COWBOY: tak je to de-facto v mládí sportovní skokan - akorát sice skočil prakticky cokoliv (a dodnes i s pupkem dá z místa dá čistě přes 120cm - však jsem to psal loni v dubnu
PES a pro jistotu přeměřil, když měly odjet kobyly a on zjevně vycítil nějakou změnu předem), akorát to asi nechtěl dělat "na povel" - co jsem se o jeho dávné minulosti dozvěděl, tak asi uměl dost dobře "vysadit" jezdce a i když pak šel do soukromých rukou na "rekreaci", tak si to nejdříve musel se svým člověkem fakt hodně ošklivě vyřídit na jízdárně a teprve když naznal, že méně námahy bude s neshazováním, tak prý dal pokoj)...
...IMHO jeho životní filozofie byla a asi dodnes je, že když bude protivný (a zdánlivě zlý), tak mu lidi dají pokoj, což je asi to co vždy chtěl.
Ale zase na druhou stranu je to přece milý a hodný koníček, který se chová dobře s lidmi, které zařadil mezi "své" - ty pak zdraví řehtáním, chodí naproti ke východu z ohrady (to má i svě neocenitelné výhody v bahnivějších obdobích ;-)), drtivou většinu času dokáže fungovat ve volnosti (a moc dobře ví kdy dostane volno, aby si i venku dělal co chce).
[ Ale samozřejmě je můj pohled na něj zkreslený tím, že s ním jsem už tak dlouho... ;-))) ]