• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To u nas je prisna moralni policie, takze ta fotka je prakticky nesdilitelna :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: já jsem tak zvyklá na naší savanu, že mi "kůň v trávě" vůbec nepřišel divnej :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Proto jsem k tomu psala to porusovani pravidel :D My do pole normalne nelezem, kazdej mne tu zna a fakt nechci bejt za curaka.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    i kdyz ono je tak sucho, ze je to burt, pokud v tom nebudes delat piruety ve cvalu
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: toho jsem si vsimla jako prvni a je to horsi nez hrebec na ohlavce *zemedelnicnik* :))))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: A stojime v poli :( Ale necejtim se zas tak provinile, bylo to kvuli hezky fotce :3
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no hlavně hřebec nemá tady MIST doporučovanou roušku!!!!!!!!!!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak zase pro zmenu nejaky kone. Bandita se vraci z loupezive vypravy a porusuje vsechny zakony! Hrebec na ohlavce! BOHA!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: tak já jsem očekávala, že všichni vědí přesný věk a zdravotní stav koz v našich stájích :-)))
    (měla jsem pocit, že koze rohaté jsem psala v prosinci - tam měla taky den, kdy se nepostavila a začala chodit až když přijela vetka, že jí utratí - já jsem kvůli tomu odložila dovoz koz od kozla - pže jsem chtěla mít potvrzeno, že koza rohatá není nějak nakažlivě nemocná, než do toho zavleču těhotné kozy a potenciální kůzlata)
    MIST
    MIST --- ---
    jeste detail, jsem z vcelicek unesena

MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: ale prosim te....jsem lakoma Barka....na 15 slepic bylo levnejsi postovny :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: a kde se to teda vymklo, že najednou patnáct?????
    MIST
    MIST --- ---
    Ja sem moc neprispivam, osli o kone jsou spokojeni, tak ted resim jine veci.

OT - objednala jsem si 15 slepic a rosi se mi z toho celo :D Chtela jsem dve tri, trosku se mi to vymklo z ruky.
    A vcera se nam rojily vcely, tak si dovolim prispet fotkou jednoho uzasneho roje, nez jsme ho prendali do ulu.

MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: jenze to my nevime, ze nejaka koza byla stara, tady se ceka na kuzlatka a ty zacnes chciplou kozou :P
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: není to morbidní... koza byla stará, a že se konec blíží, bylo jasné už od prosince. Včera to jen vzalo rychlý spád a bylo super, že jsem měla objednanou vetku (protože teď veti nesmí jezdit k případům a sháněli bychom veta na utracení kozy asi dlouze a těžce), že to bylo relativně rychlý... a včera bylo slunečno, koza ležela na sluníčku, majitelka jí hladila a drbala až do konce... přišli se všichni rozloučit (všichni, co je koza kdy prohnala nebo nabrala na rohy, haha :-))... dneska tam chčije, bylo by to depresivnější a asi i horší pro kozu (zima, mokro, bahno)...
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: smutny, ale aspon ze tehule je ok....priste napis hned na zacatku, ze to cele psani neni morbidni.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska měla na desátou přijet vetka podívat se na Večernici. V osm ráno ale telefonát, že na stájníka vypadla ochrnutá koza rohatá z chlívku, takže jsem honem psala vetce, jestli nemůže přijet dřív. Nevím teda kdy přijela, seděli jsme tam kolem umírající kozy, majitelka naštěstí našla něco na bolest, takže koza pak už "spala"... trochu jsem si to pokecání s přáteli představovala jinak, no... ale zvládli jsme koze dát napít trochu teplé vody (olizovala se, tak jsme si říkali, že má žízeň), tak snad umírala jakž takž v pohodě. Vetka pak provedla euthanásii, chválila majitelku za ta analgetika, že by jí stejně musela něco takového dát jako první. Koze bylo třináct let (to je na kozu hodně), poslední rok měla artrózu, podzimní obstřik kolene nepomohl, v prosinci už jsme utracení zvažovali, ale ona se pak zmátořila... včera ještě se mnou byla na pastvě a škubala si trochu travičky, tak to bylo relativně rychlý.

Večernice prošla prohlídkou jako zcela zdravá těhotná koza, v nejbližší době nerodící... takže si musela s kozlem někde randit za rohem později... důležité je, že tam není něco špatně (jako třeba mrtvé kůzle bránící porodu) a že kůzlata nejsou nijak veliká, a ani nic jiného závažného. Lékorka má dle vetky porodit do 24 hodin, takže tam jedu znovu.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: děkuji.... už jsem to poslala do našich stájí... aby byli koníšci taky správně vybavení :-))
    MIST
    MIST --- ---
    Hezky den preju...

PES
    PES --- ---
    Říkal někdo KOZY ? :-)
    Vylidněné ulice velšského města obsadily kozy - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/vylidnene-ulice-velsskeho-mesta-obsadily-kozy-40319005
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam