• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Zase až tak na výkonný přenos to není :-) Svého času se s tím daly rozsvěcet doutnavky (dnes by s trochou pomoci, tj. usměrněním přes diodu a kondenzátor, nejspíš šlo tou indukcí rozsvítit nějakou tu LEDku).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To uz je tatuv rozjetej projekt. Uz tu omotava lesenovou trubku dratem.
    PES
    PES --- ---
    Schválně bych chtěl vidět multimetr, kolik by naměřil indukovaného napětí, pokud bys ten ohradník zapojila po vrstvách jako třízávitovou smyčku pod tím VVN napětím :-) Těch 440kV nad hlavou musí naindukovat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam velkou radost! Jako zatlouct sedesat sloupku za hodinu je myslim slusnej vykon.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: dík... vedle byli rychlejší, ale aspoň vím teď KWPN (to je jak zkratka nějaké tajné bezpečnostní služby :-))
    PES
    PES --- ---
    Tu zkratku z názvu ovšem také někteří používají
    Koninklijk Warmbloed Pard Nederland
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    technický dotaz - má Dutch Warmblood nějaký rozumný český překlad?
    Dutch Warmblood - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_Warmblood
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ano, Shetlanda jsem taky zažila.... ten by s "prvňáčkem" vymetl na to tata...
    PES
    PES --- ---
    I když třeba tohle je "plyšový mazlík" :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A to ještě haflingery, huculy či fjordy vlastně až tak mezi "poníky" běžně nepočítáme...
    ...to spíš takoví jako shetlandský poník (či jiné podobné "malé příšery", kterým často přímo z očí kouká to, že budou rošťáci)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a to je Chunky cca pětadvacetiletý valášek, fakt výborně vedený, v dobré kondici, voltižák, takže velmi tolerantní na pištící holčičky, blýskající se flitry, hlasitou hudbu, tleskající obecenstvo atd.... ale prostě je to PONÍK a má svou hlavu.... (a mě nezná, podle mě mi to s tou vodou udělal schválně - jsem mu zabránila - asi na pět vteřin - ve žrádle, aby mu holčičky mohly nandat ohlávku, když mu sundavaly uzdu)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ty voe..... to zase sepsal kdo? Jsem teď měla konflikt s Chunkiem, haflinger, co jezdí voltiž s nejmenšíma dětičkama... převrhnul si na závodech u přívěsu vodu (jako čumákem vyklopil kýbl, takže žádný, že náhodou se netrefil), tak jsem naběhla pro další kýbl, rvu to přes půl pastviny, strčím mu to pod nos - a jen jsem se otočila, tak voda zase zvrhnutá...
    Líbí se mi definice poníka "small horse with a big personality" :-))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Prostě "Poníka (nejlépe alespoň dva) do každé rodiny!" :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tvl, wtf!
    PES
    PES --- ---
    Ha, ha, propagace (vždyť je to jednoduché)...
    ...kolik bude "domácích poníků"???

VIDEO: Poníka zvládne i prvňák, otrká se a naučí se zodpovědnosti - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/dite-a-ponik-chov-a-pece-o-ponika-jezdecky-klub.A210412_020600_hobby-mazlicci_mce
    PES
    PES --- ---
    Koníčkovi se do druhého dne noha po ošetření slušně zatáhla, takže dnes jsem mu to vyčistil důkladně znovu, opět zdecimována jakákoliv potenciální hniloba, vycpáno gázou a hutně napuštěno Betadine. Naštěstí je celkem sucho (i ve výběhu), tak snad...
    PES
    PES --- ---
    Koníček dnes dostal novou masku proti hmyzákům, s lepší průhledností, aby lépe viděl (na rozdíl od masky z loňska, která hodně omezovala výhled)...
    ...ale bohužel jsem našel prohnilou jednu střelku, bylo to velmi dobře maskované, kdybych do toho nerýpl kopyťákem, tak to nebylo ani vidět a ani cítit...

Maska (2021/04/10) - bohuzel do protisvetla - Album on Imgur

Vobludak hniloba (2021/04/10) - Album on Imgur
    PES
    PES --- ---
    Kýbl jim různě odneseš :-) než případně doplníš nový, byla by nuda, ne?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no já si myslím, že poličky by byly ztráta času a energie... zjevně jim stačí koupit pořádný kýbl :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam