• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    A další kousíček bahnivé stezky proražen, hlavně aby odtékala voda stranou... teď už je to od přístřešku až ke stopám od traktrůrku ve spodní části, kde už se dá projít bez zaboření se do hloubky, spojené... snad se v tom naučí koně chodit (ještě je naučit, aby se při ulevování si natočili zadkem mimo to vyčištěné :-/ )

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já myslím, že když mají Teslu, tak mají i to služebnictvo, co to umeje :-))
    PES
    PES --- ---
    Nějaký odvážlivec dovezl do stáje dítě Teslou... no na příjezdové cestě je také docela bláta...
    PES
    PES --- ---
    PES: Škoda, že tam není kamera, aby se dalo změřit kolik minut uplyne, než se andalušanka rozplácne do bláta...
    PES
    PES --- ---
    Již po odbahnění a vyčištění ;-) (Vobluďák měl dnes opět páníčka i s rodinou - ovšem že by se mu chtělo dělat "provozního" koně pod dětmi, to se tedy moc netvářil)...
    PES
    PES --- ---
    Dnes "náhradní" kůň :-)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ... proč myslíš, že jsem to tak zoufale a urychleně odklízela.... abych to stihla, než do toho zaprší a utopím se v tom.... navíc suché se to dá fakt v pohodě přeházet lopatou, mokré ti to sežere i tu lopatu :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A to je přesně ten materiál, který se po přidání H2O stane takováto lepivá mazlavá kaše...

...a ano, kdyby se to hrozné stáhlo a pak tedy - správná poznámka - pravidelně udržovalo, tak by to nebylo tak zlé.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a ti moje koně měli paddock 30x60 metrů, což byla ohrazená čtvrtina ohrazené pastviny (cca 60x120) - všude tam jsou ještě vidět bobky... tj. v tom přístřešku byla jen malá část... ale i těch 60x120 metrů by bylo málo, kdyby tam ti koně byli bývali déle....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jenomže to by se muselo hrnout pravidelně... jsem teď vyklízela přístřešek po dvou koních, kteří tam byli řádově půl roku - a bylo toho asi deset koleček... vyklízela jsem to suchý, takový ten jemný prach, občas v tom vysušený mumifikovaný bobek - koně tam zase minimálně půl roku v tom nebyli... ale překvapilo mě, kolik toho bylo (za čerstva ti koně v tom taky museli být po spěnky, fujtajbl).... prostě marná sláva, to, co tam máte je příliš malý prostor a příliš nevyklízený...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Njn, ta spodní část je prostě hrozná. Ne, že by to v jiných stájích co tady po JM bylo v tomhle ohledu nějak dokonalé, také se tam často alespoň v té nejpoužívanější části brodí blátem (a co jsem kde byl ve stájích s koňmi delší dobu, tak se s tím vždy nějak zápasilo a byla ta mokrá období podzim/jaro také děsná - utopené holínky apod.)...

Bohužel, donutit majitele (ranče) to více protáhnout (technikou) se nedaří, i když těžší technika by možná byla spíš na škodu než k užitku (leda tak pak naložit hromady a někam to vyvézt - a lidi s lopatami prostě nejsou...

Jsem zvědav co to udělá, až po tom proházeném budou koně víc chodit (a že nejsou hloupí, tak budou chodit ponejvíce v tom proházeném), ale před přístřeškem to vydrželo týden a stačilo jen stáhnout čerstvou dávku trusu...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jediny cunata jsou tam ti lide, co to vedou. Sorry, ale mit kone v tomhle, tak ho ihned seberu a uz mne tam neuvidej. Kdyz uz kurva chtej rejzovat na ustajeny, tak to ma bejt doprdele ustajeni a ne tohle. Tvl, to mi zase zvedlo mandle. Pokud nejsou schopny tem zviratum ten prostor zajistit, nemaj je tam mit. Tecka.
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem se potkal s majitelem Vobluďáka, přijel odpoledne a marně na koníčka volal a lákal ho ven - tomu se z přístřešku nechtělo. Nakonec jsem mu ho šel přivést, protože jsem měl boty, se kterými se to dalo lézt a Vobluďák se mnou pak už k východu šel (jen tak na volno), tak byl rád i za tohle a samo za průběžnou "údržbu" koníčka...
    Taky komu by se chtělo vylézat z přístřešku, za mnou dnes přišel se pomazlit, když jsem prohazoval tu spojnici k senu a pak také zalezl dřímat do přístřešku, stejně jako si tam pak šla dát šlofíka i shirka, tedy poté, co mne krok za krokem sledovala při prohazování (držela se krok za mnou, samo stála na tom proházeném, aby se nebořila, a sledovala co dělám) - Vobluďák dnes ani neloudil a ani se nehrnul ven...

Jinak "andaluské čuně" (ta vlevo zadkem k foťáku)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To odházené se pak už kupodivu neboří... ta bližší část vydržela prakticky přes týden (stačilo shrnout jen to, co tam nakadili)... Sice by to znamenalo šílené úsilí (anebo malý traktůrek), ale IMHO shrnout ten kašovitý-plastelínový vršek (a pak pochopitelně udržovat odstraňování trusu), tak by to bylo i docela snesitelné...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no nevím, mě to přijde fakt beznadějnej tankodrom...
    PES
    PES --- ---
    Ten věčný boj s blátem :-( ale snad stezka od přístřešku k senu i s bočními odvodňovacími stružkami chvíli vydrží... ještě by to chtělo jednu takovou k napáječce...

PES
    PES --- ---
    Dnes jsem stihl koníčka před soumrakem... odházená plocha před přístřeškem vydržela kupodivu celý týden docela bez bahna...

Koníček se 2x přišel do přístřešku ukázat, že je připraven jít ven, ale když jsem se ještě chvíli zabýval vyhrnutím přístřešku, tak se "urazil" a vrátil k senu a pak ukazoval, že za mnou k východu sám nepůjde (ale vydrželo mu to přesně 5 minut, než za mnou na odchodu začal řehtat a že jde také ;-))

Vyčištěný a s umytím nohou dole od bláta dostal prostor na "labužníka v písku", pak chvíli pasení a pak - jelikož mu zazvonily hodinky v žaludku - že prý půjdeme ke stáji vybrat si kyblíček s večeří :-) Tu postupně zblajzl a u toho předváděl, že já můžu stát či dokonce sahat do kýble jak chci (klidně mu ho i sebrat), ale na kohokoliv jiného, kdo by se chtěl přiblížit, tak že by se hrozně šklebil a kdyby mu chtěli jídlo snad náhodou vzít, tak by na ně byl i zlý...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Na o domů jako "domů" by se pěkně prošli... ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no to doufám... už jsem jim začala shánět slepici :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: zvyknou si
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam