• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jediny cunata jsou tam ti lide, co to vedou. Sorry, ale mit kone v tomhle, tak ho ihned seberu a uz mne tam neuvidej. Kdyz uz kurva chtej rejzovat na ustajeny, tak to ma bejt doprdele ustajeni a ne tohle. Tvl, to mi zase zvedlo mandle. Pokud nejsou schopny tem zviratum ten prostor zajistit, nemaj je tam mit. Tecka.
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem se potkal s majitelem Vobluďáka, přijel odpoledne a marně na koníčka volal a lákal ho ven - tomu se z přístřešku nechtělo. Nakonec jsem mu ho šel přivést, protože jsem měl boty, se kterými se to dalo lézt a Vobluďák se mnou pak už k východu šel (jen tak na volno), tak byl rád i za tohle a samo za průběžnou "údržbu" koníčka...
    Taky komu by se chtělo vylézat z přístřešku, za mnou dnes přišel se pomazlit, když jsem prohazoval tu spojnici k senu a pak také zalezl dřímat do přístřešku, stejně jako si tam pak šla dát šlofíka i shirka, tedy poté, co mne krok za krokem sledovala při prohazování (držela se krok za mnou, samo stála na tom proházeném, aby se nebořila, a sledovala co dělám) - Vobluďák dnes ani neloudil a ani se nehrnul ven...

Jinak "andaluské čuně" (ta vlevo zadkem k foťáku)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To odházené se pak už kupodivu neboří... ta bližší část vydržela prakticky přes týden (stačilo shrnout jen to, co tam nakadili)... Sice by to znamenalo šílené úsilí (anebo malý traktůrek), ale IMHO shrnout ten kašovitý-plastelínový vršek (a pak pochopitelně udržovat odstraňování trusu), tak by to bylo i docela snesitelné...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no nevím, mě to přijde fakt beznadějnej tankodrom...
    PES
    PES --- ---
    Ten věčný boj s blátem :-( ale snad stezka od přístřešku k senu i s bočními odvodňovacími stružkami chvíli vydrží... ještě by to chtělo jednu takovou k napáječce...

PES
    PES --- ---
    Dnes jsem stihl koníčka před soumrakem... odházená plocha před přístřeškem vydržela kupodivu celý týden docela bez bahna...

Koníček se 2x přišel do přístřešku ukázat, že je připraven jít ven, ale když jsem se ještě chvíli zabýval vyhrnutím přístřešku, tak se "urazil" a vrátil k senu a pak ukazoval, že za mnou k východu sám nepůjde (ale vydrželo mu to přesně 5 minut, než za mnou na odchodu začal řehtat a že jde také ;-))

Vyčištěný a s umytím nohou dole od bláta dostal prostor na "labužníka v písku", pak chvíli pasení a pak - jelikož mu zazvonily hodinky v žaludku - že prý půjdeme ke stáji vybrat si kyblíček s večeří :-) Tu postupně zblajzl a u toho předváděl, že já můžu stát či dokonce sahat do kýble jak chci (klidně mu ho i sebrat), ale na kohokoliv jiného, kdo by se chtěl přiblížit, tak že by se hrozně šklebil a kdyby mu chtěli jídlo snad náhodou vzít, tak by na ně byl i zlý...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Na o domů jako "domů" by se pěkně prošli... ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no to doufám... už jsem jim začala shánět slepici :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: zvyknou si
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jak říkám, já jsem asi divná a jsem z divnýho kraje :-))

OT - přestěhovali jsme kozenky, máme je teď u domu a jsou teda z toho jurodivý... snaží se zdrhat, přitom neví kam, lítají, ječí... když je zavřu do chlívku (kam nechtějí), tak časem zmlknou... když je nechám ve výběhu, tak se snaží protlačit skrz vrátka, plot atd... zvyknou si? Jako jo, odervali jsme je v srpnu od mláďat, teď byly tři měsíce u chovatelky, kde to znají, a dke mají malé stádečko (a kozla!) - teď jsou samy a na novém místě....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no tak ono bezne drezurni sedlo stoji treba 60.. znackovy top na miru muze sat i tu stovku..
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Njn, cpát prachy do vyžilých hajter namísto do kvalitního vybavení... no děs :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... stejně mi tak drahé sedlo přijde divné... jako chápu, že "tolik stojí", ale nevidím v tom tu hodnotu, nebo jak to napsat...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: určitě.... místa, kde se starají o vysloužilé, zanedbávané a týrané koně, jsou v zásadě špatná místa pro výskyt mnohatisícových sedel...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak asi "špatná" stáj :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak našla, ale ty se běžně neválejí po stájích :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Njn... to není o tom jezdit na nějakém laciném kusu syntetické kůže za pár šupů... No jako bys nenašla i u Vás sedlo za $2,000+ ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to mi furt přijde šíleně předražené..... asi se nepohybuju v těch správných kruzích :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak ono to znamená několik sedel, tudíž cena za jedno pak je nižší - a lepší skokové sedlo za 30-50k či drezurní za 50-100k není problém najít...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a ještě k tomu byly sedla zjevně pozlacený, či co... za dvě stě tisíc... ty voe...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam