• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: :D Muj je normalne samocistici, nebo se spis nevali ve srackach, ale pred tim masopustem se zrovna ovalel. Takze jsem jela delat paradu na obahnenym koni, pac to vubec neslo dolu. Alespon jsem to zakryla tou paradni cabrakou :))
    A ted je teda oprsalej (rano jsem mu chtela dat deku, ale z postele se mi nechtelo a uprimne ten marast venku neznel jako neco, co by melo koni vadit)... moc. Tak je cistej a pase se na zahrade. Uplna idyla.
    Hej nechcete nekdo nastouchat nepapirovy hribe papirovym hrebcem? Nejedna se o cernou plemenitbu, ale o terapii pro kone :P
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: joo tady taku, v osm teda lilo jak blazen, ale ted je vylozene krasne. Kone cumi ve stodole, pry co je? ale dobre jim tak, aspon pujdou trochu vycistit, jinak jsou furt mokre blative koule.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No... nekdy v noci to zacalo, fucalo tak do sedmi, pred osmou (kdy to melo kulminovat) to ztichlo, trochu zaprselo... a ted je tu zpiceny jaro. Zpivaji ptaci, sviti slunicko, parada!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    tak jsem tam byla v sest, fucelo jak blazena a bylo uplne jasno, kone jsem dala dovnitr, ani ponik kopalista moc neprotestoval a moc nekopal, tak jsem ho nechala neprivazaneho a sla si zase lehnout. a vzbudim se a lije jak blazen! ale nefouka. tak uvidime, jdu studovat meteodata
    PES
    PES --- ---
    Tak kolem 7 to dorazilo k linii Vltavy, tak snad se pak jednotliví přítomní ozvou, že jsou i s koňmi OK.
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Kdeže, pro ně je východní pobřeží s NY úplně jiný svět (asi tak jako pro NY je daleko Evropa :-) ). navíc v USA není žádné "povšechné" počasí... to jsou namátkou ze severu od arktické roviny sněhové bouře, od jihovýchodu tropické bouře (postupující pak většinou podél východního pobřeží k SV), na Středozápadě (když se dobře srazí systémy počasí) zase tornáda, na Západě do toho Skalisté hory a Sierra plus vliv Pacifiku...

To je jako čekat "povšechné" počasí od Španělska po Ural a od Řecka po Norsko či Island...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Tak tahle mrcha privala z USA :) hnala pred sebou letadlo British airways, ktery dalo vzdalenost NYC-London za nejaky ctyri hodky :D. To chces mastit si to v boeingu rychlosti zvuku.
    Ale vy jste od NY jeste nejakej ten kilometricek jinde, takze nevim jestli to v USA vanulo nejak kontinentalne povsechne, nebo nahodicka...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    u nás dneska taky docela vítr... různě popadané stromy, dráty a tak.... zajímavý, že se to sejde takhle na opačných stranách zeměkoule...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ted jsem byla skoro hodinu venku. Zavrela slepice, aby jim to rano neotevrelo, sundala plachtu nad senem u kone ve vybehu, natocila vodu do zasoby... A podle meteoradaru uz ted ma byt pomerne silnej vichr, ale nastesiti zatim klid. Taky mam budika na rano, ale obavam se, ze i kdyz budu vzhuru, nic tu uz lip neudelam.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja mam budika na rano kdy ma zacit masakr a jdu to zavrit do stodoly.. blbe je, ze jeden ponik je nerad v boxe a kope do dveri, takze tam musi byt privazany a to se mi zas pres noc nechce. tak pujdou pres den kdy je nejvetsi vystraha a uvidime...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No, za hodinu jdu sundat plachtu z vybehu, pac si nedelam iluze, ze by prezila. Motorka preparkovana do otevreneho prostoru, kun zcela bez mych rad se presunul taktez. Tak snad nevyleti z kuze.
    PES
    PES --- ---
    ...aby ti koně nakonec neuletěli - aneb zabezpečit všechno co může uletět a nadělat škody...

Sabine bude nebezpečnější, než se čekalo. Meteorologové zvýšili výstrahu na stupeň extrémní - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...i-nez-se-cekalo-meteorologove-zvysili-vystrahu-na-stupen-extremni-40312823

PES
    PES --- ---
    Tak ještě kondiční procházka (potřeboval by se hýbat nejlépe denně) před avizovanou PO+ÚT vichřicí... ale foto až po návratu zpět do výběhu a nahození pláštěnky. (ne)Mlaďoška si mezi tím "ustlala" ve zbytku z minulého balíku než o kousek vedle dostali do sítě balík nový... ale andalušanka jí moc dlouhou siestu nedopřála a za chvíli do ní šla strčit nosem, že tím ležením překáží u jedné části nového balíku...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Neeeeeeee! On byl fakt hodnej! A ja vzdycky na rodice s kocarkama "jestli se bojite, reknete, my pujdem daleko od vas". A vsichni byli strasne v pohode. Hlavne Normen. Fakt masakr. Ja se tam motala vozrala, deti ho vodily, jezdily na nem... a troubily na roh, co jsem jim pujcila. A kolem behali stekajici psi. A hrali hudebnici.
    Urcite to bude tim, ze je to chladas, rozhodne ne tim, ze bych ho dobre vychovala :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Takže volně přeloženo a stručně vyděsili a pošlapali jste půl masopustního průvodu, nacpali jste si nácka a nakonec řízení pod vlivem, o kterém se bude možná v regionálním tisku psát jako, že se krajem řítil bezhlavý nebo spíš bezhlavě jezdec na divokém či zdivočelém hřebci :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    My dali totalbrutal maso! Pust. Kun nejvetsi borec na svete, prislapl sice tygrika, ale to h ozrovna drzel nekdo jinej. Pak sjem povozili milion deti, sezrali milion travy, skvarkovejch chlebu, jablek a panaku. A pak byl strjda na kriplkare, co prej mival kone, a byl celej odvarenej, tak ho kun oslintal, sezral misu chlebicku a ja se vycurala a sli jsme domu.
    Jen uz si nepamatuju moc, myslim, ze jsme cvalali a mozna i tryskali, nevim. Pak jsem musel apod sloupem curat zase a on mi prislapl nohu a pak tryskal asi domu.
    Masopusty jsou zlo! Hrebec je nejvetsi masakrozni machr.
    PES
    PES --- ---
    A ještě foto (již po návratu z procházky, ale koukal, zda bychom náhodou ještě nešli znovu :-) zatímco kobyly se jen cpaly a cpaly - tedy andalušanka za Vobluďákem řehtala téměř celou dobu, co jsme byli pryč) - a vedle se zpevňuje plocha paddocku, postupně dojde i na ten zbytek...

...po ránu to ovšem vypadalo pošmourně. Navíc andalušanka zase jako prase, ona se fakt klidně rozplácne i do toho tekutého sajrajtu, i když jsou tam místa sušší až skoro suchá (tam si třeba chodí stoupnout mazaná shirka :-)). A zdá se jako by od andalušanky to lehání do mokrého fujtajblu okoukal i ten bílý valach, který tam je s nimi, prostě bílí koně jsou čuňata...

PES
    PES --- ---
    Koníček sice vypadal v ranní inverzi trochou rozmrzele (tedy měl asi jako já stejnou náladu někam jít), ale hned jak se tím začalo prodírat sluníčko, tak ožil...
    ... takže oddekování, pečlivé vyčištění (samo, koně ve futrálku se tolik nešpiní) a rozčesávání a vyčesávání chlupů (již první náznaky přípravy na jaro) a potom hurá na malou procházku samo i s chvílí pasení (zatímco z povzdálí stále se sem tam ozývalo "ječení" andalušanky, která zůstala ve výběhu bez Vobluďáka, stíhačka jedna, když jde sama ven, tak po něm ani nevzdechne)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ale no tak... fakt musíme znovu dokola?

Koně někdo ZVYKNUL, že se dolů nechodí, když se mu nechce a lidi ho tam přestali brát (ten údiv, že se mnou tam šel dneska, byl zcela nefalšovaný). To, že se tam bojí bez koní, je MOJE doměnka. To, že by si měl zvyknout chodit dolů, je imho jasné. To, že to bude muset začít tou důvěrou v člověka je další věc. Až si ZVYKNE, že se mu dole nic neděje a chodí se tam běžně, tak bude chodit třeba s cvičenou opicí...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pockat, ja myslela, ze to neni duvera? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam