• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ale tematický...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Idnes spam!
    PES
    PES --- ---
    Vondruška aktuálně
    Chovatel týraných koní dostal podmínku i za rozhánění veterinářů autem - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...koni-soud-podminka-chovatel-vondruska-jankov.A190611_143320_praha-zpravy_klu
    PES
    PES --- ---
    U nás přisypou na MotoGP (aby se pár soukromníků mělo ještě lépe), támhle zase na koníčky...
    Velkou pardubickou zaplatí ministerstvo zemědělství, pošle pět milionů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...rstvo-zemedelstvi-stat-korba-kvas-penize.A190611_102340_pardubice-zpravy_skn
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Je to tak. Hadej, od koho je ten kybl celej rozbitej a pokousanej :))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Ukaž mi koně, který ví co je kyblíček a nezkusí se podívat :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: vidím, že napoprvé ho nejvíc zajímalo, jestli v kyblíčku není nějaká dobrota :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No hrozil jsem se u té fronty na konci minulého týdne, že kroupy by zdecimovaly i zahrádku u Haciendy...

Prostě nejhorší nepřátelé zemědělců jsou jaro, léto, podzim a zima!
    Jednou prakticky neprší a všechno uschne, pak moc mrzne, jindy zase prší moc a jsou plísně nebo krupobití či povodně...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To ty urody moc nebude, kdyz to vsechno potlucou kroupy :(
    PES
    PES --- ---
    Nezapomenout zabezpečit úkryt pro zvěř...
    Bouřky budou ještě silnější a přidají se vysoké teploty, varovali meteorologové – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...dou-jeste-silnejsi-a-pridaji-se-vysoke-teploty-varovali-meteorologove.html
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak já si myslím, že to částečně byla chyba jeho jezdkyně - neuměla mu to "prodat" - ale to ničemu nevadí, byla to dobrá zkušenost pro všechny...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Však ano, reflex že stísněné prostory jsou špatně (a to si vem, že Ned umí cestovat ve vozíku a tak...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: na pack station to vysvětlují tím, že takhle by na koně útočila vlčí smečka - z obou stran - a obvykle pokud potkáme větší smečku turistů, tak je prosí, aby uhnuli všichni na jednu stranu cesty, aby koně nemuseli procházet uličkou mezi lidmi.... akorát jsem o tomhle "cviku" nevěděla, takže jsme to s Nedem netrénovali...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Reflex - vídávám jak u Vobluďáka, že se mu úplně nechce se protlačit do mezery mezi dvě kobyly ze stáda (a to je zná a má to s nimi vyřešené na pohodu). Stejně jako tuhle starší valach naznačoval, že opět mezi dvě relativně blízko se pasoucí kobyly (se kterými šel na procházku a měl jít první) prostě neprojde...
    A ty barely jsou podobně "nebezpečné" (málokterý kůň se odvážně vecpe do mezery, kam se ještě žádný kůň před ním nevydal - pokud parafrázujeme jistý SF seriál :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    zajímavý bylo, že ty dvě disciplíny, kterých jsem se fakt obávala (průchod rozstříhanou plachtou a houpací mostek) Neda vůbec nerozházely, ale odmítal se zastavit mezi dvěma sudy.... což mi přišlo banální, ale holt byly sudy blízko sebe a asi mu to nebylo příjemné, být v takhle stísněném prostoru (a taky je to disciplína, kterou jsem s ním netrénovala).
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Prima - "trail" soutěže jsou super :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Prima - "trail" soutěže jsou super :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no vidíš, jak to jde!!!!!!

Já mám dvě mobilovky z dneška (mám přístup k lepším fotkám, ale nechce se mi to teď probírat).... v Nedových stájích byla dneska "soutěž" na překážkové dráze. Dráha začínala průchodem skrz pěnové bazénové trubky (takové ty dětské, barevné), pak přechod plachty natažené na zemi. Zastavení mezi dvěma sudy, zvednout předmět z jednoho, přendat na druhý zatímco kůň stojí právě mezi sudy. Sebrat předmět ze sudu a odvézt ho do poštovní schránky. Pak buďto úkroky podél kavalety (menší děti jen udržet koně, aby šel rovně podél kavalety). Úzká cestička (ohrazená kavaletami) se dvěma zatáčkami. Zacouvat mezi dvě kavalety, přejít přes SKLÁPĚCÍ mostek a projít rozstříhanou plachtou.
    Já jsem s Nedem tohle trénovala, soutěž na něm jela ženská, která si ho pronajímá o víkendech - ona je začátečnice, takže to bylo zajímavé pro ní (dospělé jely dvě - začátečnice na Nedovi a zkušená jezdkyně na nezkušeném mustangovi - a skončily se stejným počtem bodů). Doufám, že z těch fotek bude něco vidět...

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nějaká náročná, já plný ruce kobyly a ještě ožužlávaný hříbětem a ty chceš fotky???

...a ještě něco navíc

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam