... ale čtyřicetikilové kozy mi na klín nelezou, to přestaly dělat někdy ve třech měsících.... ale je pravda, že předloňské kůzle, Pixel, se mi klidně opře předníma o břicho... pokud má člověk zrovna třeba jen tenké letní triko, tak s těma ostrejma paznehtama nic moc...
A ještě přihodím slepičí historku - začala jsem kozám pouštět do chlívku a výběhu slepice, aby tam trochu udělaly pořádek s mouchama.... a po cca týdnu mi z toho vyplynula Vanilka - ta bílá slepice, která měla loni u koz azyl, když jí kohout moc porval a ostatní slepice začaly slepičí klobanou... zkoušela jsem různé kombinace, dvě slepice, nové slepice, staré slepice - a teď je to tak, že Vanilka už je připravná u dvířek, ráno si nastoupí ke kozám a večer čeká u dvířek, až jí pustím zase ke slepicím... když jsem tam měla jinou slepici s ní, tak jí Vanilka klovala a vyháněla. A narozdíl od jiných slepic neběhá teskně kolem plotu a nehledá, jak se dostat zpět... nenechá se vyhodit kozama od zrní, ale ani kozy neklobe... prostě tam tak spolu žijí... včera mi tam nechala vajíčko...