• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Asi jste pořídili malý pozemek... tyhle nepořídíte :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jsou nacvičení, bys nevěřil, jakou akrobacii tím jazykem zvládnou, aby si schlamstli granulku.... jinak tohle je taková malá kravička :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To je ale jazýček... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    máme Díkuvzdání... někdo v zimě sype ptáčkům, u nás, na Divokém Západě, máme jiné zvyky...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: já mám jednu slepici australorpa, tak jsem se začala děsit, jestli to není to "torpédo"... ale je z těch mých slepic nejméně "splašená", tak si myslím, že ne... a je to ta, co vychází docela dobře s malou slepicí.... vlastně dusno dělá hlavně barred rock, která má být (jako plemeno) "hodná".... takže je to velmi indivindi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: takove ty velke tezke slepice :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: co je "australské torpédo"

Ze slepičího bojiště - když jedna slepice prudila tu malou, tak ta si vylítla na paletu, co tam mám pro kozenky a machrovala z palety - a druhou slepici zahnala :-)) Tak si myslím, že to bude dobrý, že si to holky srovnaj... ona ta malá je Ameraucana, vypadá jak dravec a zřejmě si nenechá tak úplně srát na hlavu... ale zrovna o ní bych nerada přišla, má snášet modrá vajíčka... :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: kdyby to byl nejaky mensi pekne kohoutek, tak by to mohlo fungovat ;) zadne australske torpedo
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: :-))))

P.S.: A dobré ráno (tady) a dobro noc u Vás (no jo, vždyť vy máte o hodinu víc než předtím :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: náhodou, kozenky jsou boží... a chytrý a srandovní a krásný! Ty moje mi tu zdrhaly, tak jsem s nima měla pohovor... no beta furt chce zdrhat - a alfa jí v tom brání a normálně jí za to trestá - když se snaží beta prorvat vrátkama, tak jí alfa odstrkuje a odtrkuje... a když beta prostrčila hlavu plotem, tak jí alfa kousala. Jako teda moje alfa je asi autista, nemá smysl pro humor, ale má ohromný smysl pro pořádek.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: slepičky mám jen tři..... já prostě nechci velkochov slepic, byly myšlený spíš jako společnost pro ty kozenky, a sem tam nějaké vejce...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Kohout by si je porovnal. Ale napada mne otazka, jestli 4 slepice na jednoho kohouta neni malo a jestli by je nedachmal. Snad by nemuselo
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: nemají kohouta... já jsem nechtěla...ale teda povážím, kdyby to vypadalo jako že je potřeba... ale kohout mi zatím přišel spíš jako komplikace - nemám moc místa a přes zimu ani mít nebudu, se slepicema jsem nepočítala, tak je to takové provizórium, sdílí hodně prostoru s kozenkama a já nemám síly / čas / finance / lidi / prostor na budování extra kurníku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: a kohout by je dokázal srovnat?

Ano, dala jsem další misku s krmením, to vypadá, že pomáhá, a ta klovaná si zalejzá do posady (teď nevím, jeslti je to správný český výraz - mám "krabice" na snášení vajíček - ta - ještě - nesnášejí)... tak doufám, že se holky porovnají... ono to není furt, a přes den mají spoustu místa, mají výběh do kozího chlívku a ven... a večer choděj spát brzo (jak je brzo tma) - a i ráno jsem je načapala ještě de facto spící :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pockat, ony nemaji kohouta? :o To ale nee, to jim rychle nejakyho sehnat. Ony budou stastne, on bude stastny, vsichni budou stastni!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: A jak psala Nyemi kdyz jim rozhazes zradlo na vice mist, urcite se to trochu zlepsi. Stejne tak bych mozna klidne i poskytla jeste jeden kurnicek.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Klovat asi budou... znepokojuj se, jakmile uvidis ze je ta klovana posmutnela, posedava, malo zere a nebo kdyz na ni najdes krvave klovance. Pak je treba jednat a to nejlepe porizenim kohouta. Jinak je riziko ze skonci na hnoji (nebo ji jeste predtim stihnes zabit na polivku)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Mrchy, nenažraný!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    chleba mi ukradly a sežraly kozy, tak mám po starostech :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam