• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Koníček je dnes po ránu docela nabitý energií, dokonce po vyválení na trávě předvedl i dva malé hrby ve volnosti (ale hned poté na zavolání došel pěkně v klidu od ohrady svých kobyl) a pak cestou dál na pěknou trávu (jak nemrzne, tak docela podrůsta) předvedl i dva lehké naznaky stavění se na zadní... ale věděl, že to je špatně, pak se tvářil jako zkroušený nejhodnější koníček... ale odstátý a plný energie...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ó, tak pán je parádník a nedostal ani pořádné zrcadlo? ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    trochu se zpožděním, snad mě omlouvá, že ještě před čtyřma hodinama jsem lyžovala na svahu vzdáleném 192 mil od domova a počítače....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Uz mi ukousl pravy zrcatko. Tak jezdim bez nej.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ten pokrok v miniaturizaci koňských sil... jen aby ta 1HP nakonec nežárlila :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    I tobe, Pes! A vsem a tak!
    Dvema skupinam poplatny obrazek :D

PES
    PES --- ---
    Takže "Šťastné a veselé" Vánoce, Silvestr i Nový rok všem místním i jejich vznešeným ořům... a ať je i ten další rok jen lepší...
    PES
    PES --- ---
    Tak ještě fotospamu, když bylo dnes ráno tak pěkně slunečno (skoro jasno, zatímco teď už leje - počasí jak hodinky)

Vobluďák na okraji ranče, zrovna se při focení začal otáčet, aby mi zkusil strčit nos do objektivu :-/ (i tak byl problém poodejít kvůli stínu fotografa a vyfotit ho)...

...ale rychle pochopil co je požadavek na focení - chvíli postát a zapózovat...

...pak ještě na cestě vedle ranče, ale teď v zimě je Slunce moc nízko, takže na tu cestu prakticky Slunce přes blízký terénní hřeben nezasvítí (legrace je, že tam existuje FVE, která je ještě blíže pod tím kopcem, ta v zimě nemůže vyrobit prakticky nic). Srst pod "futrálkem" různě polehaná, i když předtím byla skoro hodina čistění a rozčesávání - podle toho, jak se nastavoval, tak to pod dekou už svrbělo. Konečně už nelezou žebra, takže už jen trochu rozhýbat ten pupek...

(ne)Mlaďoška se shirkou smutně koukaly, že ony by přece šly ven také moc rády...

...zpět ve futrálku a u sena (když jsem ho po příchodu zpět nenechal vyválet před ohradou ještě bez "futrálku", tak byl trochu rozmrzelý, že jsem ho zarazil již předními i zadními v pokleku), kde je možné obdivovat eleganci čistokrevného andaluského plnotučného čuněte (původní barva jen na nose) - celou dobu nás z ohrady po obvodu kobyla sledovala a řehtala (ječela) jak to, že Vobluďál odešel, ale ten tomu dnes nevěnoval sebemenší pozornost...
    PES
    PES --- ---
    Udělalo se hezky (před dešťovou frontou). Takže oddekovaný koníček, trochu vyčištěný a rozčesaný...
    ...dokonce už nemá nervy, že jde na malou procházku po obvodu ranče sám (i přes to zatravněné pole je slyšet andalušanka, jak po něm řve, ale on ani neotočí dnes uchem ;-))...
    I jednu skoro portrétní dal

PES
    PES --- ---
    Sice to není kůň, ale také má čtyři nohy - první úlovek hned druhou noc po instalaci na dvorku u klienta - srnec!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Naučit ho chodit na nákupy :-) S brašničkami a seznamem pro prodavačku :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Obavam se, ze moji kone jsou strasne nedokonali, pac je nechavam porad zrat, takze i do toho blbyho obchodu jdu hodinu D: Ale stat uvazanej umi velmi dobre!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Teď už jen naučit "autopilota" trasu a vyladit 100% čekání na "parkovišti" :-) a eko-doprava dokonalá...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A mne se porouchalo auto, tak jezdim nakupovat na okulenem koni. Vcera se ta vychazka uz rovnala luxusu se Sol. Jen u ohrady s konma se mi trochu stavel na zadni, kdyz se stado rozebehlo a ja mu to nedovolila, ale nebylo v tom tolik srdicka, spis tak aby ukazal tem konim, ze je prisnej :)

PES
    PES --- ---
    Inverzní sobota v pomocném paddocku, kde jsou na malém prostoru v trochu zpevněným podkladem Vobluďák (v dece a zadkem k objektivu) se svým stádem (bokem stojí "neMlaďoška", která se postavila stranou od sena chvíli poté co zdlábla kyblík se snídaní - shirka s andalušankou vlevo u sena, zašpiněný bílý valach vpravo)...
    Vobluďáka jsem stihl vybalit z deky, vyčistit, rozčesat, vydrbat všechno svědící a zase zabalit do deky ještě předtím, než dorazilo nejprve lehké sněžení, které ovšem záhy přešlo přes mokrý sníh až do slušné dešťové přeháňky... Pochopitelně andalušanka se shirkou byly celé žhavé jít něco dělat ven, krásně a jemně "smlouvaly", že je mám vzít také za ohradník, tak jako jsem vzal Vobluďáka :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no nevím, myslíš, že by se kozy nechaly teleportovat???
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To já bych raději teleport (anebo něco na způsob "dveří" z filmu Správci osudu :-))...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: kéž by to byla supersonická rychlost... bych mohla kozenky přivézt z hor za dvě hoďky a ne za dva dny.... zase sleduju napjatě počasí... projedu... neprojedu... uááááá....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam