• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: hehe taky s nima mluvim, jsou to docela dobre spolecnice, a pozorovat jejich socialni zivot a zvuky ktere delaji je hodne zajimave!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jako že si ze mě rodina a kamarádi dělají srandu, že na mě "mluví" kozy a koně, na to jsem si zvykla... ale teď máme ve stájích ženskou, která komunikuje se slepicema... normálně chodí slepice pást, ty za ní chodí a tak... :-)) Že se naučí poslouchat kozenky, to je jasný (když to zvládne blbej pes, tak proč ne koza) - ale u těch slepic mě to překvapilo :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Konicek byl pres noc zavrenej ve vybehu, kde ma jen bahno ted uz. Rano v sest mne probudil vichr, tak jsem chudaska podekovala a vypustila, aby mohl nekam, kde nefouka... takze to dopadlo tak, ze kdyz jsem chtela na zachod, pred dverma, kde je zavetri,mi spal kun a ja ho nechtela budit :3

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: tak já naštěstí takový neznám, uf.... a ano, ke koním se lidi ještě chovají "slušně" - mám kozy v koňských stájích a zažila jsem přístup "je to jen koza, tak co"... (jeden z důvodů, proč jsem měnila kozám ustájení do místa, kde alespoň haranty na oslavách a příměšťácích monitorují a nedovolí jim úplně všechno)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: A lidi se mi smejou, ze jsem se stala veganem :(
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Ale jde to. Jen se to moc nedela, pac jde blbe poznat kdy je otevreny krcek a nebo se udela sychronizace rije (injekce a tamponky s hormony). Taky znam chvatele, co kozu privazou za predek k plotu, pokud koza dela drahoty, on se na ni kozel vyradi a je to. Zadny slunickareni
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Videla jsi to horsi a castejsi procento pripadu. Co se tyka hospodarskych zvirat, lidi se naucili temer uplne ignorovat jejich biologii. A pritom ke konim se vsichni chovaji zdaleka nejlip. My se tu rozcilujeme nad tim ze fuj nekdo pouziva udidlo a svazuje kobyly u pripousteni, ale to je prd proti tomu co lide delaji kravam, prasatum a drubezi...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak u koz inseminace nefunguje, potřebují to všechno... kino, večeři, předehru :-))
    Loni jsem vzala kozu v říji ke kozlovi na odpoledne a nic z toho nebylo... Tak letos byly kozy na výletě na šest týdnů u kozla a jsou těhotné obě...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to je blbý.... že to hříbě nedalo... holt u toho člověk musí být, protože někdy se i zkušená máma ocitne v situaci, kterou nedá (u nás kozenka, která měla pět kůzlat - zvládla se postarat o první a o čtvrté - druhé a třetí zůstaly ležet neočištěná v plodové vodě , podchlazená, nenakrmená - koza je nikdy nepřijala - páté se narodilo o půl dne později, mrtvé)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Budu verit, ze jsem v zivote vydela jen to horsi procento pripadu a ze ve skutecnosti je vsechno mnohem lepsi :)
    A ten muj stuclik mne nechce nechat ted pracovat. Porad obchazi kolem chalupy, vybira popelnici, terorizuje mne, oslintava okno, a je bujny. Nechcete nekdo prijet atestovat myho hrebce, aby se zabavil, zatimco budu vydelavat na seno?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nepletes. z ruky se ma pripoustet pokud kobyla hrebca bere, kdyz po nem kope a je treba ji svazovat, tak to k tomu neni a je akorat o hubu
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: JAJ! Takze se uplne nepletu?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: mas pravdu, jsou tady ty pohnutky financni, ale je dobry si uvedomit, ze kdyz ten chov koni bude stat trikrat tolik, tak tech koni bude trikrat min.. a zejmena u chladaku by to byla skoda. Ekonomika chovatelstvi k tomu proste patri, neda se to oddelit.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A je fakt, ze ve trech jsem ho koupila a fakt bych nebyla schopna s nim predvyst to, co ted, coz je asi to predepsany minimum. Kdybych ho mela od jednoho roka, tak asi jo.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Ona ti to Vampy milerada vysvetli :). Treba tak, ze to co jsi videla, nebo co delaji v Camarque je prirozene sexualni chovani kone. Pripousteni koni “z ruky”, kdy se kobyla vyvazuje a davaji se ji fajfky atd., to je prasarna. Konec vysvetlovani :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ja myslim ze by ti to uchovneni stejne k nicemu nebylo, copak bys platila kazdej rok poplatky do registru? :)))))))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: tak samozrejme
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: No. Ale je to dobry jen pro lidi, ne pro kone. Nerikej mi, ze lidi by nemohli pockat par let. Jen proste by to byly prachy, protoze by se musel kun zivit dyl, aby se pak ukazalo, ze treba neprojde. Ja chapu ty pohnutky, ze kterejch chovatelstvi vychazi, presne jak rikas, ale je to bezohledny k tem zviratum. Fakt jsem na zacatku chtela vsim timhle projit, ale... ale. Nehlede na to, ze proste prachy na takovou srandu nejsou. Tak mam hrebce, ale alespon je spolehlivej :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Zažil jsem pár majitelů, kteří to "fakt nic není" nedali (ale IMHO chyba byla spíš v majitelích než v těch zvířatech)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: tak na svodu fakt nic neni, akorat predvedes kone :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam