• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Vysekat misto na vecerni ohynek po akci, prorezat celou dylku ohradniku, aby se v nem daly udelat chlivecky pro hostujici kone a aby kopal, pripravit prekazky a branky na dostih a discipliny na jizdy zrucnosti... No!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: Hubert? to vypadá spíš jako pálení čarodejnic....
    PES
    PES --- ---
    Jó, hýčkejme si koně...
    Na německém ostrově onemocněli všichni řidiči autobusu covidem, jezdí se kočárem - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-na-nemeckem-ostrove-onemocneli-vsichni-ridici-autobusu-covidem-jezdi-se-kocarem-40413033
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To musim, on se ten hubert pristi sobotu sam neudela :D

PES
    PES --- ---
    Jó, kdyby takhle bylo i tady :-/
    Teplotní rekordy na dvaceti místech. Ve Vimperku naměřili přes 24 stupňů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cesko-pocasi-podzim-teplotni-rekordy.A221028_172416_domaci_misl
    PES
    PES --- ---
    Ještě že jsem šel za koníčkem včera odpoledne, dnes ta celodenní inverze stála za prdlajs, takže jsem udělal poslední práce na zahradě (tj. zlikvidoval poslední keříčky rajčat, vyčistil a sbalil síť na okurky, zaryl haldu koňského hnoje se slámou do záhonu, aby se to přes zimu rozložilo a na jaře v tom opět rostlo všechno jak divé - s tou slámou je to fuška, brání to rýči zajet snadno do hlíny) a jelikož už bylo relativně pozdě a stále inverze, tak jsem ještě shrabal listí (kéž by všechny stromy byly tak "slušné", že by opadaly komplet pokud možno v krátkém čase, ale taková způsobná je tam jen jedna jabloň z těch mnoha + ještě meruňka, z těch už nespadne ani lísteček, protože jsou "naháči" ;-))...

Takže koníček až zítra a pozítří (doufejme)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: to nesmíš tolik pracovat - a nebude ti hic....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tady žádný "hic" dnes bohužel nebude, protože...
    ...zase směrem k Panonii mlha a inverze (a doteď při +12°C sedí doslova jak přibitá, takže možná se západem Slunce se to nakonec rozpustí, ale pozdě)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vcera byl slusnej hic, musela jsem na garazi jit do tilka, jak ze mne jen lil pot.
    PES
    PES --- ---
    Když se rozpadne mlha (tady teď velmi častá), tak nádherné podzimní "Babí léto"... teplota na ranči (ve stínu) dolezla až k +19°C (na sluníčku tím pádem velmi příjemně) a to se líbilo i koníčkovi, že se může jít vyválet v písku, pak se nechat vyčistit (a trpělivě u toho stát a držet nohy a tak) a hurá se pak pást...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: No ten pupek bije do oci, ale on na to uz ma vek…
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Njn, nechci to zakřiknout... s trochou kondičního pohybu by vypadal velmi pěkně (kdyby zpevnil pupek a trochu posílil záda)...
    ...bohužel, to by vyžadovalo čas, který nemám (o majiteli ani nemluvě).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Kun :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Vypada ale docela pekne
    PES
    PES --- ---
    Další den (neděle) u nás plná mlhy a inverze... ovšem koníček byl stejně rád, že jsme přišel a vzal ho z výběhu (a žádná kudlibabka v hřívě, i když byl trochu nedůvěřivý u vchodu do stáje, že ho opět zavřu do boxu - ale ne, jen sundat deku a nechat uvnitř, aby zbytečně nenavlhla z té inverze)...

...na jízdárně leželo pár kavalet a když tam zabrousil prozkoumat vhodnost stavu písku k vyválení, tak jsem ho nechal je párkrát přejít - holomek moc dobře ví co a jak má dělat, takže předvedl všechno hned prakticky napoprvé (první přechod ťuknul do břevna, ale hned věděl že to nebylo dobře a že nic za odměnu nedostane, tak potom hned všechno vzorově s velkou rezervou od klád) s tím, že má vyřízeno a že se hlásí o "motivační odměnu" :-) - fakt nezapomíná. A jelikož jsem ho nenutil opakovat zbytečně, tak byl viditelně dobře naložen i při další procházce a pasení...
    PES
    PES --- ---
    PES: Na fotce to až tak nevypadá, ale všude okolo po kopcích a údolích bylo mlhavo. Naštěstí pršet po obědě přestalo. Koníček přetrpěl odstranění kudlibabek, při kterém musel stát v boxu a to se mu moc nelíbilo, ale vydržel to. Potom se tedy vydal na kratší procházku (sám si řekl), ale moc dlouho ho to v tom počasí nebavilo...
    PES
    PES --- ---
    PES: Nepochopím, proč majitelé koní marní hodiny (doslova, spočteno na dobu rozplétání hřívy*počet opakování než to koně vysbírají všechno*počet koní v ohradě) vyplétáním kudlibabek, když stačila cca 1/2 hodina ve výběhu to vytrhat a vyházet z ohrady, aby si už na sebe žádný nic nenamotal... když už ten plevel nechali rančéři v té ohradě dorůst a uzrát (zjevně nesekali nedopasky)...
    PES
    PES --- ---
    A v ohradě někde jsou kudlibabky :-(
    Koníček z toho měl úplně nešťastný výraz...

PES
    PES --- ---
    A na víkend (mezi jinak pěkné podzimní dny Babího léta) přijde co? Hnusně, deštivo a šedivo :-(

PES
    PES --- ---
    Off-topic: zahlédl jsem na ZOOM začátek jedné epizody Veterináře z vysočiny (skotské) a dost pobavilo: "...zavolali mi, abych přijel na týden... to bylo před ČTYŘICETI LETY !" :-)))
    PES
    PES --- ---
    PES: snad alespoň dnes chvíli to v tom pěkném počasí koníčkovi vynahradím, byť pak budu muset dohánět práci večer a v noci...
    ... barevný podzim je na kraji Vysočiny opravdu nádherný.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam