• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: joo ja ten report cetla, super, jste uplny kentaur :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nejvetsi epika pro mne byla, jak totalne skvele fungoval. Byla jsem z nej totalne hotova. Nehlede na to, ze ten druhej ovar byl takovej zaslouzilej a do niceho se nehrnul a nechtel moc nikam chodit. Ale Normen, tomu jsem ukazala normalne zarostlej sraz, po kterym nechteli chodit lidi a frrrnk, byl nahore! Celej den lital jak delo, od druhyho kone odejit zvladal, pres brody a krovi se vrhal ♥ Je to jak rolls krizenej s traktorem :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    epika jak cip, wohooo
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PRATELE! ZCELA EPICKE!

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Hele, kdyz je tam ted spokojenej, asi mu nebudu ubirat komfort. Navic na delani bedny bych tam musela navarovat dalsi kusy, stoupla by vaha, a mozna uz bych se pak nevesla do 3.5 tuny. Ale mohla bych mu ten vrsek dodelat z kartonu :))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: oplácáš to OSB deskami a máš bednu ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Sakrys. Tak snad mne nikdy nebude nikdo sikanovat, az mne fizli zastavej.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Ne, musis vybudovat bednu v dodavce
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Hej, to je husty :D Da se vnitrek dodavky povazovat za bednu? :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: A teda akorat v bedne musi mit zvire dostatek zradla a vody na dobu cesty. Jediny omezeni
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Imho kdyz ten vnitrek udelas tak aby to vypadalo jako prepravni bedna, nemusis mit vubec zadny skoleni na nic, protoze zvire v bedne muze prevazet kdokoliv cimkoliv. Jediny co musis zkontrolovat jestli dopravni prostredek kterym to vezes ma technicky paramtery na to vezt takhle tezky naklad.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jinak zajimavy zjisteni - nestihla jsem do toho vyriznout vetraci otvor, coz bylo v planu, ale proste jsem s casem byla na knop. Tak jsem si nadavala, ze se mi tam zplavi, protoze vzdycky, kdyz jel v hengru, tak pri vykladani byl totalne mokrej, jako by vylez z reky.
    Hele, on byl normalne totalne suchej. Jako fakt, ani mokrej kolem usi nebyl. Ja cumela jak puk. Jeli jsme tri hodiny.
    Osobne se klonim k tomu, ze jak stoji primo na rizeny naprave, tak to tam s nim tak nehazi, za celou cestu se do toho opre jen, kdyz jsem se zapomnela a cumela treba do mobilu, anebo dvakrat vjela do zatacky moc rychle (30 kmh misto 15 kmh). A ma tam okno, kterym vidi primo na mne i na cestu pred sebou. Jeli jsme po okrskach, dalici a i polnackach. Jedu hodne s citem a myslim, ze ten suchej kun je fakt dukaz misto slibu.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUFFOCATE: Viz nize. Ja jsem trochu hrabala ve vyhlaskach a zakonech, a co jsem tak vykoumala, muzu si kone vezt v cem chci, pokud prostor splnuje veterinarni predpis pro dany zvire a pokud je to zvire vylozene moje a nevezu ho za komercnim ucelem. Coz veterina zna u zvirat asi jen jeden a to je vysek, co jsem tak pochopila. Jo a nesmim jet dal, nez 65 km, peipadne dyl, jak 8 hodin. Tohle omezeni se da pak zaridit skolenim o preprave zvirat, stoji skoro 3000, a dava pak moznost vozit to dal.
    Nemuzu takhle vozit kone nekoho jinyho. Co jsem tak pochopila, tak v tomhle pripade ztraci status hospodarskyho zvirete a je to jen mazlicek. Pripomina mi to moznost pohrbivat svyho kone do zeme na vlastnim pozemku. Niiicmeeeneee... Nejsem pravnik a mozna jsem to cely pochopila spatne. A mam strach si zjistovat, jestli to tak je :D Chci si udelat to rozsireni, abych mohla na vejlety poradne.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Veterinarni predpis rika, ze kun ma mit 70 x 200 cm prostor s nastupni rampou s uhlem minimalne 25°. Normen ma dokonce 90 x 300, a to ma na sirku pupek 70 a dylka od plece po prdel 167 cm.
    Proc by se tam nemel vejit?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    NYEMI: vypadá to báječně, splňuje to vůbec podmínky převozu? :)) Jak je asi Normen vysoký?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jak poštovní známka do alba ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jak se tam proboha vejde????
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mame za sebou naramny dobrodruzstvi. A muzu si ted s konem jezdit na vejlety ♥ ♥ ♥

NYEMI
    NYEMI --- ---
    A my jsme dneska vejletili! Byla to parada, jako vzdycky. Zhruba 22km, myslim, ze tak za 5 hodin. A potkali jsme dvoje kone, a udelali nula hribatek, hezky na ohlavce, kun si zahrebcil a poslusne od koni odesel ♥

PES
    PES --- ---
    PES: Při detailním pohledu je vidět, jak vyběluje kolem očí... za chvíli mu budu místo Vobluďák snad říkat Mýval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam