• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To k vam asi dorazila moje nocni vanice :D
    PES
    PES --- ---
    Z nádraží zpět na nádraží přesně za 180 minut s kontrolou a skoro hodinou pasení potvory chlupaté, čtyřnohé a i trochu divočící (po vyválení v trávě naznačení, že by se nemusel moc pobízet, aby začal kozlovat a sem tam se předvést na zadních, jen kdyby viděl náznak souhlasu - ale jelikož ho neviděl, tak se začal věnovat systematickému pasení)... takže i přes ten nečas (byť dnes už docela svítí Slunce) je spokojený...

Jen mne cestou trochu překvapovala ta zasněžená auta ze směru od Vysočiny a ty zasněžené stupačky rychlíku (z téhož směru), když tady je všechna tráva prakticky zelená...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Provozaci, paraziti, nepece o zver, skupinove staje - DIE EIN HOROR!
    Ja dala Normenkovi deku vcera odpo, protoze snezoprselo, ochladilo se, a do toho silene ficelo. Kdyz jsem mu ji chtela nandat pred tejdnem pri prvni vichrici, tak se ji jakoby bal (tak jsem deku hodila pres sebe, a to uz se nebal, prisel za mnou a schoval se pod ni ke mne :D), ale pripisuju to hodne i tomu vichru, byl to silenej hluk, praskaly tu nejaky stromy a tak. No a vcera jsem mu ukazala deku a prisel se postavit k ohradniku, ze prej chce. A ze ji chtel prokazal tim, ze mu vydrzela od odpoledne do dnesniho dopoledne (kdy jsem mu ji sundala). Kdyz ji nechce, zvladne si ji setrepat.

No, a uz jsem nasla nejaky fotky z toho nedelniho odpaneni.

Jo, a jeste bonus, v sobotu jsem vyprovazela kamarada na nadrazi a protoze prselo, cekali jsme pod strechou a lidi z toho meli vanoce. Zpetne se ke mne dostala fotka :D
    PES
    PES --- ---
    Koníček zatím liják i skoro vichřici přestál zdá se dobře... pláštěnka pomohla jak s deštěm tak i větrem (a koníček je i dostatečně huňatý), ale návštěvu stejně nadšeně uvítal a při pasení se cpe jak najatý...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak Nedovi uz je to jedno, ten to nechyti.....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nuke it from orbit! :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jsem ho cistila Nedovyma kartacema.... Holt si to musim pamatovat a vymuvat je.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A ještě větší "sranda" bude, pokud používají jedny cajky (tedy tady konkrétně obřišák) na více koní...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no vypadá to děsně... ale tak hodili na to dečku, tak to není vidět........ uááááá...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Bohužel, ten následek neošetřeného sedření je tristní :-/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no hlavně to už není jen sedřený, je to podle vetky prý summer sore (parazit) - ale základně ho musel někdo sedřít obřišákem. Má to na obou stranách, přesně v tom místě.
    Jako ti provozáci mají fakt těžký život :-(
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No tedy nic moc sedlání... takhle ho odřít...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    pak jsem se šla podívat za provozákem Cooperem. K mému překvapení byl zadekovaný - jako chápala jsem to v lednu, kdy pršelo a byla zima - a to se přiznám, že jsem měla tak málo času a nálady rvát se se zbahněnou dekou, že jsem ho vzala na procházku zadekovaného.
    Teď je řádově osm stupňů, slunečno - uznávám, že v noci je to k nule a že fouká studený vítr, ale stejně mě deka u zdravého, nasvaleného, nasrstěného QH překvapila....
    A jaké bylo mé překvapení, když jsem deku sundala......... :-(

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já jsem se po několika týdnech vydala do Nedových stájí... zjistila jsem, že mi ve skříni zplesnivělo sedlo, takže jsem vytáhla a čistila a slunila sedlo, dále jsem vzala místní kozy (hňupy) na procházku - to se jim líbilo, navíc teda jsou velmi účinní jako protipožární ochrana - vyžírají keříčky a ožírají ze stromů vše do předepsané výše...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja mam jen mobilovku, kde nic moc neni, ale byli tam nejaci lokalni strelci s megadelama, tak doufam, ze budu mit neco za par dni, az o tom napisou do lokalniho platku. Ale vlastne jsem za celou dobu na koni radne nejela. Prijela jsme na naves, pak se druzila a celou dobu ho vodila, pak v jednu chvili jsem dohanela dav, to jsem se svezla, ale to u toho nikdo nebyl. A pak cestou dobu jsem se vezla a to tam taky nikdo nebyl :))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Masopustní foto budou?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Je krasny videt, jak mas rad konicky. I kdyz nejsou tvoji. Velmi uslechtile :))
    Muj trouba ma jen mne a dnes byl oficielne odpanen. Sli jsme v kostymech masopust v Revnici. Nikoho nezabil, ani neohrozil (jen mne, ale to je porad). A zvladal vsechno, i ukulele s houslickama. A pobihajici deti. A v jednom dvore jsme dostali vojtesku (ja panaky)! MASOPUUUSTYYY! Jeste bude Trebanskej a Halounskej, tak se tesim! Odpanenej hrebec!
    PES
    PES --- ---
    Kobyly "v naději" - jestli je také nevezmu ven...
    PES
    PES --- ---
    PES: ...opravdu razantní oteplení, v poledne +14°C. A to ten kůň ještě prakticky nezačal pouštět zimní srst (jiní už ano, jako např. jeden, kterého si dnes majitelka dovedla z výběhu tak parádně a čerstvě ováleného, že šli jen na procházku na ruce a na zítra si ho radeji napsala nechat z noci po ránu v boxe... stejně si hodinku až dvě tvrdě mákne, než to z něj dostane a vyčistí pro nasedlání na trénink - a rovnou uvažovala, zda také nedoveze lehkou pláštěnku jako "futrálek" :-))...
    PES
    PES --- ---
    PES: ...a pak koníček pěkně a spořádaně poprosil, že už by šel zase domů (ne, nezdrhl ani na volno a ani když se z cestičky ústící z roští vynořila skupinka koní s ranními vyjížďkáři). A potom pěkně u ruky na volno šel až ke stáji, kde dostal opět futrálek (jen pláštěnka kvůli bahnu a předpovědi deštivého počasí od večera/noci dále minimálně skrz neděli), i když i přes ranní lehký přízemní mrazík dnes je/bude docela vedro, teď už to škrábe na +10°C...

A teď už jen ve výběhu koukají (ne)Mlaďoška se shirkou s nadějí, že bych je vzal také ven... (andalušanka se spokojila s tím, že se pomazlila a dostala zpět Vobluďáka, za kterým celou dobu řehtala jako správná "stíhačka"...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam