Tak jedna z ted. Stojej teda oba jak kokoti, normen predkem v jame a poncl se natahuje na seno, vypadaji oba jak kriplove. Ale jsou zlati.
Na poncla mi ted chodi holcicka (teda, uz ji asi patnact a chodi mi uz rok past a mumat Normena), moc sikovna, neboji se toho, kdyz ji jednou poncl shodil, nebo s ni ruzne vyjebaval, nechala si poradit, poncla jsem zpracovala i ja a vcera se na nem byla projet i sama a prej hodne dobry, jednu krizovku vyresili podle nacviku, tak mam radost. Jen teda vsechny princezny, co zkousely poncla pred tim, tak ho nechtely, protoze ho milovaly jen, dokud za nima chodil na voditku, ale poncl je uz starsi mazak a nema zapotrebi poslouchat deti, tak se jim proste vyskubl a odbehl domu za Normenem (stalo se to pokazdy jak pres kopirak, asi petkrat a to jsou jen pripady, o kterejch vim), takze tam ho princezny prestaly milovat a zacly se ho bat. Bohuzel, vsechny ty trinactilety princezny maji zaobany rodice, co mi meli platit za ustajko, aby teda poncl zivil Normena a sebe a dopadlo to tak, ze ta nejspolehlivejsi a nejsikovnejsi holka (chodi je past treba i v totalnim slejvaku, poctive uklizi hovna, prijde nakrmit a tak) je z totalne socialni rodiny, co na to nema. Takze ted zivim dva kokoty, misto jednoho >.> a beru to, ze je poncl vicemene jeji, protoze s nim fakt dre. Leze na nej, cvici ze zeme, plachty, poslusnost, zvladaji si vyrikat i tu hiearchii uz s moji napovedou. Takovy ty maly veci, ze se poncl nebude past, kdy si zamane, tahat, zdrhat... Strasne se u deti ukazuje ta duslednost, behem dvou tejdnu zvladli vyjet spolu ven sami, mam z toho radost.
A posledni poznatek je, ze ted mame kamarada na vyjizdky. Ze zacatku jsme se sedlama jezdili jen tady na louku za barak, holcicka si zkousela situace s ponclem, a ja to komandovala z Normena, pak jsme postupne jezdili dal a posledne uz jsme byli na plnohodotny vyjizdce louky-les-vesnice a ted teprva zacinam ocenovat, jak je Normen zpracovanej. Vetsinou uz ho muzu vyst jednou rukou, kdyz potrebuju otocky, naklusani z mista, zastaveni, zatimco druhej kun prcha k neumetelum, nebo se nejak toci, vsecko zvlada. Je to fakt prijemny.