• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Jasně, z toho možná jen jako historická hodnota to dřevo, vyčistit/odrezit zbytky kování a jinak nové řemení i polštáře... ;-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: To uz je ale hodne za zenitem
    PES
    PES --- ---
    Nechci se chlubit, ale řekl bych, že se dost spravil...

PES
    PES --- ---
    To mne docela překvapilo, že někdo nedaleko ranče vyhodí u cesty takovouto změť, která mne ale při jízdě kolem hned připadala povědomá - a ono fakt, někdo tam vyhodil starý chomout a staré řemení...
    ...asi ani nebyl žádný zájemce, který by si to zrekonstruoval (samo, zbylo by nejspíš jen dřevo chomoutu a nějaké kousky kování).

PES
    PES --- ---
    Tak dnes až odpoledne, ale i přesto nadšeně šel po vyválení v písku a vyčištění ven (i přes to vedro +31°C ve stínu, ale podél řeky je to příjemné a ve stínu)...

PES
    PES --- ---
    PES: Nechci to zakřiknout, ale zdá se, že koníček teď s vyřešeným krmením (kdy to opravdu všechno zblajzne) zase vypadá lépe, žebra už nejsou prakticky vidět...

PES
    PES --- ---
    Jen pro pobavení, vítání od koníčka, když jsem po ránu přijel k denní ohradě a zavolal na něj (jelikož jsem stál dost blízko směrem odkud svítilo Slunce, tak mne přes tu masku, navíc jestě trochu zaliskanou od zbytků snídaně, protože je čuně, nemohl najít pohledem)...
    ...tak snad se to dá považovat za radostné vítání ;-)

Koníčkovo vítání
    PES
    PES --- ---
    "Inventarizace" na procházce ;-)

PES
    PES --- ---
    VAMPY: Njn, také bych z toho měl rád video, ale měl jsem plné ruce toho drbání a ani nikoho, kdo by nás při tom "blbnutí" natočil, protože on zrovna měl tu motivaci (za podrbání) udělat cokoliv ;-)))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: To je zase super se umi tak ozit a jeste predvadet cirkusoviny! Skoda ze neni video
    PES
    PES --- ---
    Musím ještě přidat malou historku z neděle, kdy jsem vzal koníčka na procházku (dopoledne byl s majitelem a povozil jeho děti v sedle, protože den předtím si děti stěžovaly, že se jim sedí špatně+měly trochu odřené nohy odněkud, takže přímo na koni je to štípalo atd.), kdy šel ochotně a samo ve volnosti, protože procházka stínem a kolem vody byla zjevně lepší než pod stromem na pastvině anebo zalezlý v tmavém koutu boxu, navíc cestou mohl dělat inventuru jabloní (a spadlých jablek) a hrušně (to s lítostí zjistil, že z té už všechno opadalo a je pryč)...
    ... každopádně nejzábavnější moment byl právě u řeky, kde seděla nějaká rodinka s dětmi a koukali jak jdeme (jé, koníček!) , když tu se Vobluďák nastavil, že ho i přes repelent prý něco hmyzákovitého otravuje a chce to zaplácnout. A přitom jsem si všiml, že má kousek před lopatkou tak na pomezí hrudníku a krku nějaký už chvíli starší pořádný štípanec, tak jsem mu ho podrbal a tím odstartoval koníčkovu eskapádu, kdy se při drbání xichtil blahem tak, že se rodinka smíchy neudržela, ale zjevně to bylo tak příjemné, že pak byl ochoten udělat úplně cokoliv jen pro pokračování drbání, takže jsme rodince předvedli celou paletu "cviků ve volnosti" (různé obraty, ohýbání jak ukazoval nosem kde drbat, následování v kroku i klusu, jen aby mi nastavil to místo na podrbání ;-) aneb se správnou motivací se oř prakticky rozkrájí) ;-)))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Pšššt, nebo se tu vytvoří fronta ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já myslím, že holomek starej se může klidně vztahovat i na majitele... kdybys chtěl, můžeš příspívat třeba taky na moje kozenky :-))
    PES
    PES --- ---
    Dnes bylo také válení (opět se podařilo zachytit jeden komický výraz)...

PES
    PES --- ---
    Tak jsem to teď lehce sečetl a přidal jsem koníčkovi na vet. a na krmení od 13.06. do dneška 6000,- navíc (k tomu co platí majitel)... má ten holomek starej (myšleno Vobluďák) kliku.
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Tak dnes klasika vyčistit a mohutně podrbat hřbílkem oře (až se natahoval jak německý ovčák na výstavě ;-)) a pak na procházku s inventurou dozrávajících jabloní a hrušní kolem cestiček...

PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Jeden moc spokojený koníček...

PES
    PES --- ---
    PES: expert :-(

Nehoda se stala po nedělní osmé hodině ranní. „Z výpovědi řidičů policisté zjistili, že muž jedoucí ve vozidle kia se podle všeho plně nevěnoval řízení, protože se shýbal pro předmět, který mu upadl na podlahu vozu. Vlivem toho narazil do návěsu dodávky mercedes převážejícího koně,“ uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.
    PES
    PES --- ---
    Aneb jezděte bezpečně...
    Řidič na D1 převrátil přívěs s koňmi - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridic-na-d1-prevratil-prives-s-konmi-40481989

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam