• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nepřekvapuje - vídával jsem to (v různých časech) na ranči, kde se jde kolem samostatného pozemku s kozí partou a nějakými ptačími obyvateli... kromě času krmení popř. času loudění, když na parkovišti sousedícím přes cestu s kozím pláckem bylo více lidí - hlavně dětí, tak někde zalezlé, polehávající... ale v těch dvou jmenovaných případech (resp. ještě když je paní rančérová brala ven na procházku okolo ranče = ožrat všechno, co už v ohradě ožraly do dna) vysoce agilní :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a jestlipak víte, co kozenky celé dny dělají?????? Já ano, a odpověď je překvapivá - NIC :-)) Bohapustě se flákají.... já jsem na dobu karantény měla být kozou, ležela bych si na balíku slámy, občas přežvýkla a měla pohodu :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak můžu kozenky sledovat po telefonu, miluju souseda!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    soused mi zkusí přes jeho wifinu udělat web cam.... tak uvidíme... to by byla velká pomoc, kdybych tam nemusela "furt" jezdit....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: určitě, budou....pokud to vše ve zdraví zvládneme... kozenky jsou ustájené teoreticky v jiném městě, naštěstí je to alespoň stejný okres, tak doufám, že mě nebude nikdo prudit...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Fotky novorozenat! Nutnost!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak já tento týden začínám s pečlivějším sledováním kozenek, Večernice je obrovská, je cítit kopající kůzlata, vemeno má nalité.... tak doufám, že vydrží do prvního termínu v sobotu.... Už mám domluveno, že od pátku tam budu přespávat (haha, a ona to pak určitě protáhne)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No, uvidime, i ja potrebuju na provoz nejaky love. Ale to ukaze az cas, jak na tom budu.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Paradoxně na to možná budeš lépe připravená (zvyklá) než mnozí jiní...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja jsem rada, ze roste trava, takze nebudu uz muset resit seno. Strouhat si ted budu taky sama, takze mi zebjva vyplaznout za ockovani a odcerveni, sem tam za vitaminy. A doufat, ze kun bude zdravouckej. Uprimne nezazivam zadnou zmenu, pac bezne nemam ani korunu.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Jistě, je to velmi nepříjemné, ale nějaké nouzové plány je lepší udělat dříve než později...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ja myslim ze o tom zrovna nikdo ted fakt premyslet nechce
    PES
    PES --- ---
    K zamyšlení na aktuální palčivé téma - jak dlouho to může asi ekonomika nějak vydržet s karanténou (potažmo stále hrozícím "zákazem vycházení") a kolik koní si jejich majitelé pak nebudou zvládat/moci dovolit? :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jsem si to konecne taky vyzkousela. Strely jeste ne, na to si pozvu odbornika, ale ty ostipany a prerostly spicky, to jo. Byla to naramna bzunda, a fakt by mne nenapadlo, ze si nekdy hrebci nohu budu opirat o sesroubovany koleno :D
    strouhanicko
    http://www.youtube.com/watch?v=lzOUxqfHx1s
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Tak urcite jim to nebylo sumak co se tam deje :)
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Tak přece něco bylo na tom, když koně z přilehlé ohrady celkem pozorně sledovali toho popř. ty koně, kteří zrovna museli makat na jízdárně...
    ...a to jsme si z toho dělali legraci, že se těm na jízdárně pošklebují. A nebyli jsme zase tak daleko...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kozí okénko: dneska jsem potřebovala převézt autem přepravku od kozího chlívku do přístřešku na druhém konci stájí (odnést se to fakt nedá, je to obrovské). Takže jsem vypustila kozenky z chlívku, běžely hned ke přístřešku se senem a začaly se futrovat (chodí krást seno koním, protože to má příměs vojtěšky, kterou jim já "nedopřeju"). Já jsem naložila přepravku a odvezla jí, vyložila a zase se vrátila (cca pět minut?) - a představte si, že kozenky se samy uklidily zpět do chlívku! Když jsem tam nebyla, tak opustily vojtěšku (!!!!) a šly domů! Tak zodpovědné kozy mám!!!!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    "These scenes were presented to the horse through silent videos projected in real size in front of each horse"
    Aha! Tady mam odpoved!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Huste! Ja si ted pohravam s myslenkou, ze koni koupim nejakou televizi, aby se sam nenudil. Zatim jsem mu ukazovala jen 23 palcovej monitor a asi je to moc maly, prijde mi, ze moc nevnimal, co se na obrazovce delo. Poustela jsem mu nejaky konsky videa. Protoze to moc nezabralo, chci udelat venkovni promitani nejakyho dokumentu o konich, az bude hezcejc. Jestli mu treba velky platno prijde zajimavejsi.
    Jdu si docist zbytek toho clanku.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: šišmarjá, teď abych se bála i před koněma / kozama promluvit :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam