Nevím co se dnes dělo, jestli jako či nějaká kobyla v říji, ale koníček se dnes choval jako úplný magor.
Kůň, který normálně chodí ve volnosti, sám naznačuje, že jdeme ven a daleko od ohrady, tak dnes 5m od východu z ohrady se začal točit, řehtal jak najatý a nakonec se mi i vytrhl (jen vodítko kolem krku jako obvykle) a normálně na dva skoky si to vyměřil a čistě skočil ten vchod zase DOVNITŘ ohrady (určitě přes metr výšky).
Podruhé (už na ohlávce) sice znovu cirkus, ale už se mi nevyrval a když se zkusil otočit, tak si udělal kolečko na místě a zase nosem ke staji (od ohrady).
Asi po 5 minutách tedy pochopil, že jde se mnou, ale řev neustále (zvláště když mu pak nějaká ze stáda na dálku odpověděla), celý jak na jehlách, ale nakonec se i na písku vyválel, pak se i chvíli pásl (než jsem z něj zase sundal část zimních chlupů, což byl původní účel návštěvy). Pak jsme se vrátili do ohrady, kde jsem mu pak teprve vyčistil a zkontroloval kopyta (musím napsat a poslat foto majiteli, během týdne se mu něco stalo s předními, odloupla se na velké ploše vrstva staré rohoviny, ale podhnilé to neměl, rozporky si ohnul dovnitř ke střelce, takže potřebuje nutně "pedikúru")... no a ve výběhu pak stál navolno a podával a držel nohy na hlasové vyzvání...
Ale jestli to byly dnes hormony a jaro, tak to s ním třískalo úplně šíleně. 26 let má a skokan jak zamlada a magor stejně tak ;-)