• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Není to MOJE farma !!!!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tvl zlatej kun v samote. To uz je lepsi mu bejt jedinym spolecnikem, nez mit hajtru u mrdaku, co jen rejzujou, nejsou schopny zajistit pastvu, osetreni a ani nejakou peci o skladbu stada. A kone stojej perma v hovnech. Fakt curaci ta tvoje farma, Pse.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No pak samozřejmě z přístřešku vypadl a od kobyly se držel dál...

...samo, že by měla z tohohle stáda vypadnout , ale na tohle mám ještě menší vliv, než na počasí (čekal bych, že větší intervenci budou mít majitelé těch dokopaných koní...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no jo, ale co bude až tam nebudeš????? Žlutá bestie by potřebovala oddělit...
    PES
    PES --- ---
    Horší je, že ta malá žlutá bestie (nová kobylka ve stádě) je fakt asociální mrcha - šrámy na Vobluďákovi (minimálně tři na každé zadní noze + jeden u kohoutku skoro na lopatce) jsou určitě od ní... a majitelka andalušanky se shirkou potvrdila, že i její kobyly to od té mrchy schytaly (andalušanka nakopaná lopatka a rameno - a už to za veta stálo 2tis.) a obě se té potvory bojí.
    Dokonce snad i chtěla kobyla prudit, když tam byla majitelka pro shirku s andalušankou, ale to se jí podařilo zarazit - na mne s Vobluďákem si netroufla a jen začal Vobluďák panikařit (když měl pocit, že by ho mohla zase prudit), tak vymajzla jen jsem se na ni ošklivě podíval... Vobluďák se uvolnil (pochopil, že dokud tam budu, tak mu kobyla nic neudělá) a kobyla pak jen nakukovala z druhého konce přístřešku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: njn... a na nose jí to zase nejde namazat úplně čímkoliv, že... :-(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já jsem si zase musela půjčit slepice... místní hejno se rozrostlo na 17 kusů, takže jsem jim uzavřela kozí chlívek a holt rozdělila výběh (takže kozenky mají mnohem méně prostoru, ale 17 slepic toho nasere tolik, že bych nedělal nic jinýho, než vyklízela)... no ale teď mám mouchy a komáry v chlívku, tak jsem si dvě slepice na dnešek půjčila... uvidím, možná zavedu hostující slepice :-)) Musím vyzkoušet, co bude nejefektivnější systém... (odmušení vs. zaslepičincování)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Teď je ve stínu v boxe... a strašně ji to svrbí a bolí zároveň (chce se podrbat a nemůže se podrbat)... Moc si na to sáhnout nedá, takže nějaké mazání teď je docela adrenalinový zážitek... ale mazat posléze (na venek) budou, když už to ví...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak snad budou mazat? Ale mě přijde, že na ty zvířata tak nějak všichni serou...
    PES
    PES --- ---
    A z Vobluďáka dnes hromady a hromady chlupů... ale ještě tam je několikanásobně v zásobě, kromě krku ještě nikde ani neprosvítá letní černá...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: To jen majitelka neřekla (prý to kobyla - přistěhovala se chvíli před karanténou - má každý rok, jen letos tedy hodně, neb na seno svítí 1/2 dne přímo)...
    .. jinak by jí to mazali ("slečna dcerka" má také na nos svého citlivého arábka, takže s mazáním není problém).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Pekne to tam vedou.
    PES
    PES --- ---
    Ozonová díra (resp. zeslabení vrstvy) a agresivní UV záření...
    ...aneb kdo nemaže citlivé koně vysokým ochranným faktorem, tomu se mohou doslova spálit...

PES
    PES --- ---
    Tak nevím, ale vypadá to, že ta nová malá žlutá kobylka, co byla nedávno na jedné z fotek, je drsná a tyranizuje stado... Vobluďák se jí zjevně bojí a nevleze do "svého" přístřešku dokud je kobyla byť i jen na kraji (=skoro 5m stranou)...
    ...a andalušanka prý kulhá a je teď se shirkou bokem, ale vzhledem k tomu, že i na Vobluďákovi jsem našel jeden otisk kopyta a jeden zubů na boku a v zadu u zadku, tak nejspíš ta kobyla kope a kouše - možná i andalušanka kulhá kvůli ní...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ten s bílou hlavou má problém se zadníma, lepší se to, ale včera ještě nebyl schopen vyskočit na balík slámy - tak jsme mu tam přistavěli schodek.... a večer už machroval na balíku :-))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Sladousove
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak porodila i slonice - 21 dni po puvodnim terminu, tj. je jasny, ze si strihla bokovku az v druhem cyklu (teda bokovku - porad ten samy kozel, ale udelali to natajnacku, nikdo si toho nevsim). Ovsem zase dva kozlici, chjo... jsem doufala v kozenku... Jeden ma trochu problem se zadnima (mivaji, doufam, ze je to fakt jen nasledek porodu a ze to za den dva prejde), ale mama ho prijala, mladej se krmi, akorat mu obcas trva se dopotacet...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: no je pravda, že hajpap se senem moc souvislost nemá :-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Porad jsem myslela na to seno a do toho mi to nejak nezapadalo :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam