• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Teď je ve stínu v boxe... a strašně ji to svrbí a bolí zároveň (chce se podrbat a nemůže se podrbat)... Moc si na to sáhnout nedá, takže nějaké mazání teď je docela adrenalinový zážitek... ale mazat posléze (na venek) budou, když už to ví...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak snad budou mazat? Ale mě přijde, že na ty zvířata tak nějak všichni serou...
    PES
    PES --- ---
    A z Vobluďáka dnes hromady a hromady chlupů... ale ještě tam je několikanásobně v zásobě, kromě krku ještě nikde ani neprosvítá letní černá...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: To jen majitelka neřekla (prý to kobyla - přistěhovala se chvíli před karanténou - má každý rok, jen letos tedy hodně, neb na seno svítí 1/2 dne přímo)...
    .. jinak by jí to mazali ("slečna dcerka" má také na nos svého citlivého arábka, takže s mazáním není problém).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Pekne to tam vedou.
    PES
    PES --- ---
    Ozonová díra (resp. zeslabení vrstvy) a agresivní UV záření...
    ...aneb kdo nemaže citlivé koně vysokým ochranným faktorem, tomu se mohou doslova spálit...

PES
    PES --- ---
    Tak nevím, ale vypadá to, že ta nová malá žlutá kobylka, co byla nedávno na jedné z fotek, je drsná a tyranizuje stado... Vobluďák se jí zjevně bojí a nevleze do "svého" přístřešku dokud je kobyla byť i jen na kraji (=skoro 5m stranou)...
    ...a andalušanka prý kulhá a je teď se shirkou bokem, ale vzhledem k tomu, že i na Vobluďákovi jsem našel jeden otisk kopyta a jeden zubů na boku a v zadu u zadku, tak nejspíš ta kobyla kope a kouše - možná i andalušanka kulhá kvůli ní...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ten s bílou hlavou má problém se zadníma, lepší se to, ale včera ještě nebyl schopen vyskočit na balík slámy - tak jsme mu tam přistavěli schodek.... a večer už machroval na balíku :-))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Sladousove
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak porodila i slonice - 21 dni po puvodnim terminu, tj. je jasny, ze si strihla bokovku az v druhem cyklu (teda bokovku - porad ten samy kozel, ale udelali to natajnacku, nikdo si toho nevsim). Ovsem zase dva kozlici, chjo... jsem doufala v kozenku... Jeden ma trochu problem se zadnima (mivaji, doufam, ze je to fakt jen nasledek porodu a ze to za den dva prejde), ale mama ho prijala, mladej se krmi, akorat mu obcas trva se dopotacet...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: no je pravda, že hajpap se senem moc souvislost nemá :-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Porad jsem myslela na to seno a do toho mi to nejak nezapadalo :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Ah oka uz jsem v obraze :D diky
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: woke jsou morálně lepší lidi... ti "bdělí" (lidé, bděte!)... hajpap je hajzlpapír :-))
    PES
    PES --- ---
    WAMPY: CAROLIAN jistě opraví, ale IMHO něco jako "lepšo-lidi" u nás (alias "správně probuzení/nabuzení" - tedy obvykle v USA nesebekritičtí tzv. Demokrati )
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Co je to woke a co je to hajpap (hay...what?) jsem uplne mimo :O
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: woke obchody mají všechno bio / fair trade / vegan atd... jako fakt znám lidi, co by do sprosté sámošky typu Safeway nikdy nevlezli...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Fíha, vy jste tak prdlý stát, že máte i "woke" obchody? A jak se odlišují (kromě toho, že jsou jak sámoška za totáče :-))?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: my jsme zvažovali, že NYT objednáme...:-)) Ale v normálních obchodech (co nejsou "woke") hajpap je... ne třeba na výběr z patnácti druhů a nedovolí ti koupit víc než jedno balení (po 12 hajpapech), ale hajpap máme :-))

Srážky u nás byly v březnu (kdy jsme konečně bývali mohli jet lyžovat - a hovno hovno, slavný soude).... takže snad bude tady dobře... v Česku je to ale průšvih dlouhodobě - jenomže ona ta kotlina byla "zařízená" na lužní lesy, ne na stepní hospodaření, že.... to bude jak v Sojuzu... jak se vrátil ten soudruh z Sojuzu a říkal "tam vám mají kukuřici jak telegrafní sloupy"...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam