• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Pochopitelně. On není obr. Je sice větší než drtivá většina koní na ranči, ale třeba zrovna tenhle 31 letý valach, který stojí za ním, je vyšší ;-)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: on je nějaký kůň větší než Vobluďák??? :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: "proč to musí vyjít vždycky takto"? Buď rád, že vám nenapadl metr sněhu :-))
    Dovoluju si jeden ukradený z Ústavu

PES
    PES --- ---
    Tak jsem včera stihl koníčka jen v pozdním odpoledni po celodenní práci na Haciendě (nečekal jsem, že ořezat, podrtit vrbu a odvézt do ekodvora bude trvat tak dlouho, přece jen už byla hodně přerostlá), ale i tak byl za tu hodinu pasení se venku očividně rád + mohl se vyválet v písku (včera byl ještě vyschlý, dnes už by zase na něj trochu napršelo), což s rychlostí línání asi muselo být extrémní blaho (podle výrazu určitě bylo) a s tím, že jsem z něj následně ještě stáhl další hromadu volných chlupů.

A teď 4 dny volna prakticky s nonstop špatným počasím :-/ , proč to musí vždy vyjít takto? Přes pracovní týden prakticky slušně, byť u toho tedy pomrzly všechny kvetoucí ovocné stromy (sbohem meruňky, měly jste nasazeno opravdu hodně, tak snad nakonec bude alespoň na jedny knedlíky)...
    PES
    PES --- ---
    Pro zajímavost a případný tip na výlet
    Kladrubský hřebčín otevírá po rekonstrukci stáje v Heřmanově Městci | Pardubice
    https://pardubice.rozhlas.cz/kladrubsky-hrebcin-otevira-po-rekonstrukci-staje-v-hermanove-mestci-8962068
    PES
    PES --- ---
    Po třech dnech deštivých a dvou bouřkách nevypadal až tak zamazaně, ale už i s kámošem veteránem čekal u východu z ohrady...

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Správně píšeš, že jsi v "kovbojském státě", takže hurá pořídit koně (zapadneš mezi místní ;-) )
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES:
    COWBOY: co jsem přišla o Nedouše, tak už jsem nikdy nesebrala odvahu / čas / nadšení na to, abych se nějak angažovala s jiným koněm... a paradoxně to, že jsem v kobojském kraji znamená, že koně nejsou k dispozici... "všichni" mají svého koně a toho "nepůjčují" :-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Proto to uz tady jen ctu a neprispivam… nemam cim prispivat, neb o “sve” kone jsem prisla a nemam nejak silu na to shanet dalsi. Premyslela jsem o ponikovi pro sebe ze zeme a pro deti, ale mam za sebou petiletou konskou pauzu a uz si na vlastnictvi neverim :(
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PES: Aha. Tak to je jiný příběh. U nás pohltilo půlku rodiny. I žena už jezdí. Ja si pořídím Norika nebo něco takového. Ale možná i jenom osla. Láká mě ta výzva ho něco naučit. 🤪
    PES
    PES --- ---
    COWBOY: naneštěstí sám...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PES: A máš pokračovatele nebo na to jsi sám?
    PES
    PES --- ---
    COWBOY: no věkově dost těsně "v závěsu"...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PES: Fakt starej. To je kolik?
    Koně byli moje dětství. Spoustu času jsem trávil na vesnici u pradedy podkováře. Takže jsem znal všechny koně z okolí. 2 strejdove měli koně, takže jsem smrděl koninou od 4 let. Osud si pak se mnou zahrál jinou hru, takže mě zpátky ke koním přivedla dcera. A teď už chystáme 3. generaci.
    Sam se chystám k 60 si pořídit vlastního. Na práci ze země. Na ježdění je mě moc.

PES
    PES --- ---
    PES: a ještě velikost těch dnes již stromů z bočního pohledu...

(a pro dnes již dost, také může přispět i někdo jiný, ne?)

PES
    PES --- ---
    PES: vida, Google to letos již stihl znovu nasnímat, takže dnešní "dostihová dráha" (výběh)

PES
    PES --- ---
    PES: tady je ta velikost vidět o něco lépe

PES
    PES --- ---
    COWBOY: no já spíš zda si ještě s nějakými koňmi začínat, přece jen už mi dávno není dvacet (a ke koním jsem se dostal až už mi bylo skoro třicet), o spoustu z nich jsem se průběžně staral, na pár z nich i léta jezdil (to už jsou tedy dnes jen příjemné vzpomínky na hodiny strávené v anglických a westernových sedlech).

PES: už jsem fakt starej, když se dívám na ty fotky, ty vrby/kočičky (na fotce ta řada vykukující v rohu, lemující okraj toho výběhu) jsem sázel před cca 10 lety jako celkem tenké proutky sotva metr dlouhé a už to má dole kmen jak stromy a na výšku už mají nejvyšší větve určitě alespoň 6 metrů - v létě to přesahem nad výběh dělá pro koně stín a jak se tam koním líbí být tam zalezlí, zvláště když se ty spodní větve prořezaly, normálně tam praží směrem od té cesty a v tomhle výběhu jinak stín prakticky přes poledne není)...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PES: Tomu rozumím. I proto už těch koní radši máme víc a průběžně doplňujeme.
    PES
    PES --- ---
    Bohužel to nemám natočené, protože jsem v tu chvíli udělal akorát jen fotku těsně předtím než vlezl do toho travnatého výběhu a tam si to rozpálil tryskem (a jak z toho byl veselý) ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam