• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak máš to polňačkou nějakých 1400 metrů k Penny (to mám +/-100m stejně daleko LIDL, kam v pohodě chodím pěšky, i když by se dalo použít MHD, ale proč - čekat na spoj a zvláště dnes se tam tísnit s dalšími lidmi)...
    ...to se dá dojít i pěšky bez rizika nechávat oře čekat uvázaného u stromu, že ho z nějakého důvodu napadne se utrhnout a jít si někam.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tak lidi jsou vselijaky. Krade se vsechno a co neni zamceny, to se krade lip... pripadne maji lidi tendence zajimat se o dobrodini jinych, zda zvirata prilis netrpi, atd atd... tak mne zajimalo, jestli to mas nejak vyreseny.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Moc nevim. Proste prijedu, uvazu ho u stromu a jdu nakupovat... To samy u Lidlu v Letech, Billy v Dobrichvicich, na benzince, v Beroune na parkovisti pred Billou (to jeste se Sol).
    Proste normalka. Nenapada mne, proc by mel nekdo resit nahodnyho uvazanyho kone?

VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Hele jak toho kone vlastne u toho Penny parkujes? Ja bych se asi dost bala, ze mi na nej lidi budou chmatat a nekoho zrani, nebo ze neco rozbije/ utece, nebo to nejakej dobrodinec ohlasi na mestaky, ze je u Penny odlezenej kun a objevi se tam i s hangrem, pripadne ho nekdo ukradne... vis proste co myslim.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Co muz bejva, kdyz je uvazanej, chudak.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Pardon, praha zapad.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak hlavně když na Tebe dopravní prostředek počká zaparkovaný během nákupu...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jsem si myslela, ze si budu delat legraci, jak jezdim na koni do obchodu, abych se propasovala pres hranice obce, protoze jsem vedela, ze pro nakup se do jiny obce muze, pouze ne do jinyho okresu. Inu. Zadni treban je Beroun, Revnice Praha - vychod. Tedy nejblizsi normalni obchod (ne, coop u nas ve vsi, kterej ma nahodne otevrino tri dny v tejdnu a je to jedna mistnost fakt nepovazuju za obchod) je ten Penny, asi dva kilaky. Anebo pak muzu do Berouna, no :D
    Podle mistnich internetu jsou opravdu fizli na ty silnici mezi trbani a revnicema, takze nezbylo nez osedlat verneho ore a pod rouskou tmy jit pasovat.
    Dopadlo to dobre, kontraband uz je doma! V pristim mesici tohle bude asi na dennim poradku :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Si ho klidne vezmu zpatky.. Objednala jsem si v chomoutovem bazqru na fb chomout ale netusim zda bude sedet... Jako zmerila jsem ji ale vis jak.. Tak budu muset zas vyhrabat haspy a pobocaky...program do lockdownu :)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Chtelo by to vyprodej, jako kdysi! Mimochodem, s tim chomoutem taham dodnes. A tvym polstarem. A tvuj moravskej chomout tu lezi a prasi se na nej D:
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: to je v planu, ale az s tim chomoutem, uz je to prece jen tezsi
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja jsem jela vcera vecer, uz za tmy, otestovat kopytka a dobry, probehli jsme se a napasli. A dneska jsem sice mela celej den kreslit, ale neudrzela jsem se, a jela do Pennace alespon, kratkou oklikou. Kun predvedl luxusne splasenyho kone, kdyz jsme potkali dite na trampoline. Vypadal, ze se zesere, takze zastavka u trampoliny byla pres deset minut, nez prestal delat kotrmelce a zacal zivat.
    No a pak uz jen normalka, nakup, a cval po silnici v provozu mezi autama a vlakama domu. Je v tom cim dal tim lepsi.
    PES
    PES --- ---
    Hehehe, to bych měl (kdyby to šlo) zapojit shirku do obdobné "práce"...
    ...dnes na mne fakt vyčítavě koukala (s Vobluďákem), že jsem šel nejdříve za andalušankou.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Muzu doporucit "branovat" paletou, je na to fakt dobra. A detem se na ni lip sedi :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    u nas legrace s pneu... dokonce byly pouzity deti jako zavazi ;) ale chomout je treba, poprsak je na tezky tah naprd.. nicmene "ubranovali" nebo spis uhladili jsme hrbolaty vybeh po zime, kobyla je uzasna :)))

PES
    PES --- ---
    Dnes mohutné čištění (už pomalu pouští zimní srst, tak aby ho to nesvědilo + aby měl trochu do foroty než se za ním kvůli té pitomé uzávěře zase dostanu) a venčení Vobluďáka (vyčítavě na mne přišel koukat přes ohradník, když jsem nejdřív šel za andalušankou, která se hlásila vehementně o pozornost - z té ty zimní bílé chlupy jakoby sněžily a jak se jí to líbilo)...
    Ovšem dnes to měl Vobluďák luxusní, vyčištění, pak dosytosti vyválení se v (kupodivu prakticky suchém) písku (to si opravdu užíval, šel k zemi 3x a pokaždé mezi tím se přišel na jízdárně pomazlit a předvést spokojenost před tím, než sebou šel prásknout na další Sluncem vyhřáté místo jízdárny, pak znovu čištění, volno na pasení...

...a potom jsme šli na procházku (to také naznačil, že už nebude dál hledat kousky trávy a že ani zpět za stádem do výběhu ještě nechce, ale že by se rád šel projít), takže jsme se přidali k dnešní dobročinné akci sběru odpadu v okolí ranče (po prasatech na výletech) a postupně procourali okruh skoro 5km cesty okolo ranče (paradoxně stále na dohled ranče) kdy Vobluďák nakonec byl užitečný ke zpětné dopravě pytlů s odpadem (kupodivu se podařilo mít je zhruba vyvážené a on je nesl tak zodpovědně, že jsem je pak sundával až se začaly svážet na stranu téměř zpět u ranče)...

(Tam kde má hlavu by byl bez koně vidět ranč)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Nastesti potrebujem oba pauzu priblizne po minute prace, takze jsme kompatibilni :))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Ja kdyz vidim jak se s tim obrounem moris, tak si rikam, ze jsi si misto trojnozky mela svarit rovnou podkovarskou klec :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No jasně že to bude roztomilé hříbátko už navěky :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jste zli a neobjektivni a vubec to neni pravda, je to malicke hribatko! :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Sice foto z podhledu zkresluje a vizuálně navyšuje, ale i tak - toho je ale KUS !!!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ty voe, ty děláš i slony????
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam