• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Samé problemy. Předtím tomu v zimě chyběl mráz... teď krátké vegetační období... ;-) Čtyři nepřátelé zemědělce - jaro, léto, podzim a zima! A jejich "pomocníci" déšť, sucho, mráz, vedro, kroupy, vichr...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    FROSTICZ: náš má teprve malé zelené kuličky.... vegetační období tu máme 90 dnů....
    PES
    PES --- ---
    PES: ...ale není tady na to podvečerní pasení sám, i někdo jiný přijel za koněm až večer...

PES
    PES --- ---
    Období dlouhých (vlastně je už 15.6., takže skoro nejdelších) dní má své výhody - ráno už je světlo po čtvrté (to jsem sice nevylezl ještě z postele, ale skoro do sedmi pracoval na překladu), v 7 skočit nakoupit, pak hodit auto na výměnu pneu (dvě už to chtělo nové), dopoledne vyřídit požadavky od klientů z Korporátu, odpoledne vzít auto a přesun na Haciendu, kde mne tedy čekaly 3 hodiny sekání trávy (zítra mají být bouřky, tak at je to zase připravené za sucha), v 18h jsem se dostal ještě za ořem (jen vyčistit, zkontrolovat a sanovat kopyta + pak se tak do 20h bude popásat, však on si řekne jak bude chtít do ohrady) a pak ještě za světla stihnu návrat domů do města (kde si - možná naivně - slibuji, že tak kolem půlnoci až jedné ráno budu mít překlad hotový, zkorigovaný a půjde k zadavateli... zase budou nějaké $$$)...

FROSTICZ
    FROSTICZ --- ---
    To se tak pěkně čte o ptáčkách a žirafách, když ten náš rybíz teprve kvete.
    PES
    PES --- ---
    PES: zakryto v nejvyšší čas, teď už by probíhala hostina...

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: :-) OK.
    PES
    PES --- ---
    Běžec v závodě na 35 kilometrů porazil koně, stal se teprve třetím mužským vítězem v historii - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/muzi/clanek/bezec-v-zavode-na-35-kilometru-porazil-kone-stal-se-teprve-tretim-muzskym-vitezem-v-historii-40399995
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CHEVALIER: ale prosím, řeklo sluchátko....
    Ačkoliv vypadají trochu jako antilopy a obývají ekologickou niku antilop, tak to antilopy nejsou, nejbližší příbuzné zvíře je prý žirafa.... tak z toho máme prču - ale zblízka to fakt nevypadá jako "koza", je to divné zvíře....

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    CAROLIAN: volně žijící žirafy v americe??? Pics. or ....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A jo, vlastně. To je ta země širých plání, kde stodoly jsou velikostí leteckého hangáru ;-) Copak my tady v přelidněné Evropě, kde se počítá každý metr ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: pořídila jsem roli pletiva (je už dělané na králíky - hustší dole, řidší nahoře), s tím, že z toho udělám "komínky" a ty potáhnu tkaninou... nepůjde to tak úplně skládat, ale ve stodole je místa.....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak to si rovnou pořiď nějaké dřevěné (popř. kovové) tyčky a pojmi to jako skládací stěny vyplněné králičím pletivem - budeš mít variabilní stavebnici, na zimu se to složí na minimum místa (plánuji na příští rok také, aby se to případně dalo zvětšovat/škálovat jak poroste ten rybíz, akorát já to chci mít dole zkosené, aby to pasovalo na ty lemovky a stále se kolem toho dala sekat tráva)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ...a žirafy - i když ty si asi takhle blízko k domu netroufnou?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: hele, než bych k tomu dokopala juniora, nebo sehnala někoho, kdo to udělá, tak to mám třikrát sama.... a mám to tak, jak chci, a nemusím řešit, že to dělají blbě :-))
    Nejtěžší bylo to vymyslet, pže u nás kromě ptáků taky ještě zemní veverky a králíci....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Žádný Se-To ani Joe v dohledu? ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já mám na to materiál, teď jen aby "seto" udělalo....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Já už futrálky mám ;-)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: good point :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Určitě si nechat naučit opeřenou havěť, že máte rybíz ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: taky řeším rybíz, asi bych ty sítě fakt měla dát.... ale teda mám pár zelených kuliček... tak nevím, jestli to nenechat ptákům.... ale možná ne :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam