• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: přes den to sleduju na web cameře a můžu tam být za patnáct minut. V noci fakt nehodlám co patnác minut koukat na webcameru - plus by to znamenalo vstát, nasadit čočky a vyrazit na nejnebezpečnější silnici v okolí (minulý týden zase smrťák) za tmy a deště.... Když tam spím, tak bych slyšela, kdyby se něco dělo a jsem tam, jen co se vyhrabu ze spacáku - nemusím nandavat čočky a někde rozespalá vynervovaná řídit, nemusím si natahovat budíka, abych co tři hodiny kozu zkontrolovala...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Bojíš se, že bys to tam nestihla včas anebo že by mohli přitvrdit na zákaz přesunu/vycházení?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jedna rurální snídaně (aneb už přespáváme u kozenek)

PES
    PES --- ---
    Jízda kolem osení přežila totality. Zkosil ji koronavirus - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...i/clanek/jizda-kolem-oseni-prezila-totality-zkosil-ji-koronavirus-40317997
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Nez prijdou kozi obrazky, mam tu jedno dnesni behani. Je strasne super mit pro zmenui zvire, co chce porad nekam litat! Treba ze srazu, lesem a tak.
    random behani
    http://www.youtube.com/watch?v=SwiLg0jzRYw
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Takhle na ranči svého čas sledovali březí kobylu - což byl vlastně primární popud, proč jsem tam tehdy tahal durch objektem gigabitový Ethernet a montoval první ze tří kamer + extra noční přísvit... Aby kobylu zbytečně nerušili, tak sledovali z notebooku a PC z domu - a také si ušetřili běhání, ono je to (když se to spočítá poctivě se všemi zákrutami, dveřmi, okolo stáje atd.) jedna cesta téměř 150m (jen hlavní objekt má 89m a bydlí na jednom konci a kobyla měla box separátně v klidu, kam ani lidi nelezou, za opačným koncem) - takže 300m jedna kontrola anebo klikutí (probrání ze spořiče) na PC a kouknutí na displej i v noci přímo z postele :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no, ta strašně těhotná teď dvě hodiny spala, to asi dobře dělá... míň těhotná odpočívala a přežvykovala... ale asi tam budu msuet vyrazit, těhule mě znervózňuje... je velmi zpomalená a občas úplně ztuhne - si říkám, jeslti nemá už kontrakce... nevím, jestli jsem paranoidní, bylo by to o pár dní dřív.... ale je fakt obrovská, s obrovským vemenem.... a zase tolik toho na práci fakt nemáme :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nepřekvapuje - vídával jsem to (v různých časech) na ranči, kde se jde kolem samostatného pozemku s kozí partou a nějakými ptačími obyvateli... kromě času krmení popř. času loudění, když na parkovišti sousedícím přes cestu s kozím pláckem bylo více lidí - hlavně dětí, tak někde zalezlé, polehávající... ale v těch dvou jmenovaných případech (resp. ještě když je paní rančérová brala ven na procházku okolo ranče = ožrat všechno, co už v ohradě ožraly do dna) vysoce agilní :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a jestlipak víte, co kozenky celé dny dělají?????? Já ano, a odpověď je překvapivá - NIC :-)) Bohapustě se flákají.... já jsem na dobu karantény měla být kozou, ležela bych si na balíku slámy, občas přežvýkla a měla pohodu :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak můžu kozenky sledovat po telefonu, miluju souseda!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    soused mi zkusí přes jeho wifinu udělat web cam.... tak uvidíme... to by byla velká pomoc, kdybych tam nemusela "furt" jezdit....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: určitě, budou....pokud to vše ve zdraví zvládneme... kozenky jsou ustájené teoreticky v jiném městě, naštěstí je to alespoň stejný okres, tak doufám, že mě nebude nikdo prudit...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Fotky novorozenat! Nutnost!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak já tento týden začínám s pečlivějším sledováním kozenek, Večernice je obrovská, je cítit kopající kůzlata, vemeno má nalité.... tak doufám, že vydrží do prvního termínu v sobotu.... Už mám domluveno, že od pátku tam budu přespávat (haha, a ona to pak určitě protáhne)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No, uvidime, i ja potrebuju na provoz nejaky love. Ale to ukaze az cas, jak na tom budu.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Paradoxně na to možná budeš lépe připravená (zvyklá) než mnozí jiní...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja jsem rada, ze roste trava, takze nebudu uz muset resit seno. Strouhat si ted budu taky sama, takze mi zebjva vyplaznout za ockovani a odcerveni, sem tam za vitaminy. A doufat, ze kun bude zdravouckej. Uprimne nezazivam zadnou zmenu, pac bezne nemam ani korunu.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Jistě, je to velmi nepříjemné, ale nějaké nouzové plány je lepší udělat dříve než později...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ja myslim ze o tom zrovna nikdo ted fakt premyslet nechce
    PES
    PES --- ---
    K zamyšlení na aktuální palčivé téma - jak dlouho to může asi ekonomika nějak vydržet s karanténou (potažmo stále hrozícím "zákazem vycházení") a kolik koní si jejich majitelé pak nebudou zvládat/moci dovolit? :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jsem si to konecne taky vyzkousela. Strely jeste ne, na to si pozvu odbornika, ale ty ostipany a prerostly spicky, to jo. Byla to naramna bzunda, a fakt by mne nenapadlo, ze si nekdy hrebci nohu budu opirat o sesroubovany koleno :D
    strouhanicko
    http://www.youtube.com/watch?v=lzOUxqfHx1s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam