• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Takže volně přeloženo a stručně vyděsili a pošlapali jste půl masopustního průvodu, nacpali jste si nácka a nakonec řízení pod vlivem, o kterém se bude možná v regionálním tisku psát jako, že se krajem řítil bezhlavý nebo spíš bezhlavě jezdec na divokém či zdivočelém hřebci :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    My dali totalbrutal maso! Pust. Kun nejvetsi borec na svete, prislapl sice tygrika, ale to h ozrovna drzel nekdo jinej. Pak sjem povozili milion deti, sezrali milion travy, skvarkovejch chlebu, jablek a panaku. A pak byl strjda na kriplkare, co prej mival kone, a byl celej odvarenej, tak ho kun oslintal, sezral misu chlebicku a ja se vycurala a sli jsme domu.
    Jen uz si nepamatuju moc, myslim, ze jsme cvalali a mozna i tryskali, nevim. Pak jsem musel apod sloupem curat zase a on mi prislapl nohu a pak tryskal asi domu.
    Masopusty jsou zlo! Hrebec je nejvetsi masakrozni machr.
    PES
    PES --- ---
    A ještě foto (již po návratu z procházky, ale koukal, zda bychom náhodou ještě nešli znovu :-) zatímco kobyly se jen cpaly a cpaly - tedy andalušanka za Vobluďákem řehtala téměř celou dobu, co jsme byli pryč) - a vedle se zpevňuje plocha paddocku, postupně dojde i na ten zbytek...

...po ránu to ovšem vypadalo pošmourně. Navíc andalušanka zase jako prase, ona se fakt klidně rozplácne i do toho tekutého sajrajtu, i když jsou tam místa sušší až skoro suchá (tam si třeba chodí stoupnout mazaná shirka :-)). A zdá se jako by od andalušanky to lehání do mokrého fujtajblu okoukal i ten bílý valach, který tam je s nimi, prostě bílí koně jsou čuňata...

PES
    PES --- ---
    Koníček sice vypadal v ranní inverzi trochou rozmrzele (tedy měl asi jako já stejnou náladu někam jít), ale hned jak se tím začalo prodírat sluníčko, tak ožil...
    ... takže oddekování, pečlivé vyčištění (samo, koně ve futrálku se tolik nešpiní) a rozčesávání a vyčesávání chlupů (již první náznaky přípravy na jaro) a potom hurá na malou procházku samo i s chvílí pasení (zatímco z povzdálí stále se sem tam ozývalo "ječení" andalušanky, která zůstala ve výběhu bez Vobluďáka, stíhačka jedna, když jde sama ven, tak po něm ani nevzdechne)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ale no tak... fakt musíme znovu dokola?

Koně někdo ZVYKNUL, že se dolů nechodí, když se mu nechce a lidi ho tam přestali brát (ten údiv, že se mnou tam šel dneska, byl zcela nefalšovaný). To, že se tam bojí bez koní, je MOJE doměnka. To, že by si měl zvyknout chodit dolů, je imho jasné. To, že to bude muset začít tou důvěrou v člověka je další věc. Až si ZVYKNE, že se mu dole nic neděje a chodí se tam běžně, tak bude chodit třeba s cvičenou opicí...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pockat, ja myslela, ze to neni duvera? :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak pokračování... dneska jsem zkusila vzít koně do té dolní části stájí (tam, co nechce)... seknul se nahoře, ale pak šel - jak se ukázalo, tak hlavně proto, že na dolní jízdárně byl další kůň. Dokud tam byl kůń, tak v pohodě - pak jsme se vystřídali, Cooper se honem vyválel - a pak začal lítat kolem a řehtat... To jsem si říkala, jak ho dostanu asi ven, když přišli dolů další lidi s dalším koněm - děsně se divili, jak jsem Coopera dostala dolů, že se tam děsně bojí - no jak přišli, tak se on uklidnil a vzala jsem ho domů, bez problémů....

Tak nevím, co s tím... asi budeme muset zapracovat na tom, aby chodil SE MNOU (tj. na té důvěře), protože zdá se, že u něj je problém ta absence jiných koní...
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Hodně štěstí s objednáváním JEDNOHO vagonu někam na vlečku či nákladní kolej a s požadavkem nestandardní přepravy odněkud někam... po síti SŽDC zvláště. To by na tom nádraží museli bivakovat.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Kdyz si poridi bednu a nalozi kone do bedny, prepravi ji ho nakladni vlak. Ale hadam, ze to situaci neresi
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No jeje! Ja jsem rada, ze jsem nezanedbala pripravu, kun tohle zna. A nemusim se bat, ze mi shodi dite, kdyz se nekde prihodi exces. A kdyz si nejsem jista, detatko tam vubec neposadim.
    Jo a kdyz jsme se s konem vraceli z parady, jeli jsme po cyklostezce podel trate a jel elefant, tak jsme mu mavala a strojvedouci na mne zablikala a utroubnul :D To bylo strasne mily, celej vlak kvuli mne zatroubil!
    PES
    PES --- ---
    Ještě přidám ten obrázek ve formátu, který se zobrazí obecně

NYEMI: Problém blbů, kteří ani netuší jak může kůň zareagovat... (o to důležitější je naučit koně autoprovoz doslova ignorovat :-/ neb někteří magoři jsou schopni i na úrovni koně "zatroubit na pozdrav" anebo to alespoň při objíždění v tu chvíli "osolit", když už jsou přece "před" koněm)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo a prihodim k dobru zazitek z masopustu!
    Sli jsme vetsinou za pruvodem, protoze Normenek byl vyjukanej, tak abychom byli bezpecni, pro sebe i ostatni. Puvodne jsem vubec neplanovala vozit deti, protoze nejsem blba a poznam, co se deje v hlave mymu koni. Ale pak se rozlezel, uvolnil, a byl velmi vychillenej, prestoze jsme sli po hlavni, hrala tam ziva hudba a tak (ono to trvalo asi dve hodiny, a proste tomu privykl). V jednom ze dvoru, co pruvod hostili, jsme dostali dokonce krasnou vojtesku, takze jsem bastila i ja i konocek. A pruvod mel i vlastni policeji auto, co nas ochranovalo, to bylo super! Nakonec jsem i deti na konicka posadila, navic jsme sesli na vedlejsi ulici, Normen byl v dobry nalade, jen nas opustili nasi fizli, coz se ukazalo bejt jako neprijemnost. Takze si tak deme, stridam na nem deticky, Normenek chtel i do davu k lidem, vsude slunicko a duhy. No a do toho se zezadu priritil nejakej osobak, tak ho vidim, jak speeduje, gestikuluju mu, ze jako pomalu, vedle mne kun, na nem asi ctyrlety dite.
    No, necekane, curak to proturoval a rizl tesne vedle nas. Tak jsme se s hlouckem rodicu pohorsovali, typek se o par metru dal zarazil o dav a stejne neprojel.
    Fakt si clovek rika, co ty kreteny pudi k takovejmhle vykonum.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: V dnešní době bohužel jen auto+vozík , buď vlastní což limituje start a cíl výletu na stejné místo (anebo nutnost doprovodného řidiče, což je vlastně podobné jako si přepravu pronajmout)...
    ...a nedá se ani doufat, že by ČD (či jakýkoliv jiný dopravce) něco takového kdy do budoucna nabídli, přece jen Divoký Západ, kde "ocelový oř" vozil i ty živé jmenovce, je už dávno minulostí...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Po tom strasne dlouho touzim. Mohla bych konecne jezdit s konem na vejlety.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Už jen chybí, aby ČD řadily na konec soupravy koňo-dobytčák (jak na Divokém Západě) s rampou, že by se dalo cestovat i s koněm, když už čeká na zastávce...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Poslal mi to nejakej chlap, s prepisem pomerne vtipnyho rozhovoru na ty zastavce. Tak to asi fotil on a mozna to maji jen v mobilu :)) A nebyli jedini, i na vsi jsou lidi porad prekvapeny, ze vidi kone.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Docela by me zajimalo kam ta pani to selficko placla a co k tomu napsala :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Teprve na Vysočinu... zatím jen skoro vichřice (od večera z PO na ÚT) a ten déšť mezi PO a ÚT stál také za to...
    ...ale celkem to vsakovalo (není/nebylo tuho), i když průtok v řekách se viditelně zvedl.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To k vam asi dorazila moje nocni vanice :D
    PES
    PES --- ---
    Z nádraží zpět na nádraží přesně za 180 minut s kontrolou a skoro hodinou pasení potvory chlupaté, čtyřnohé a i trochu divočící (po vyválení v trávě naznačení, že by se nemusel moc pobízet, aby začal kozlovat a sem tam se předvést na zadních, jen kdyby viděl náznak souhlasu - ale jelikož ho neviděl, tak se začal věnovat systematickému pasení)... takže i přes ten nečas (byť dnes už docela svítí Slunce) je spokojený...

Jen mne cestou trochu překvapovala ta zasněžená auta ze směru od Vysočiny a ty zasněžené stupačky rychlíku (z téhož směru), když tady je všechna tráva prakticky zelená...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam