• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vcera vecer se vyrojily kousave svine! Neslo to z tech koni sundat, byli tim uplne pokryti :( A rano mi Normenek strcil hlavu do okna a nemel oko, pac ho neco pobodalo nekam do vicka asi a ma ho natekly jak fotbalovej mic, ze na to nevidi.
    Uz se to trochu zlepsilo, pocitam, ze vecer to uz bude lepsi, kdyby ne, tak zejtra doktora :(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Holcicka od ponicka mne dneska presvedcila a jely jsme teda na vyjizdku. Ja se do toho moc nehrnu, pac ve dvou je to fakt narocny. S ponclem se hecujou, kdyz jeden popobehne, druhej popobehne rychlejs, jeden se chce past, druhej jit, ja se cejtim zodpovedna za holku, pac proste je mladsi a poncl je dost sigr, co se mu nechce zastavovat. Ale nakonec to byla fakt krasna dvouhodinova vyjda, klusali jsme, prekonavali ruzny protivenstvi a ke konci jsme sli kolem ohrady s cizima konma, kde Normen delal svy hrebci veci. A poncl se nakonec projevil jako velmi asistencni. Hrebec cumel na cizi kone, s takovou tou touhou "ted bych mohl jit skrz tady ty ploty a psy a ovce..." Ale pak se ohlidl na svyho ponika, sel si ho ocuchat a pak byl v klidu a normalne odesel, ani nerehtal. Fakt mne to potesilo, ze poncl je aspon k necemu :))
    A teda abych nezrala, zpatky jsme sli pres obec a po hlavni silnici, uzkej chodnicek, ze se tam kun stezi narval, kolem provoz i nejaky velky, hlucny auto a teda kone mazaci, velka parada. Noermen je v civilizaci uz v klidu, ponclovi neverim vubec nic, tak jsem byla pripravena seskakovat a lovit ho, ale bylo to dobre. Jen pak nezastavil a vlezl do krizovatky, ale to je jen malej prohresek, tam uz provoz nebyl.
    No a doma se Normenek po chozeni rad vali. Poncl ne, ten sel nachcet do cerstvho sena. Inu, poncl.

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: ok :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: tak dej pak vědět.... to by mě hrozně zajímalo.... u nás v rodině se říkalo, když byl někdo neupravenej, že vypadá jak Hapujda... takové to, kdy jsme jak děti lítali s podolkama ven, v roztrhaným, špinavým oblečení... případně jsme o prázdninách moc neřešili česání atd....
    Ale nikdo jiný kolem nás v Praze to neříkal, tak jsem myslela, že je to nějaké nářečí od babičky z Vysočiny... a bylo to ještě jinak - Hapujda byl dráteník ze Slovenska, který v létě obcházel vesnice a spravoval hrnce atd. - no a protože byl třeba taky měsíc dva na cestách, tak nebyl ostříhaný - někdy měl vlasy až přes uši!!! Na vsi chodili všichni vylepaní podle kastrolku, že... :-))) Takže Hapujda byl synonymem pro neupravenost :-)))
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: až budu rentiér, stanu se Indiana Jonesem slovníkové archeologie. Je to úplně stejně vzrušující a navíc se neumažeš. :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: pro mě bylo překvapení, že hňup je kastrovaný kozel.... znala jsem to jen jako nadávku....
    PES
    PES --- ---
    Dnešní velmi rychlá návštěva (díky jiné cestovní příležitosti)

Prdelky

Pečlivě sledující shirka (Vobluďák jako první pragmaticky dál dlabal - ale díval se pozorně jak se blížím a potom se hlásil, že by šel i ven - bohužel dnes smůla)

Shirka detail

Čistokrevné plnotučné andaluské čuně
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MIST: no spousta "nadávek" byla dříve normální slova. Ale holt i slova ztrácejí na hodnotě, a musí se hledat "důstojnější, hodnotnější" ekvivalent...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CHEVALIER: a ještě s trochu jiným významem... kde já jsem to jenom...? :-)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MIST: :-)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    hm.. tady až Девятнадцатая версия

https://модные-слова.рф/3234-svoloch-chto-znachit.html
    MIST
    MIST --- ---
    CHEVALIER: to je zajimavy, ja myslela, ze svoloc je jen nadavka
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: Jeden ( jedna? ) svoloč je délka lana. Tím lanem se obtočila skupina nevolníků. Když bylo lano volné, přidali se nevolníci, buďto více lidí hubených, nebo méně lidí tlustých. Nevolníci se prostě přidělovali "po svoločích". Bohužel jsem teď nenašel relevantní zdroj. Všude se píše jen o původu slova.
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Jako jednotka výkonu?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: ti burlaci... no vidím to tak na 1 až 1.25 svoloče... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a co si o zimě myslí Mick Jagger???

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a jak poznáme, že je u nás jaro??? Vyjedou sněžné pluhy :-))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: díky... já mám jednu spešl slepici, je Ameraucana, to jsou kříženci s jihoamerickejma slepicema a jsou zvláštní... dospívají později, snáší o trochu méně, jsou víc "kvokací", mají nevýrazný hřebínek, snáší "modrá" vejce.... tak jsem zvědavá, jak to bude s ní... fakt je "jiná"
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SLEPICEEEE HUIIUUIII!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Jinak vetsinou slepice preperuji na prelomu podzima a zimy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam