• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: šišmarjá, teď abych se bála i před koněma / kozama promluvit :-)))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To fakt neslo ho ignorovat, to zoufalstvi z nej uplne strikalo.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Vida, jak Tě má koníček vychovanou... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Lidsky je prej sladky veprovy!
    Dneska jsem chtela pracovat, ale kun mi bouchal do okna, ze se silene nudi a mam jit neco delat s nim, tak jsme jeli ven. Byl totalne nabusenej a priznam se, je strasne prijemny mit pro zmenu kone, co chce porad nekam bezet. Nakonec jsme ujeli skoro deset kilaku a konecne jsem byla i v tech Brdech! A pracuju az ted, o pulnoci, kdyz se mistr po temer ctyrech hodinach vyvencil.

kratke lesni venceni
    http://www.youtube.com/watch?v=D42KMtZRj-A
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    za necelé tři týdny má větší koza TP... tak už mám sušené mléko (kdyby to nějaké kůzle nezvládalo), desinfekci, rukavice, probírám staré ručníky, musím se podívat, jestli mi od posledně zbyly flaštičky a odsávačky, musím asi přihodit zubní nit... už přišly extra balíky slámy.... tak pak držte palce...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Presne, kdo by se ptal na to co to ji :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kanibalismus je jasnej, když mi praskne vejce, tak ho dostanou zpět a jak jsou šťastné. Ale dává to smysl, vejce je plné tuků a bílkovin, tak to někde brát musí....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: sak bilkovina ne :)))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Zase na druhou stranu, me kdyz by nekdo predlozil steak z cloveka, taky to asi nepoznam :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: jo jo kanibalismus je velmi obliben :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Bramborove slupky jak puse Anabel zrat nebudou. Jinak z tech zbytku si posmaknou i na kurecich kostech a zbytcich z kurete (zni to hrozne, ale je to tak)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: syrove bramborove slupky bych nedavala, ale ony to stejne nezerou. naopak rady maji nejake masicko :) kosti od vecere a tak. chleba bacha at neni plesnivy a namocit
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SLEPIČÍ DOTAZ: ve stájích máme teď už snad dvacet slepic, či kolik.... dostávají nějaký zrní či co... já jim nosím skořápky, občas jim natrhám trávu, teď jsem jim začala nosit zbytky - věci jako ohryzky, okrojky (třeba slupky od okurek a mrkví atd.). Je něco, co by NEMĚLY dostávat? Ptám se třeba na:

bramborové slupky (syrové)
    chleba
    rýži
    květákové listy

Slepice mě teď vítají i víc než ty kozy, letí vždycky až k plotu, a čekají, co ze mě vypadne :-)) Si připadám jako zvláštní druh krysaře - kočky mňoukají, slepice kvokají a všichni se ke mě hrnou (asi jsem úspěšný otvírač konzerv a sypač, no :-)).
    Kocour se mnou chodí pást kozy - takže občas kocour nevěřícně očichává trávu a lupení, a někdy naopak kozy chodí zkoumat myší díry a děsně se diví, co je na tom zajímavýho :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ne, normálně tu máme asfaltované silnice. Fakt. Taková vymoženost sem dorazila.
    I tady mají auta rezervu.

A jinak si myslím, že to vidíš moc dramaticky. Na turistických destinacích jezdí další auta, a na nějaké chujoviny člověk zase nepojede jen v jednom autě, to dá rozum.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Sice státní, ale přesto "do divočiny" :-) Tím spíš by měl mít člověk alespoň nějaký orientační smysl + pomůcky, aby tam někde neuvízl (třeba dva defekty a nějakou opravnou sadu pochybuji že někdo vozí popř. že lze "v divočině" takhle použít - leda nějaký ten "rychloblemcák", co se stříkne dovnitř a zalepí tu díru, ale to je nouzovka na dojetí pár km a haldy dalších mil)...
    Určitě jste někdy míjeli ty cedule "Next gas station / Last pump for XXX miles" (nebo jak se to u Vás píše)... a jelikož se u Vás opravdu leckde nejde dovolat (Temná území jsou stále velká) bez satelitního telefonu, tak uvíznout někde takhle musí být "adventure" (ono určitě stačí uvíznout někde ve sněhové vánici i na té široké asfaltované dálnici).

Btw. Plně asfaltované jsou nejspíš jen Interstate, ne?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ano, jsou rozdélné od PŘELIDNĚNÉ Evropy.....

Highway je státní silnice - ne jakákoliv prašná stezka. Tj. státem udržovaná atd... narozdíl od místních komunikací... a prostě někde nejsou asfaltované, protože by ta údržba byla nákladná a složitá v poměru toho, kolik tam jezdí aut. My jsme na téhle hwy nepotkali ani jedno (když nepočítám zaparkované auto ovčáka)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Také když se Highway zove jakákoliv prašná stezka (na Středozápadě)... a i ten systém pravoúhlých Ave je v některých místech také "výživný" (zvláště když je někde placka od obzoru k obzoru bez kopce)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak pokud pomineme situaci "vyhozen v krabici", tak se nejprve na takové místo musíš nějak dostat, takže alespoň nějaké povědomí o tom kudy (na té mapě) jsi se pohybovala mít musíš...
    ...a jistě, uznávám, že americké (či australské) reálie jsou krutě odlišné o civilizované Evropy :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tady třeba hwy 330 v Montaně.....

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam