• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Sanky vypadaj lip! :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Takovy ty obyc dreveny sanky! Mivala jsem na tom houni, ale nekam se podela, tak tam ted mam decicku. U bobu se bojim, ze jak jsou plastovy, vyrvaly by se poutka u spagatu.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: A na cem to vlastne jedes? Moje predstava jsou takovy ty cerveny boby, aby to melo poradnej styl
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Nezavid, prijed, povozime te! :))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Pekny pekny! To vypada jako super zabava! Zavidim az na pudu
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak konecne napadlo dost i tady. Ono to zas roztaje, takze rano misto snidane jsem se pohecovala.

Prvni sanecky 2021
    http://www.youtube.com/watch?v=bo_kPQlrw70
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: mno, ok..
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: bohužel tahle koza není moje - a tam odtud jsme se už odstěhovali.... moje kozy sníh moc neocení - tvrdí že fuj bílé svinstvo. (ta bílá, z klouzacího obrázku - asi mix sánské, byla v pohodě).
    Je mi jí líto, je to kozí babička, čtrnáct let jí bude letos, loni jí umřela celoživotní kámoška... mám pocit, že to nikdy nerozdýchal
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: tak kup koze boby... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: no jasně....

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: to nevim odkaď, ale ta rasputica kolem dokola...
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Od Stalingradu, je?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: Tvoje poslední fotky vyznívaj jako kdyby tam toho koně zapomněl wehrmacht při ústupu...
    PES
    PES --- ---
    Vobluďák pod pláštěnkou dobrý, po umytí nohou si našel oblíbené místo u stáje (tedy jedno ze dvou oblíbených míst - první je u vchodu, kde jsou těsně za dveře do krmírny a kde se dá loudit "mýtné" pro chudáčka hladového koníčka, no pak druhé u rozdělaného balíku s krmením)...
    ...a až zahnal ten nejhorší hlad a kolem začal jezdit traktor s nádrží na vyčerpání septiku (ten se mu tak nelíbil, že i jídlo nechal jídlem), tak naznačil, že bychom mohli jít se projít dozadu za výběhy. Samo, že měl "plán", takže šel vzorně i na volno, protože jsme došli dozadu na menší rovnou vysněženou plochu (v létě travnatou), kde se s chutí vyválel (stále lepší, než kdyby to vzal někde ve výběhu v blátě) a pak se tvářil strašně spokojeně...

PES
    PES --- ---
    Po ránu to vypadalo skoro jako zima a s náznakem alespoň trochu sluníčka, i když stále moc nemrzlo (bláto neztuhlo, ale alespoň se dala trochu proházet stezka od přístřešku k východu, takže pokud přituhne, budou mít kudy chodit po +/- rovném)...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: jde o to, co je to za koně... na Nedouše bych taky posadila kohokoliv kdykoliv... nejhorší, co se mohlo stát, bylo, že je kůň ignoroval a šel se pást... ten kůň VĚDĚL, že jeho prací / posláním je mít lidi na zádech a BEZPEČNĚ je převézt... přitom nebyl žádná puťka, mezi koněma byl dominantní a netrpěl jim žádné skopičiny... a pokud na něm chtěl někdo jezdit (jako opravdu jezdit), tak napřed musel dokázat, že ví, co dělá - pokud ne, tak Ned začal rozhodovat za něj (třeba právě, že se nebude nikde courat, a bude se pást :-))

Zrovna s huculem a podobnými, bych si to asi netroufla :-)) Víš jak se říká, že "pony is a small horse with a big personality" :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Tak on slape jak hodinky. Vicemene. Kdyz mu porucim.
    PES: No, nejdriv jsme to zkouseli ze zeme, ale pani se nemohla zas moc ohejbat do stran. Takze pak asi z 30 cm schudku. Kun stoji, kdyz mu to nakazu, takze stal, a ja babce tlacila zadek nahoru. Byla strasne tezka :D Tak ho trochu okopala, ovalela, ale dostala se tam :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Musim rict, ze kloubouk dolu, pokud v nej mas opravdu takovou duveru! Ja jsem byla velmi opatrna i na hucula a to byl kmet s povesti ucitele, vycvikem a dlouhou karierou hipporehabilitacniho kone
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jak (z čeho) nasedala? Ale je fakt dobrá čupr babka... (a trpělivý koníček)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    My jsme dneska byli, takze samozrejme ja mam 0 fotek, ale u nadru jsem potkala ciperny duchodkyne, a ta, ktery bylo 73 ze prej by to zkusila, ze v zivote na koni nesedela.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam