• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: No ja ted v nejakym poradu pro deti zaslechla, ze proti kojotum je osel. Tak me to zaujalo, vygooglila jsem nejaky videa kde osel decimuje kojota a lisku a nejak premejslim, jestli to je specifikum toho osla a kun to nesvede, nebo si lidi porizujou toho osla protoze, jak rikas, je levny a nenarocny oproti koni...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tahajici debilek!
    Rekonvalescent v zaprahu
    http://www.youtube.com/watch?v=xzKJihezNlQ
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak hodně lidi mají oslíky jako společníky pro koně... když máš doma jednoho koně a druhého nechceš / neuživíš, tak ten osel je dobré řešení. Obvykle jsou bosky, méně toho sežerou, nepotřebují nějaké extrašpeky (granulky a výživy a jánevímcoještě) - a kůň není sám...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: nevím, jak oslové, ale muly mají pověst, že si svoje stádo chrání. Muly mají mít víc "psí" povahu, potřebují víc pozornosti od člověka než kůň. Jsou kompaktnější a inteligentnější (ve smyslu, že když se dostanou do nějaké pasti, tak si neurvou nohu, ale počkají nebo se vymotají). Nechají si toho méně líbit. Plus osel imho potřebuje méně péče a méně žrádla než kůň - že je "levnější" mít osla, než koně.

Ale zrovna kojoti si myslím, že jim jsou ukradení - u nás jsou zcela běžní a koně je ignorují a oni ignorují koně.

Ledaže by šlo o to, že když jsou ta drobnější zvířata "uvnitř" a na obvodu jsou ty koně / muly / osli - tak že se ti kojoti neodváží proniknout na slepice atd... Nám v jednom momentě rys zakousnul slepice (právě že byly domečku správcové - ona je nechala chodit volně a za domem měla cestu do lesa a strž s potokem), a pak se pár dní vracel. Jsme ho jednou hnali s Nedoušem po cestě dolů (a Ned teda osel fakt nebyl).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Dotaz na mistni americnaky! Holky v americe sinfakt lidi porizuji osliky aby chranili farmu proti kojotum?! Tusi nekdo proc by osel mel bejt zlej na kojota a kun ne?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Potvrzuju u mne to samy. Maji sice fakt mnavej kurnik, kde se musej shecmat, svyho casu jich tam bylo snad devet. Ale rano vylezly, a mely louku a les bez plotu, vsechno v klidu. Jedn a slepice byla teda nejaka spatna, chodila spat ke mne do bytu. A jedna, kdyz ji pokousala liska a mela po operaci a byla slaba, tak na ni utocily. Tak jsme ji mela doma, nez zesilila, a pak uz byla v poho.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a začala jsem to psát proto, že je vidět, že když nesu nějakou dobrotu, tak sedmnáct slepic se prostě serve.... když jich chodila polovina, tak to bylo v poho.... (zřejmě jsem jediná, kdo jim nosí zbytky z kuchyně, zelený a podobně... tj. zase princip prostoru / boje o jídlo)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: z mého pozorování je to hodně o prostoru.... když mají dost místa, tak jsou v pohodě, když musí "bojovat" o prostor, tak jsou z toho rvačky. U nás teda těch pět nových slepic zvýšilo počet na 17, takže jsem jim definitivně zavřela přístup ke kozenkám... protože slepice všude se*ou a kozenky potřebují mít místo, kde si lehnou a budou přežvykovat a slunit se a tak - a to v téhle intenzitě slepičinců prostě nejde...
    PES
    PES --- ---
    jara cimrman - slepice zora + pan Ing: :D
    https://www.youtube.com/watch?v=_cwPS1XtMAs
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: neco jako korejci, kruta rasa *nekorektnik*
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Slepice jsou pronarod. To jak se k sobe umi hnusne chovat me vzdycky fascinovalo
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    vidím, že mi teda unikl zásadní aspekt života se slepicemi :-)) Tak až nebudu stačit na kozenky, tak si pořídím slepice :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: ale treba mame jednu a to je takovy tomboy, divoka a chodi po strese a obskocit od kohouta se nenecha, rikame ji Luboska
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: hlavne jsou to takove pratelske holky, no je to sranda s nima, POK POK KVOOOO KVOOOO
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pfffft! Slepice jsou uplne superchytry! Daji se naucit kde co a se mnou chodej taky. A mazlit se strasne chtej. Slepiiiic!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: hehe taky s nima mluvim, jsou to docela dobre spolecnice, a pozorovat jejich socialni zivot a zvuky ktere delaji je hodne zajimave!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jako že si ze mě rodina a kamarádi dělají srandu, že na mě "mluví" kozy a koně, na to jsem si zvykla... ale teď máme ve stájích ženskou, která komunikuje se slepicema... normálně chodí slepice pást, ty za ní chodí a tak... :-)) Že se naučí poslouchat kozenky, to je jasný (když to zvládne blbej pes, tak proč ne koza) - ale u těch slepic mě to překvapilo :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Konicek byl pres noc zavrenej ve vybehu, kde ma jen bahno ted uz. Rano v sest mne probudil vichr, tak jsem chudaska podekovala a vypustila, aby mohl nekam, kde nefouka... takze to dopadlo tak, ze kdyz jsem chtela na zachod, pred dverma, kde je zavetri,mi spal kun a ja ho nechtela budit :3

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: tak já naštěstí takový neznám, uf.... a ano, ke koním se lidi ještě chovají "slušně" - mám kozy v koňských stájích a zažila jsem přístup "je to jen koza, tak co"... (jeden z důvodů, proč jsem měnila kozám ustájení do místa, kde alespoň haranty na oslavách a příměšťácích monitorují a nedovolí jim úplně všechno)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: A lidi se mi smejou, ze jsem se stala veganem :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam