• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Dlouho jsem neviděl šťastnějšího koně než dnes postarší kobylu (matku (ne)Mlaďošky z obrázku níže) poté, co jsem ji vzal z výběhu ke stáji, kde ve stínu stromů mohla při čištění spásat trávu, dokud jsem nevyškrábal a neořezal nahnilé kousky z kopyt (klasika, něco narostlé a ohnuté rozšlapané rohoviny, pod kterou to pak žije)... a pak vysprchovat (malém si sedla při sprchování zadku a pod ocasem, ne že by se lekla nebo nechtěla, ale jak se nastavovala a rozkročila, abych to tam to zpocené vzal tlakem z hadice jak "WAPkou" ještě více). A pak se popásala ve stínu stromu a byla úplně spokojená...
    PES
    PES --- ---
    Chvíli jsme namočili kopýtka a stále bylo kolem dost zeleného žvance :-)
    PES
    PES --- ---
    S (ne)Mlaďoškou na chvíli u řeky

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: nádherná je a nakrmený jsou teď všichni
    PES
    PES --- ---
    Foto ranní siesty na sluníčku, andalušanka už netrpí nutkáním vymrštit se na nohy při přiblížení... teď dokonce i ukáže hlavou, jak by se ráda pomazlila a při tom i "odloží" hlavu do klína (chvíli si tak dala i "šlofíčka"). Zajímavé, jak se původně velice vznětlivý a snadno vzrušivý kůň dokáže zklidnit :-)
    Objektiv bohužel zkresluje, ale zvláště zezadu je jí ležící opravdu "kus koně" (jistě, je kapku "dobře nakrmená")...

PES
    PES --- ---
    Tak jedna foto hříbátka i s maminkou... zrovna takový xichtík :-) ...ale celkem roste, prcinka malá...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: když to ten kůň zná, tak jezdce v podstatě nepotřebuje.... (což mi připomíná, že Neda ještě pořád nikdo nenaučil čísla - až je bude znát, může honit telata sám)
    PES
    PES --- ---
    Uááááh...
    ProRodeo Tour si vyzkoušel i reportér Smlsal. Na koni seděl poprvé - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...lter-valley-prorodeou-tour-chytani-do-lasa.A190603_123630_xman-adrenalin_fro
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    LIENEN: cena mě neštve, důležitá je spoko kobyla, tohle mě fakt zničí, pořád řešit kladrubáky, v minulé stáji to zase bylo plesnivé seno a neochota dát koním vodu.
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    SHAMPOO: JJ Kamerun. Stránky jsou velmi neaktuální, omlouvám se. ;-) Cena je 4.700,- Hned to jdu opravit.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    LIENEN: Kamerun stáj? ty jo to je i fajne cena.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    LIENEN: hej ona je moje holka strašně hodná, ale nějak jak zestárla nechá si všechno líbit a kladrubský potvory teda rubou všechno :( jsem z toho nešťastná, stájovku nesmím sundat, tak má pěkně vypálené pruhy a další krvavej kousanec na zadku. Slíbila jsem jí pohodu a má tohle no. Mrknu se, díky moc :)
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    SHAMPOO: Trněný újezd, Mořina (Karštejnsko). Pastevko se zázemím (přístřešky, písková jízdárna, kruhovka, boxy, vytápěná sedlovna atd.) Hodila by se nám kobyla do holčičího stáda. :-)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    No tak se mi blíží stěhování kobylky, přiznám se, že se netěším, bohužel je opět ve stádě s kladrubáky a máme pěkný mučeníčko. Kdyby napadla někoho stáj mníšecko, řevnicko a tak kolem, dejte mi vědět.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jo a dneska jsem za Mirka Dušína, jeli jsme kolem ohrady s kozama tady u nás a koukáme, že jedno kůzle je venku, u silnice... takže jsem zastavila, děti hlídaly, aby kůzle nevletělo do silnice (naštěstí se drželo u plotu, kde mělo mámu a sourozence) a zkusila zaťukat na nejbližší barák. A povedlo se, majitelka si uprchlíka odvedla zpět do ohrady... uf...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Njn... tady bohužel Vobluďák nedostane ani to, co by dostat mohl... no ale to je prostě už tak...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no upřímně - kdyby Ned neměl přes léto kam jezdit, tak taky nemám podmínky... jako fakt se snažím, aby se denně dostal ven, obvykle tak 2-3 hodiny celkem, ale víme, jak to chodí, ježdění je z toho času sotva třetina, zbytek se "fláká" někde na pastvě, nebo čistím a ošetřuju atd.... A protože mám děti v domácí škole, tak "nemůžu" chodit do práce a tak mám "spoustu času" - kdybych měla normální džob, tak koně nestíhám vůbec...
    No a léto je krizovka, jak mají haranti prázdniny, tak buď půjdu na tři čtyři hodiny za koněm (15+ minut jedna cesta) a haranti budou sedět u počítačů (což by občas nevadilo, ale jako prázdninový program nic moc), nebo nepůjdu za koněm - a nebo budu nutit puberťáky, aby chodili se mnou a oni tam budou prudit (protože tři lidi s jedním koněm zase taková zábava není, že)....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No to určitě... Vobluďák by moc potřeboval kondiční pohyb, zpevnit břicho, trochu posílit záda...
    Jenže jaksi k tomu nejsou příznivé podmínky na jisté straně :-(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: každopádně lepší kondice.... až na ty nohy, ale s tím se asi nic moc dělat nedá (leda ho fakt poslat na rok do důchodu, nechat ho bosky za pečlivého sledování a ošetřování a doufat, že to doroste nějak správněji)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Přibližně Vobluďákův věk...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam