• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: jde o to, co je to za koně... na Nedouše bych taky posadila kohokoliv kdykoliv... nejhorší, co se mohlo stát, bylo, že je kůň ignoroval a šel se pást... ten kůň VĚDĚL, že jeho prací / posláním je mít lidi na zádech a BEZPEČNĚ je převézt... přitom nebyl žádná puťka, mezi koněma byl dominantní a netrpěl jim žádné skopičiny... a pokud na něm chtěl někdo jezdit (jako opravdu jezdit), tak napřed musel dokázat, že ví, co dělá - pokud ne, tak Ned začal rozhodovat za něj (třeba právě, že se nebude nikde courat, a bude se pást :-))

Zrovna s huculem a podobnými, bych si to asi netroufla :-)) Víš jak se říká, že "pony is a small horse with a big personality" :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Tak on slape jak hodinky. Vicemene. Kdyz mu porucim.
    PES: No, nejdriv jsme to zkouseli ze zeme, ale pani se nemohla zas moc ohejbat do stran. Takze pak asi z 30 cm schudku. Kun stoji, kdyz mu to nakazu, takze stal, a ja babce tlacila zadek nahoru. Byla strasne tezka :D Tak ho trochu okopala, ovalela, ale dostala se tam :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Musim rict, ze kloubouk dolu, pokud v nej mas opravdu takovou duveru! Ja jsem byla velmi opatrna i na hucula a to byl kmet s povesti ucitele, vycvikem a dlouhou karierou hipporehabilitacniho kone
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jak (z čeho) nasedala? Ale je fakt dobrá čupr babka... (a trpělivý koníček)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    My jsme dneska byli, takze samozrejme ja mam 0 fotek, ale u nadru jsem potkala ciperny duchodkyne, a ta, ktery bylo 73 ze prej by to zkusila, ze v zivote na koni nesedela.

PES
    PES --- ---
    Tak prý jestli tedy jdeme ven?

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Já se dnes opět urval za koníčkem (foto tentokráte nezajímavé), který se spokojeně futroval a nadšení z návštěvy bylo jen "zdvořile krátké" :-) Díky pláštěnce (a včerejšímu mrazu) byl prakticky čistý, ale stejně se při dalším vyčesání a vyčištění nastavoval a sám pak při vybírání kopyt je správně zvedal a nabízel sám, i když se u toho věnoval plnění žaludku (a pak že se koně nedokáží věnovat více než jedné věci zároveň :-)). Navíc teď přes den chodí s kobylami do té sousední upravené (odbahněné a trochu zpevněné) ohrady.

Smutné byly andalušanka se shirkou - protože ta první je v boxe kvůli hřebčení (asi se vrátily hormonální problémy předtím způsobené nádorem na vaječníku) a ta druhá "za trest" jako garde ve vedlejším boxe, aby andalušanka v boxe nehysterčila. Takže se obě vehementně hlásily alespoň pro podrbání a pomazlení, když jsem šel kolem boxů.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Dravý orel Žravá slepice hoduje hřaduje na ulovené uložené koze :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jestli můžu zase jednu z naší zahrádky (bohužel, koně už nemám). je to jenom screen shot z webcamu, tak sorry za kvalitu...

PES
    PES --- ---
    Bohužel všude zamrzlo, oproti slunečnému včerejšku mrznoucí mlha (ale zase stromy vypadaly alespoň trochu jako v zimě).
    A je koníček po vyčištění a rozčesání šel zase do furtrálku, protože od víkendu přes týden to vypadá přes noc těsně pod nulou, přes den těsně nad a ještě s mrholením :-(

PES
    PES --- ---
    A na Nový rok se při cestě na odečty stavů na Haciendě podařilo také popojít vyčistit Vobluďáka...

Navíc upozornit paní rančérovou na zamrzlou napáječku v jednom výběhu (pech, sousední a další blízká napáječka vedle u Vobluďáka neměly ani náznak ledu, asi dodělává odporové topení uvnitř tělesa) a ještě ji pomoci to rozmrazit...

PES
    PES --- ---
    Nu tož teda ten
    Veselý Silvestr a šťastný Nový rok i celý 2021
    ať je to jen lepší!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    u nás teda cvičené inteligentní slepice dosáhly nových vyšin... teď večer byly všechny tři venku. Tj. nějak se dostaly skrz zateplená psí dvířka (dvojitá chlopeň na magnet) - což by nebyl problém, ať se venčí, když jim nevadí mráz a vítr - ale nevím, jestli zvládnou dvířka zpět, uááááá....
    MIST
    MIST --- ---
    ANABEL_LEE: u nas uz to zacina vypadat, ze by s nima mohl vystupovat v cirkuse :D

CAROLIAN: nas jediny problem jsou dve blondyny (Buff Orpington) - ty teda maji sve chvilky a nezaprou, ze jsou slepice
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: to máte fotit.... slepičí group hug :-))

Já mám chytrou a společenskou jen jednu - ta černá je taková fajn. Kropenatá (BR) je strašná slepice - taková ta, co pohoršeně kvoká kvůli každé kravině. A Ameraucana je fakt svoje, to je úplně jiný živočišný druh - ale aspoň už jí ty druhé dvě netlučou tolik... ale je taková "divoká", vůbec se nechová jako domácí zvíře...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MIST: to je krasny... ale ony jsou hrozne komunikativni, fakt :) kvok kvok
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: Fucik se vcera ukazal jako "chicken whisperer"....slepice vzaly roha, on k nim sel a volal na ne, ze holky zlobi a co si mysli, ze takhle utikaji.
    Koukali jsme na to z okna - kluk k slepicim prichazi, slepice si obe sedly, svesily kridla, sklonily hlavu a cekaly, az k nim dojde ;DDD Chvili nad nima stal, nadaval jim a hrozil, pak si k nim prisedl, dal jim group hug :DDD, kazdou si vzal pod jednu pazi a odesel s nima ke kurniku :O
    Slepice se vylozene stydely :DDDD
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: aaaaw cuute
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Pochybuji, že by si tam někdo kladl takové otázky... ale já to kupodivu zvažoval a z těch teorií PROČ žádná nesplňuje důvody... zatím jediné co nemá nic proti je "prostě na sebe chtějí něco takového skutečně naplácat".

...samo, být to na mně, tak bych jim tam nějaký "písečný kout" na válení se i zřídil.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    OT - je zima a sněží - že by kozu nevyhnal, ba anii slepici :-) Aneb odpolední vegáč u nás v chlívku...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam