• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: u nás balóny nelítají... to už tak spíš ty kamiony... soused trochu vrčí, ale zase to neprovozuje často ani dlouho...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Dobrej! Takového máme jednoho v Haciendově - Němec, ale přestěhoval se sem, dokonce nějaký mistr Evropy či co v tomhle padákovém létání. Od jara do podzimu snad obden létá nad Haciendou či poblíž (alespoň na doslech) anebo nad rančem...
    ...a ještě se tu často rojí balónáři :-) Také "sebranka" - občas zoufale visí na ventilu hořáku, aby je termické proudění nad Haciendovem (je tu trochu záludné a díky terénu, kopci a nedaleké řece se místy docela divoce propadá) nešouplo košem někomu na střechu (či přímo do ní) :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tohle je náš soused, relaxující po práci :-))... myslím, že se trochu bál, co my na to... tak už se kamarádíme :-)

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Skoro jako bych v tom slyšel duch Pratchetta :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já jsem na to HRDÁ (že jsem blázen) - aneb život je moc krátký na to, aby ho člověk trávil s nudnými lidmi :-)) Osobně se považuji za mile výstředního podivína :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A máš nějaký důkaz/posudek na to, že blázen NEJSI? :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    uf, podařilo se mi sehnat slepičky... a ještě lepší je, že se zdá, že skutčně plní svou funkci - pořizovala jsem je jako "companion animals" pro kozenky... lidi se mi buď vysloveně smějou, nebo nenápadně naznačují, že jsem blázen - ale kozenky se VELMI uklidnily a jsou spokojenější... teď je ještě potřeba slepičky trochu ochočit, aby nebyly takový plašanky...
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Částečně to tak vypadá (tmavé pruhy od bláta dole to opticky o kus zkracují - zvláště ty zadní pak vypadají skoro jak bez rohoviny) + relativně nedávno (před týdnem, pokud mám správné info) se strouhalo, takže nemá narostlé...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: hele jsem neznalec ale nemá ty kopyta nějak moc ošoupaný?
    PES
    PES --- ---
    Dnes se dařilo - v noci práce, po ránu řešení něco málo problémů zákazníků, ale všechny systémy hlásily diagnostiku v zeleném... pak se mi podařilo sehnat nový plášť na přední kolo (neb jsem našel, co způsobilo ten defekt), takže s novou duší i pláštěm už zase kolmo-mobilní :-)
    Koníček po chvíli volání nakonec od sena přišel a pak se mne zase držel jako klíště i po vyčištění a "umytí podvozku", když se mohl pást (loudil suchý chleba), vyválel se pěkně v písku (nešpiní) a chvíli jsme si užili pěkné odpolední počasí (dokonce bylo i docela teplo)...
    ...a nakonec to nejlepší (pro koníčka) - VEČEŘE!!!!
    PES
    PES --- ---
    A dnes opět koníček přišel od sena až k východu - hned na první zavolání, i když mám podezření, že se musel předvádět, protože si tam zrovna šla ulovit svoji kobylu jiná majitelka a ta musela blátem, takže koníček se musel předvádět, že to jde i bez brodění (paní záviděla) - i když to měla jednodušší, bláto bylo částečně projeté traktorem a částečně odházené (mnou), přičemž se i prokázalo, že odházené se neboří ani pod traktorem...
    ...rozdíl mezi projetým blivajzem (vedle andalušanky) a po odházeném. Jinak shira je fakt "salámistka", traktor naváží krmení a ona se krmí ještě než to složí, no a že by uhnula, to ji snad ani nenapadne, jen když už traktor pomaličku couvá přímo na ni...

PES
    PES --- ---
    ...jinak včera koníček na zavolání od sena přišel (sám), i když se nejprve pečlivě rozhlédl a ujistil, že není v dohledu majitel a že ho tím pádem "neprodám" (jako po dva dny předtím) k tomu, aby se svým majitelem musel vozit jeho dítě :-) Dokonce měl i chuť zkoumat ranč, takže dával najevo, že po vyčištění, vyválení se "v čistém" a chvíli okusování zbytků trávy, tak ještě nechce zpět do svého výběhu, ale že bychom mohli projít vzdálenější část ranče. :-)
    PES
    PES --- ---
    K večeru najednou až kýčovité barvy...

PES
    PES --- ---
    "Maskující se" koníček (odhalen při přepnutí na inverzní barvy - také by se dal odhalit infra-zobrazením :-))
    PES
    PES --- ---
    A další kousíček bahnivé stezky proražen, hlavně aby odtékala voda stranou... teď už je to od přístřešku až ke stopám od traktrůrku ve spodní části, kde už se dá projít bez zaboření se do hloubky, spojené... snad se v tom naučí koně chodit (ještě je naučit, aby se při ulevování si natočili zadkem mimo to vyčištěné :-/ )

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já myslím, že když mají Teslu, tak mají i to služebnictvo, co to umeje :-))
    PES
    PES --- ---
    Nějaký odvážlivec dovezl do stáje dítě Teslou... no na příjezdové cestě je také docela bláta...
    PES
    PES --- ---
    PES: Škoda, že tam není kamera, aby se dalo změřit kolik minut uplyne, než se andalušanka rozplácne do bláta...
    PES
    PES --- ---
    Již po odbahnění a vyčištění ;-) (Vobluďák měl dnes opět páníčka i s rodinou - ovšem že by se mu chtělo dělat "provozního" koně pod dětmi, to se tedy moc netvářil)...
    PES
    PES --- ---
    Dnes "náhradní" kůň :-)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ... proč myslíš, že jsem to tak zoufale a urychleně odklízela.... abych to stihla, než do toho zaprší a utopím se v tom.... navíc suché se to dá fakt v pohodě přeházet lopatou, mokré ti to sežere i tu lopatu :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam