zemi to ani není poznat, jen se zatáhlo a ochladilo :-(
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Dobré zaklínadlo na přivolání deště. Obdobně jako umytí oken. Australští šamani by mohli závidět ;-)))
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: mas hezky hlas :-)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: vcer jsem umyl auto... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja mam video z gopro vyjizdky, hec!
    Nejvic pysna cvicitelka jsem ve 3.20, kde byla velmi hlucna krizovatka a pak z momentu, kterej ve videu neni, protoze kamera byla naplacla ve hrive. Na srankach projizdel nakladni vlak, kterej delal uplne silenej virval, a i kdyz byl konisek vystrasnej, nemusela jsem slejzat, abych ho utesila.

velka parada
    http://www.youtube.com/watch?v=35BQkKy9xBw
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam