• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Kun krasnej, Nyemi MUSI zapracovat na vyrazu :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: kůň vypadá v pohodě (v tu chvíli), akorát jezdec má nějakou křeč v obličeji ;-)))
    Tak ať se daří...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    V ramci pripravy na budouci zivot showhorsa jsem Normena vzala v sobotu na Maje ve vsi :))

PES
    PES --- ---
    Dnes jen "fádní pasení" po vyčištění koníčka a jeho vyválení se ve vyhřátém písku...
    ...nicméně když jsem dnes dorazil (asi o dvě hodiny později než obvykle), tak z výrazu a zaržání na uvítání jsem měl pocit, že mi Vobkuďák skoro vynadal ve stylu "No to je dost, takhle pozdě, že vůbec jdeš..." ;-)
    (na pozadí je vidět pozemek, který měl být pastvinou, ale nebyla včas zasetá tráva + místy tam rostou vysemeněné zbytky z loňské řepky - žluté fleky)

VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tybrdo tak to cucim jak rychle se to zaplnilo :O
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Nula volnych :D

Jinak my s Normenem pokracujeme v maratonu, do akce zbyva deset dni a ja zvysuju tlak (ale treba vcera mel klid) a doufam, ze pak v pruvodu uz bude zcela pochillen a nerozhozen. Dneska poprve se dvema figurantama. Schvalne sestrihavam vydeseny prvni pokusy a pak uz ty dobry, takze z toho mam takovej rychlej serotonin :)
    Apropos, v ramci treninku jedeme v sobotu na orientak, kde budeme ve skupine se trema dalsima valachama, a pristi tyden ho chci vzit na vejlet do Prahy, podivat se na frmol velkomesta. Samozrejme pokud budu mit pocit, ze je na to ready :))

Den sedum
    https://youtu.be/Z-O9rKjyUvI
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Kdyby nekdo mel zajem o seminar s Frantou Sustou o treningu (nejen) koni, tak nevahejte, nez bude natriskano

Trénink pozitivním posilováním vs práce s tlakem, jak a kdy tyto dva světy vhodně propojit. - František Šusta
    https://www.treninkjerozhovor.cz/seminar_cz/304/trenink-pozitivnim-posilovanim-vs-prace-s-tlakem-jak-a-kdy-tyto-dva-svety-vhodne-propojit-/?
    PES
    PES --- ---
    Pastevní procházka (ignorace okolního provozu cyklistů i koní na souběžné pěšince v roští podél břehu řeky)...

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Zatim vytrvavam v desenzitivizacnim maratonu. Dnes den ctvrty a poprve jsme narazili na neco zasadnejsiho, co chtelo trochu otupit. Ted uz jen opakovat do zblbnuti.

den ctyri
    https://youtu.be/Yt33ygcANWE
    PES
    PES --- ---
    PES: Ještě že u toho čištění dnes stál koníček doslova jak přibitý, takže se potom ty zimní chlupy daly z té trávy posbírat (bohužel na dlažbě u stáje byl dnes moc provoz traktoru, vlečky atd. na to, abychom tam zavazeli při čištění)
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem koníčka "vysvlékl" (ze zimních chlupů co to šlo - a jak držel a nastavoval se ;-) ) a dostal ode mne dárek na léto - lepší maska proti hmyzu s lepším síťovaným průhledem na oči, aby dobře viděl (přes původní viděl blbě)...

VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Skolky jsou u zvirat celkem casty jev. Skolky maji i kone. Ale kdyz dojde k potycce, nebo nejakemu stresiku z venci, tak se to vsechno hned rozprchne k maminkam :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    z veselejšího soudku.... věděli jste, že krávy si organizují telecí školku? Jsem dneska byla na výletě tady s místní starou rančerovou - a její krávy byly na jedné straně kopce - a jejich telata na druhé - asi třicet telat + 5-6 dospělých krav - více méně se vždycky drželo těch pět telat kolem jedný krávy.... letošní telátka, malinký, ale všichni vypadali v pohodě

RIMSAK
    RIMSAK --- ---
    Já včera byla v autobusu, který uvízl v té koloně na D1. Bylo to všechno pod hromadami písku.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jsem si foto raději moc neprohlížel a zahlédl jsem spíš jen ten písek = hodně pevná překážka na naráz :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vzdyt to bylo videt na tech fotkach. Bylo to nakladni iveco pro kone a za tim hengr ze kteryho nezbylo ani n, jen hromada trisek, jak mu do toho ten plnej tahac pisku vlitnul. Dva mrtvy kone.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: To snad ani vozík nemohl být, ale spíš přepravní náklaďák... z vozíku by nezbylo vůbec nic (navíc vozík na 5 koní nenajdeš)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Old news. A vsadim se, ze vozejk byl homologovanej a k cemu mu to bylo!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    My jsme dneska "trenovali". Zabralo to asi pet minut, asi ma na to cestovani dobry vzpominky.
    Plus pro maloverne mam porovnavaci fotku, jak je ten kun vedle dodavky mrnavej.

Ukoncete nastup, dvere se zaviraji
    https://youtu.be/XBtNfMMQpzw
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam